انوار الهدایه فی التعلیقه علی الکفایه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] انوار الهدایة فی التعلیقة علی الکفایة. «انوار الهدایة فی التعلیقة علی الکفایة»، تالیف امام خمینی است.
مجموعه تعلیقات حضرت امام بر کتاب «کفایة الاصول» مرحوم آخوند خراسانی. این کتاب در مباحث عقلیه است و حضرت امام در این کتاب به بررسی دقیق مباحث اصولی پرداخته و نظریاتی نو و ارزشمند را در این علم مطرح نموده است.

[ویکی فقه] انوار الهدایة فی التعلیقة علی الکفایه (کتاب). مؤلّف:حضرت آیت الله العظمی امام خمینی (ره) (م ۱۴۰۹ هـ . ق)
این کتاب تعلیقات حضرت امام بر کتاب «کفایة الاصول» می باشد که شامل مباحث عقلیه بوده و امام در این کتاب به بررسی دقیق مباحث اصولی پرداخته و نظریات نو و ارزشمندی را در علم اصول مطرح کرده است و با بررسی عمیق به حل اشکالات علم اصول پرداخته و با فرو رفتن در اعماق مباحث اصول، این علم را صفا و جلالی خاصی بخشیده است. حضرت امام به بررسی و مناقشه در آراء و نظریات علمای بزرگ علم اصول مانند میرزای نائینی، آخوند خراسانی، آقا ضیاء عراقی و شیخ اصفهانی پرداخته است. از امتیازات ویژه این کتاب تهذیب مطالب و حذف مباحث غیر مهم و بی فایده در علم اصول می باشد. از دیگر امتیازات این کتاب ریشه یابی مباحث اصولی است و اینکه هر مبحث بر چه اساسی طرح شده و انگیزه طرح آن چه بوده است. کتاب حاضر شامل مباحث عقلیِ قطع، تجری طرق و امارات، علم اجمالی، حجیت ظهور، قول لغوی، اجماع، شهرت فتوائی، خبر واحد، دلیل انسداد، برائت، اشتغال و بسیاری دیگر از مباحث علم اصول می باشد. وضعیت نشر این کتاب در دو جلد به زبان عربی از طرف مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) در سال ۱۴۱۵ هـ . ق به چاپ رسیده است. منبعسایت اندیشه قم

[ویکی فقه] «انوار الهدایة فی التعلیقة علی الکفایة»، تالیف امام خمینی است.
مجموعه تعلیقات حضرت امام بر کتاب «کفایة الاصول» مرحوم آخوند خراسانی. این کتاب در مباحث عقلیه است و حضرت امام در این کتاب به بررسی دقیق مباحث اصولی پرداخته و نظریاتی نو و ارزشمند را در این علم مطرح نموده است.
ساختار کتاب
این کتاب؛ شامل مباحث عقلی علم اصول است و در آن، به مباحث قطع، تجری، طرق و امارات، علم اجمالی، حجیت ظهور، قول لغوی، اجماع، شهرت فتوایی، خبر واحد، دلیل انسداد، برائت، اشتغال و بسیاری دیگر از مباحث علم اصول اشاره شده است.
گزارش محتوا
امام خمینی در این کتاب با دیدگاهی شامل و نظریاتی عمیق به بررسی و حل اشکالات علم اصول و کشف اسرار آن پرداخته است. آن حضرت با گسترده تر کردن سواحل این علم و فرو رفتن در اعماق مباحث آن، علم اصول را صفا و جلای خاصی بخشیده است. ایشان این شیوه را در تمام ابواب و علومی که مورد بحث قرار داده به کار گرفته و این نکته هنگام طرح آراء و نظریات فلسفی که علمای بزرگ این علم در مباحث اصولی مطرح کرده اند آشکار و نمایان گشته است. حضرت امام با فکر ثاقب و روشن خود به اشتباهات پنهان این نظریات اشاره کرده و به بررسی نکات ضعف و اصلاح آنها پرداخته و هر مطلبی را در جایگاه صحیح خود قرار داده است. علاوه بر آن، ایشان به بررسی و مناقشه در آراء و نظریات و دیدگاه های علمای بزرگ علم اصول؛ مانند میرزای نائینی و آخوند خراسانی و آقا ضیاء الدین عراقی و شیخ اصفهانی نیز پرداخته است.
اهمیت کتاب
...

[ویکی نور] أنوار الهدایة فی التعلیقة علی الکفایة، تالیف امام خمینی (ره) است.
مجموعۀ تعلیقات حضرت امام بر کتاب «کفایة الأصول» مرحوم آخوند خراسانی.
این کتاب در مباحث عقلیّه است و حضرت امام در این کتاب به بررسی دقیق مباحث اصولی پرداخته و نظریاتی نو و ارزشمند را در این علم مطرح نموده است.
این کتاب؛ شامل مباحث عقلی علم اصول است و در آن، به مباحث قطع، تجری، طرق و امارات، علم اجمالی، حجیت ظهور، قول لغوی، اجماع، شهرت فتوایی، خبر واحد، دلیل انسداد، برائت، اشتغال و بسیاری دیگر از مباحث علم اصول اشاره شده است.
امام خمینی در این کتاب با دیدگاهی شامل و نظریاتی عمیق به بررسی و حل اشکالات علم اصول و کشف اسرار آن پرداخته است.

