انجمن جهانی قلم

پیشنهاد کاربران

انجمن جهانی قلم یا پن یا پن بین الملی ( به انگلیسی: International PEN ) ، نهادی است غیرسیاسی و غیردولتی که اعضای آن را صاحب قلمان کشورهای مختلف جهان تشکیل می دهند. این نهاد هدف خود را «گرد هم آوردن نویسندگانی که دلبسته ارزش هایی نظیر آزادی، تساهل و صلح هستند» می داند.
...
[مشاهده متن کامل]

انجمن جهانی قلم در تاریخ ۶ اکتبر ۱۹۲۱ میلادی توسط کاترین ایمی داوسن اسکات، در لندن بنیان گذاشته شد. کانون نویسندگان ایران نیز بخشی از انجمن جهانی قلم است.
اولین باشگاه قلم در سال ۱۹۲۱ توسط کاترین امی داوسون اسکات در لندن تأسیس شد و اولین رئیس آن جان گالسوورتی بود. اعضای اول آن شامل جوزف کنراد، الیزابت کریگ، جورج برنارد شاو و اچ. جی ولز بودند.
PEN در اصل مخفف «شاعران، مقاله نویسان، رمان نویسان» بود، اما اکنون مخفف «شاعران، نمایشنامه نویسان، ویراستاران، مقاله شناسان، رمان نویسان»، است و نویسندگان هر نوع ادبیات مانند روزنامه نگاران و مورخان را شامل می شود.
این باشگاه اهداف زیر را تعیین کرد:
• برای ارتقا همکاری مشترک فکری و تفاهم در میان نویسندگان.
• ایجاد جامعه ای جهانی از نویسندگان که بر نقش اصلی ادبیات در توسعه فرهنگ جهان تأکید کنند.
• برای دفاع از ادبیات در برابر تهدیدهای بسیاری که بقای آن را تهدید می کند و دنیای مدرن آنها را تهدید می کند.
روسای گذشته انجمن قلم شامل آلبرتو موراویا، هاینریش بول، آرتور میلر، ماریو وارگاس یوسا، هومرو آریدجیس، جیرجی گروشا و جان رالستون ساول بودند. رئیس فعلی جنیفر کلمنت است.
دفتر مرکزی PEN در لندن قرار دارد و متشکل از مراکز PEN خودمختار در بیش از ۱۰۰ کشور در سراسر جهان است که هر یک از آنها برای نویسندگان، روزنامه نگاران، مترجمان، مورخان و سایر افراد فعال در هر شاخه از ادبیات آزاد هستند، صرف نظر از ملیت، نژاد، رنگ، یا دین.
این یک سازمان غیردولتی در روابط رسمی مشورتی با یونسکو و وضعیت مشاوره ویژه با شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل است.
منشور PEN بر اساس مصوباتی است که در کنگره های بین المللی آن به تصویب رسیده است و ممکن است به صورت زیر خلاصه شود:
PEN تأیید می کند که:
ادبیات مرزی نمی شناسد و باید علی رغم تحولات سیاسی یا بین المللی، ارز رایج بین مردم باقی بماند. در هر شرایطی، و به ویژه در زمان جنگ، آثار هنری، میراث بشریت به طور کلی، نباید تحت تأثیر اشتیاق ملی یا سیاسی قرار گیرند. اعضای PEN باید در هر زمان از نفوذ خود به نفع درک خوب و احترام متقابل بین ملت ها و مردم استفاده کنند. آنها خود را متعهد می کنند که تمام تلاش خود را برای از بین بردن همه نفرت ها و پیروزی در آرمان یک انسانی که در صلح و برابری در یک جهان زندگی می کند، انجام دهند. PEN مخفف اصل انتقال بی فکر افکار در درون هر ملت و بین همه ملت ها است و اعضای خود متعهد می شوند که با هر نوع سرکوب آزادی بیان در کشور و جامعه ای که به آن تعلق دارند، و همچنین در سراسر جهان در هر کجا که این کشور مخالف باشند مخالفت کنند. ممکن است. PEN اعلامیه مطبوعات آزاد را اعلام می کند و با سانسور خودسرانه در زمان صلح مخالف است. این معتقد است که پیشرفت لازم جهان به سمت نظم سیاسی و اقتصادی کاملاً سازمان یافته ، انتقاد آزادانه از دولت ها، دولت ها و نهادها را ضروری می کند؛ و از آنجا که آزادی مستلزم خویشتنداری داوطلبانه است، اعضا خود را متعهد می شوند که با چنین شرورهای مطبوعات آزاد از قبیل انتشار مطلوب، دروغ عمدی و تحریف واقعیت ها برای اهداف سیاسی و شخصی مخالفت کنند.

انجمن جهانی قلمانجمن جهانی قلمانجمن جهانی قلم
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/انجمن_جهانی_قلم

بپرس