آووکادو. آووکادو ( نام علمی: Persea americana ) [ ۱] نام درخت و میوه ای است که در مناطق گرمسیری و مناطقی با اقلیم مدیترانه ای می روید و میوه ای گوشتی، سبز و براق با هسته ای درشت دارد. تکثیر این گیاه معمولاً از طریق پیوند زدن انجام شده و این کار باعث بهبود کیفیت و افزایش محصول این درخت می شود. در سال ۲۰۱۷ کشور مکزیک ۳۴ درصد مجموع تولید جهانی آووکادو را در اختیار داشته است. [ ۲] پس از مکزیک کشورهای جمهوری دومینیکن، اندونزی، کلمبیا، پرو و آمریکا بزرگ ترین تولیدکنندگان آووکادو هستند. علاوه بر خود میوهٔ آووکادو، برگ های آن را خشک کرده و به عنوان ادویه در انواع غذاها مثل خوراک لوبیا استفاده می کنند. این برگ برای حیواناتی چون گوسفند، اسب و بز، سمی است. [ ۳]
آووکادو از گیاهان گلدار است و در خانوادهٔ گیاهی برگ بوئیان طبقه بندی شده است. این گیاه، بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است و تا ۲۰ متر رشد می کند[ ۴] و رشد خیلی سریعی دارد. [ ۵] این گیاه همیشه برگ های سبز دارد که طول آن ها به ۱۲ تا ۲۵ سانتی متر می رسد. گل های آن نامشخص ( ناپیدا ) و به رنگ زرد مایل به سبز و به عرض ۵ تا ۱۰ میلی متر است. [ ۶] میوهٔ شبیه گلابی یا تخم مرغ آن از نظر گیاه شناسی یک میوهٔ سته است که ۷ تا ۲۰ سانتی متر طول و بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم وزن دارد. این میوه دارای هسته ای بزرگ و در مرکز میوه به طول ۵ تا ۶/۴ سانتی متر است. [ ۴]
امروزه مکزیک با تولید ۲۸ درصد در رده نخست، کلمبیا با تولید ۱۱ درصد در رده دوم و پرو با تولید نزدیک به ۹ درصد در رده سوم جهان جای دارند.
نهال های این گیاه در دهه ۴۰ شمسی از اکوادور وارد ایران شد ولی در ابتدا دچار سرما زدگی شد ولی بعد از گذشت چند سال با آب و هوای منطقه مورد کشت مقاومت ایجاد کرده که هر کدام از این درختان در حال حاضر ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ عدد میوه تولید می کنند. در ایران بیش از ۵۰ هکتار در شمال کشور به باغهای آووکادو اختصاص دارد و هر ساله حدود ۱۰۰ تن میوه تولید می شود. [ ۵]
منشأ گیاه آووکادو احتمالاً ایالت پوئبلا و مکزیک است. قدیمی ترین شواهد استفاده از آووکادو، در غار Coxcatlán مکزیک یافت شده و به حدود ۱۰۰۰۰ سال قبل بر می گردد. کشت آووکادو سابقهٔ طولانی در آمریکای مرکزی و جنوبی دارد. اولین گزارش ها در مورد استفاده از آووکادو در اروپا، توسط مارتین فرناندز در ۱۵۱۸ یا ۱۵۱۹ در کتابش به نام Suma De Geographia Que Trata De Todas Las Partidas Y Provincias Del Mundo بوده است.
آووکادو از گیاهان گلدار است و در خانوادهٔ گیاهی برگ بوئیان طبقه بندی شده است. این گیاه، بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است و تا ۲۰ متر رشد می کند[ ۴] و رشد خیلی سریعی دارد. [ ۵] این گیاه همیشه برگ های سبز دارد که طول آن ها به ۱۲ تا ۲۵ سانتی متر می رسد. گل های آن نامشخص ( ناپیدا ) و به رنگ زرد مایل به سبز و به عرض ۵ تا ۱۰ میلی متر است. [ ۶] میوهٔ شبیه گلابی یا تخم مرغ آن از نظر گیاه شناسی یک میوهٔ سته است که ۷ تا ۲۰ سانتی متر طول و بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم وزن دارد. این میوه دارای هسته ای بزرگ و در مرکز میوه به طول ۵ تا ۶/۴ سانتی متر است. [ ۴]
امروزه مکزیک با تولید ۲۸ درصد در رده نخست، کلمبیا با تولید ۱۱ درصد در رده دوم و پرو با تولید نزدیک به ۹ درصد در رده سوم جهان جای دارند.
نهال های این گیاه در دهه ۴۰ شمسی از اکوادور وارد ایران شد ولی در ابتدا دچار سرما زدگی شد ولی بعد از گذشت چند سال با آب و هوای منطقه مورد کشت مقاومت ایجاد کرده که هر کدام از این درختان در حال حاضر ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ عدد میوه تولید می کنند. در ایران بیش از ۵۰ هکتار در شمال کشور به باغهای آووکادو اختصاص دارد و هر ساله حدود ۱۰۰ تن میوه تولید می شود. [ ۵]
منشأ گیاه آووکادو احتمالاً ایالت پوئبلا و مکزیک است. قدیمی ترین شواهد استفاده از آووکادو، در غار Coxcatlán مکزیک یافت شده و به حدود ۱۰۰۰۰ سال قبل بر می گردد. کشت آووکادو سابقهٔ طولانی در آمریکای مرکزی و جنوبی دارد. اولین گزارش ها در مورد استفاده از آووکادو در اروپا، توسط مارتین فرناندز در ۱۵۱۸ یا ۱۵۱۹ در کتابش به نام Suma De Geographia Que Trata De Todas Las Partidas Y Provincias Del Mundo بوده است.
wiki: آووکادو
آووکادو (سرده). آووکادو ( نام علمی: Persea ) نام یک سرده از تیره برگ بوئیان است.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفwiki: آووکادو (سرده)