اوسِچی ( به ژاپنی: 御節 おせち Osechi ) یا غذاهای سال نو ژاپن غذاهای سنتی ژاپنی است که در برخی از جشن ها به خصوص جشن سال نوی ژاپنی ( اول ژانویه ) تهیه می شود. ریشهٔ واژهٔ اوسِچی زبان چینی است و در ارتباط با پنج سه چی اِ یا بارعام عمومی است که در زمان جشن ها از دوره نارا ( ۷۹۴–۷۱۰ میلادی ) در باغ کاخ امپراتور برگزار می شده است. این جشن های پنجگانه در دوره ادو در بین عموم مردم نیز گسترش یافت اما در ششمین سال دوره میجی انجام چنین ملاقات هایی با امپراتور و انجام جشن در کاخ او ملغی شد.
از خصوصیات اوسِچی اینست که در ظرف هایی سه طبقه و چهارگوش بنام جوباکو ( به ژاپنی: 重箱 jūbako ) که به ظرف های اوبنتو ( غذای همراه ) شباهت دارد، تهیه می شود. رسم تهیه اوسِچی در هنگام سال نو از آنجا به وجود آمده است که در طول سه روز اول سال جدید استفاده از کوره برای تهیهٔ وعده های غذایی آشپزی تابو بوده است و به جز در هنگام پخت و پز زونی ( سوپی که در داخل آن موچی ( برنج ) بکار می رود ) از کوره در این مدت استفاده نمی شده است. رسم بر این است که اوسِچی قبل پایان سال گذشته تهیه شده، و پختن آن ها در سال جدید انجام نشود.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاز خصوصیات اوسِچی اینست که در ظرف هایی سه طبقه و چهارگوش بنام جوباکو ( به ژاپنی: 重箱 jūbako ) که به ظرف های اوبنتو ( غذای همراه ) شباهت دارد، تهیه می شود. رسم تهیه اوسِچی در هنگام سال نو از آنجا به وجود آمده است که در طول سه روز اول سال جدید استفاده از کوره برای تهیهٔ وعده های غذایی آشپزی تابو بوده است و به جز در هنگام پخت و پز زونی ( سوپی که در داخل آن موچی ( برنج ) بکار می رود ) از کوره در این مدت استفاده نمی شده است. رسم بر این است که اوسِچی قبل پایان سال گذشته تهیه شده، و پختن آن ها در سال جدید انجام نشود.
wiki: اوسچی