اپراتور مجازی شبکه سیار

دانشنامه عمومی

اپراتور مجازی شبکه سیار ( به انگلیسی: Mobile Virtual Network Operator ) یک گونه اپراتور شبکه سیار است که خود عملاً دارای امکانات فیزیکی برای ارسال مکالمات و داده ها نیستند. این گونه اپراتور با بستن قرارداد با یک اپراتور دیگر که دارای امکانات فیزیکی برای ارسال مکالمات و داده ها است این خدمات را به صورت عمده خریداری می کند سپس با نشان تجاری و برند خود اقدام به فروش خدمات سیار، در بازار خرده فروشی می نماید.
نخستین اپراتور مجازی شبکه سیار توسط اپراتور سوئدی تله۲ راه اندازی شد و پس از آنکه موج این پدیده اروپا را فراگرفت، اپراتور مجازی موفق بریتانیایی در سال ۱۹۹۹ ( میلادی ) با برند Nextel به فروش خدمات مخابراتی اپراتوری در بریتانیا پرداخت. موفقیت این اپراتور فاقد شبکه و تجهیزات، به شکل گیری اپراتور مجازی «ویرجین موبایل» در ایالات متحده آمریکا منجر شد. این اپراتور توانست از آغاز به کار خود تاکنون رقمی بالغ بر ۴۸۰ میلیون درآمد داشته باشد. [ ۱]
اپراتورهای مجازی شبکه سیار نمی توانند خودشان شبکه و زیرساخت فیزیکی جدا داشته باشند. این شرکت ها باید برای استفاده از شبکه سیار، با یک یا چند از اپراتورهای اصلی شبکه سیار قرار داد بسته تا بتوانند از شبکه آن ها استفاده کنند. بدین ترتیب در کشوری مانند ایران هر شرکتی که می خواهد مجوز اپراتور مجازی شبکه سیار را دریافت کند باید دستکم با یکی از شرکت های شرکت ارتباطات سیار ایران، ایرانسل و رایتل به توافق رسیده و با آن ها قرارداد امضاء کند.
اپراتورهای مجازی شبکه سیار نمی توانند شبکه خود را گسترش دهند مگر اینکه اپراتور اصلی برای توسعه شبکه اش اقدام کند و دسترسی استفاده از آن را به اپراتور مجازی بدهد. بدین ترتیب اپراتورهای مجازی قبل از قرارداد باید به توسعه فنی و جغرافیایی شبکه اپراتور اصلی به خصوص در زمینه شبکه های نسل سوم شبکه تلفن همراه و نسل چهارم شبکه تلفن همراه دقت کنند. اپراتور شبکه سیار تنها در صورتی می تواند شبکه خود را گسترش دهد که اپراتور اصلی برای گسترش شبکه خود اقدام نماید.
تعرفه اپراتورهای مجازی باید بر پایه قوانین رگولاتوری و با توافق اپراتور اصلی تعیین شود. این تعرفه ها در برخی مواقع کمتر از اپراتورهای اصلی و در برخی مواقع بیشتر هستند.
سرشماره یا همان کد اپراتورهای مجازی می تواند متفاوت باشد و رگولاتوری به این اپراتورها سرشماره خاصی را ارائه کند. برای نمونه، اپراتور مجازی طرف قرارداد همراه اول به جای استفاده از ۰۹۱ در شماره سیم کارت های خود از شماره مخصوص واگذار شده توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی استفاده کند.
عکس اپراتور مجازی شبکه سیارعکس اپراتور مجازی شبکه سیارعکس اپراتور مجازی شبکه سیارعکس اپراتور مجازی شبکه سیار
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس