اوبه

لغت نامه دهخدا

( اوبة ) اوبة. [ اَ ب َ ] ( ع مص ) اوب. بازگشتن. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ) ( تاج المصادر ). رجعت. بازگشت. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ). اوبه در اصطلاح اهل سلوک همان توبه است. ( کشاف اصطلاحات الفنون ). || ( اِ ) یک پای ستور. ج ، اوبات. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ).
اوبه. [ ب َ ] ( ترکی ، اِ ) پشته و توده. ( آنندراج از فرهنگ وصاف ).

اوبه. [ ب ِه ْ ] ( اِخ ) بضم اول و سکون ثانی مجهول و کسر ثالث و ظهور هاء نام قریه ای است از قرای هرات و نزدیک بدان. ( برهان ) ( آنندراج ) ( حبیب السیر چ قدیم ج 1 ص 379 ). و در معجم البلدان بفتح همزه ضبط شده و نسبت بدان اوبهی است. رجوع به معجم البلدان شود.

فرهنگ فارسی

قصبه ایست از نواحی هرات .
ابه: خیمه، چادر، آلاچق، طایفه، ایل، جائی که طایفهای چادرهای خودرادر آنجابرپاساخته
پشته و توده
( اسم ) چادر ترکمانان خیمهای که ترکمنان در زیر آن زندگانی کنند .

فرهنگ معین

(اَ بِ ) [ تر. ] (اِ. ) چادر ترکمانان .

فرهنگ عمید

۱. خیمه، چادر، آلاچق.
۲. جایی که طایفه ای چادرهای خود را برپا ساخته و در آنجا زندگانی کنند.
۳. [مجاز] طایفه، ایل.

دانشنامه عمومی

اوبا راگنارسون ( احتمالاً در سال ۸۷۸ درگذشت ) یک وایکینگ قرن نهمی و یکی از فرماندهان ارتش بزرگ است که در دهه ۸۶۰ به انگلیستان عهد آنگولاساکسون ها حمله کردند. به نظر می رسد ارتش بزرگ ائتلافی از نیروهای جنگی بوده که گستره آن از اسکاندیناوی، ایرلند گرفته تا منطقه دریای ایرلند و اروپای قاره ای را در بر می گرفته است. دلایلی برای این گمان وجود دارد که بخشی از نیروهای وایکینگ به طور خاص اصالتی فریسیایی داشتند، جایی که برخی از فرماندهان وایکینگ بخش هایی از سرزمین های اعتاشده فرانک ها را صاحب بودند. برخی منابع اوبا را دوک فریسیها، معرفی می کنند که می تواند شواهدی باشد بر این که وی از جهاتی با منافع فریسی ها در ارتباط بوده.
در سال ۸۶۵ ارتش بزرگ، که ظاهراً توسط ایوار بی استخوان هدایت می شد، قبل از حمله و نابودی پادشاهی نورتومبریا، در پادشاهی آنگلیای شرقی زمستان گذراند. در سال ۸۶۹، وایکینگ ها که توسط مرسیایی ها حمایت می شدند، زاویه شرقی را فتح کردند و در این راه پادشاه آنها، ادموند، مردی که بعدتر به عنوان یک قدیس و شهید شناخته شد را کشتند. در حالی که منابع نزدیک به معاصر اوبا را به طور خاص با نبردهای بعدی مرتبط نمی دانند، برخی منابع احتمال نه چندان بالایی را در نظر می گیرند که او با افسانه ادموند در ارتباط بوده است. در گذر زمان، آیوار و اوبا به عنوان کهن الگویی وایکینگ و مخالف مسیحیت شناخته شدند. منابع غیر معاصر نیز آیوار و اوبا را با افسانه راگنار لودبروک، چهرهٔ بحث برانگیز تاریخی، مرتبط می دانند. دلایلی وجود دارد که می گوید فرقه ادموند با هدف ادغام شهرک نشینان اسکاندیناوی در آنگولا - ساکسون انگلیس ترویج شده است و افسانه راگنار لادبروک هم ممکن است در تلاش برای توضیح دلیل استقرار آنها باشد.
پس از سقوط پادشاهی شرق آنگلین، رهبری ارتش بزرگ به نظر می رسد که به دست بگسک و هفلدان که در برابر مرسیایی ها و وسکس مبارزه کردند افتاد. در سال ۸۷۳ ارتش بزرگ چند پاره گشت. در حالی که هالفدان پیروان خود را در نورتومبریا مستقر می کرد، ارتش تحت فرماندهی گوتروم، اوسیتل و آنوند، به سمت جنوب حمله کرد و علیه ساکسونهای غربی کارزاری را ترتیب داد. در زمستان ۸۷۷/۸۷۸، گوتروم حمله ای برق آسا به اعماق وسکس انجام داد. دلیلی وجود دارد که گمان کنیم این حمله توسط نیروهای جداشده وایکینگ در دوون ترتیب داده شده است. گزارش شده که این ارتش بعدتر در آرکس کاینیوت در سال ۸۷۸ نابود گشته است. طبق یک منبع نزدیک به معاصر، این نیروها توسط یکی از برادران آیوار و هلفدان هدایت می شدند، برخی منابع این شخص را اوبا معرفی می کنند.
عکس اوبه

اوبه (کمون). اوبه ( به فرانسوی: Aubais ) یک کمون در فرانسه است که در canton of Sommières واقع شده است. [ ۱] اوبه ۱۱٫۷۹ کیلومتر مربع مساحت دارد ۳۷ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است.
عکس اوبه (کمون)عکس اوبه (کمون)عکس اوبه (کمون)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

اوبِه (Ube)
شهری در استان یاماگوچی، در جنوب غربی جزیرۀ هونشو، ژاپن، با ۱۷۵,۱۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۰). در ساحل، نزدیک شیمونوسکی، و نزدیک معادن زغال سنگ اوبه واقع شده است؛ این معادن در ۱۹۶۷ بسته شدند. اوبه از مراکز مهم صنایع شیمیایی و صنایع سنگین ژاپن است و تولیدات آن عبارت اند از سود، اسید سولفوریک، سیمان، فلزات، ماشین آلات، پارچه های نخی، منیزیوم، و کود شیمیایی. بیشتر کارخانه ها در زمین های احیاشده قرار دارند.

پیشنهاد کاربران

اوبا یا اوبه یعنی خاندان ، توده و پشته در ترکی
توبه از ماده اوب ( بر وزن قوم ) به بازگشت توأم با اراده می گویند ، به همین دلیل به توبه اوبه گفته می شود ، چون حقیقت توبه بازگشت توأم با اراده به سوی خداست .
در زبان ترکی به محل اتراق عشایر در ییلاق " اوبا " گفته می شود که به معنی محل بازگشت است این واژه با با " اوب" و " توبه" همریشه می باشد . "

بپرس