[ویکی نور] انوار الهدایه فی التعلیقه علی الکفایه (موسوعه جلد 3). أنوار الهدایة فی التعلیقة علی الکفایة، تعلیقه امام خمینی(ره) بر کتاب کفایة الأصول آخوند خراسانی، در سال 1415ق، با مقدمه تحقیقی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) منتشر گردید. پس از آن در طبع جدید در سال 1434ق1392/ش، توسط همین مؤسسه به ضمیمه بدائع الدرر فی قاعدة نفی الضرر به عنوان جلد سوم و چهارم موسوعه امام خمینی(ره) به زیور طبع آراسته شد. از آنجا که کتاب شناسی طبع قدیم در برنامه موجود است، در این نوشتار مطالبی پیرامون این نسخه ارائه می شود.
در مقدمه کتاب به این نکته اشاره شده که امام خمینی(ره) تدریس خارج اصول خود را پس از سال ها تدریس و تحقیق و تألیف در فلسفه، عرفان و سطوح عالی فقه و اصول آغاز نمود. در این ایام که هم زمان با ورود آیت الله بروجردی به قم بود، بعضی از شاگردان درس فلسفه امام از ایشان درخواست کردند که خارج فقه و اصول را به آنها تدریس نماید. از آنجا که آیت الله بروجردی مباحث الفاظ اصول فقه را شروع کرده بود و امام در جلسه درس ایشان حضور می یافت، از امام درخواست کردند که تدریس امارات و اصول عملیه را شروع کند و این اولین دوره تدریس خارج اصول فقه امام بود. امام در برابر تدریس اصول، با محوریت «کفایة الأصول» آخوند خراسانی، تحقیقات عمیق و آرا و نظراتش را با شیوه و اسلوبی واضح و لطیف به شکل تعلیقه بر کتاب کفایه تدوین نمود که حاصل آن، دو جلد حاضر است ....
تفاوت های شیوه تحقیقی این طبع با طبع پیشین عبارت است از:
هر دو طبع مذکور از این کتاب در دو جلد منتشر شده اند؛ با این تفاوت که بخشی از جلد دوم طبع جدید به کتاب «بدائع الدرر فی قاعدة نفی الضرر» اختصاص یافته است.
لازم به توضیح است مباحث «لا ضرر» حضرت امام خمینی را آیت الله جعفر سبحانی در ضمن تهذیب الأصول تقریر و به دست چاپ سپرده است. افزون بر آن رساله ای ارزشمند به قلم خود حضرت امام در این باره نوشته شده است که در ضمن کتاب الرّسائل با تحقیق و حواشی آیت الله مجتبی تهرانی منتشر شده است و رساله «بدائع الدرر» در واقع متن از نو تصحیح و تحقیق شده همان رساله لا ضرر است که این بار توسط محققان مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی تحقیق شده است ....
کتاب شناسی این اثر نیز جداگانه درباره طبع قدیم (1415ق) «بدائع الدرر» در برنامه آمده است. در ابتدای طبع قدیم مقدمه تحقیقی در شرح حال و آثار حضرت امام(ره)، منابع تحقیقی «حدیث لا ضرر» و شیوه تحقیقی کتاب آمده است که در طبع جدید به مقدمه نویسنده بسنده شده است. فهارس طبع قدیم نیز قدری مفصل تر است.

[ویکی فقه] انوار الهدایه فی التعلیقه علی الکفایه (کتاب). مؤلّف:حضرت آیت الله العظمی امام خمینی (ره) (م ۱۴۰۹ هـ . ق)
این کتاب تعلیقات حضرت امام بر کتاب «کفایة الاصول» می باشد که شامل مباحث عقلیه بوده و امام در این کتاب به بررسی دقیق مباحث اصولی پرداخته و نظریات نو و ارزشمندی را در علم اصول مطرح کرده است و با بررسی عمیق به حل اشکالات علم اصول پرداخته و با فرو رفتن در اعماق مباحث اصول، این علم را صفا و جلالی خاصی بخشیده است. حضرت امام به بررسی و مناقشه در آراء و نظریات علمای بزرگ علم اصول مانند میرزای نائینی، آخوند خراسانی، آقا ضیاء عراقی و شیخ اصفهانی پرداخته است.
از امتیازات ویژه این کتاب تهذیب مطالب و حذف مباحث غیر مهم و بی فایده در علم اصول می باشد. از دیگر امتیازات این کتاب ریشه یابی مباحث اصولی است و اینکه هر مبحث بر چه اساسی طرح شده و انگیزه طرح آن چه بوده است. کتاب حاضر شامل مباحث عقلیِ قطع، تجری طرق و امارات، علم اجمالی، حجیت ظهور، قول لغوی، اجماع، شهرت فتوائی، خبر واحد، دلیل انسداد، برائت، اشتغال و بسیاری دیگر از مباحث علم اصول می باشد.

وضعیت نشر
این کتاب در دو جلد به زبان عربی از طرف مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) در سال ۱۴۱۵ هـ . ق به چاپ رسیده است.


منبع
سایت اندیشه قم
...

پیشنهاد کاربران

بپرس