اواریس

دانشنامه عمومی

اواریس یا آواریس ( به یونانی: Αὔαρις ) پایتخت مصر در دوران سیطره هیکسوس در دودمان پانزدهم بود. این شهر در منطقه شمال شرقی دلتای نیل در ناحیه پیوندی چهار خره ی ۸ام، ۱۴ام، ۱۹ام، و ۲۰ام و نزدیک به ورودی فیوم بنا شده بود. [ ۱]
پس از آنکه رود نیل به آهستگی به سوی شرق پس رفت، موقعیت جفرافیایی اواریس در منطقه دلتا آن را پایتختی مناسب برای هیکسوس و بازرگانان کرد. [ ۲] این شهر در میان سال های ۱۷۸۳ تا ۱۵۵۰ زیر اشغال هیکسوس های دودمان سیزدهم مصر بود تا آنکه اهموسه یکم، نخستین شاه دودمان قدرتمند هجدهم، ویرانش کرد.
نام شهر در زبان مصری هزاره دوم پیش از میلاد به احتمالی هوارات - وورات ( Ḥaʔat - Wūrat ) تلفظ می شده که به معنای «خانه بزرگ» بوده. امروزه تنها نام هوارا یا اوارا باقی مانده.
به جز سانتورینی و کرت، تنها دو مکان دیگر نشانه های تمدن مینوسی را در کنار اواریس در خود دارند: تل کبری در اسراییل و آلاخ در سوریه.
باستان شناس استرالیایی مانفرد بیتک - که سرپرستی کاوش های تل دبعا در اواریس را بر دوش داشت - بر این باور است که تمدن مینوسی در ارتباط نزدیک با فرمانروایان شهر اواریس بوده اند. دیوارنگاره های هنری بسیاری که از این تمدن در اواریس پیدا شده اند نشان از آن دارد که هنرمندان مینوسی در این شهر زندگی می کردند. باستان شناس فرانسوی ییو دوعو نیز احتمال می دهد که نوعی مستعمره مینوسی در یکی از جزایر دلتای نیل وجود داشته است. [ ۳]
عکس اواریسعکس اواریسعکس اواریسعکس اواریس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس