اندودرم

/~Andoderm/

فرهنگ معین

( آندودرم ) (دُ دِ رْ ) [ فر. ] (اِ. ) ۱ - درونی ترین لایه از سه لایة زایندة اولیة جنین جانور که بخشی از لولة گوارش و ریه ها و ساختارهای مربوط از آن پدید آید. ۲ - درونی ترین لایة پوست که مانند غلافی بافت آوندی ریشه ها و برخی ساقه ها را در برگیرد، درون پوست . (فره ).

دانشنامه عمومی

اندودرم ( به انگلیسی: Endoderm ) ، داخلی ترین لایه، از سه لایه زایای مراحل اولیه رویان است. دو لایه دیگر اکتودرم ( بیرونی ترین لایه ) و مزودرم ( لایه میانی ) بوده و اندودرم، داخلی ترین لایه می باشد. [ ۱] سلول هایی که در طول آرکنترون مهاجرت می کنند، لایه داخلی گاسترولا را شکیل داده، که بعد به اندودرم تکوین می یابد.
اندودرم در ابتدا شامل سلول های تخت شده ای اند، که در پی آن به صورت ستونی در می آیند. این لایه، مرز دستگاه های متعددی را تشکیل می دهند.
در گیاه شناسی، اندودرم با داخلی ترین بخش قشر ( پوست درخت ) متناظر بوده که در جوانه ها و ریشه های جوان اغلب شامل لایه ای با ضخامت تک سلولی می شود. با مسن شدن گیاه، بخش های بیشتری از اندودرم لیگنینی می گردند.
جدول زیر، بافت های تولید شده توسط اندودرم را نشان می دهد. اندودرم رویانی به مرزهای داخلی دو لوله در بدن تکوین می یابد، لوله هاضمه و تنفسی. [ ۲]
اعتقاد بر این است که سلول های کبد و لوزالمعده از پیش ساز مشترکی نشأت گرفته اند. [ ۴]
در انسان ها، اندودرم ممکن است پس از 5 هفته تکوین رویانی، به اعضای قابل تفکیکی تمایز یابند.
• اکتودرم
لایه زایا
بافت زایی
• مزودرم
اندام زایی
• گاسترولاسیون
• تمایز سلولی
عکس اندودرمعکس اندودرمعکس اندودرمعکس اندودرم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس