انتی بیوتیک های بتا لاکتام

دانشنامه عمومی

آنتی بیوتیک های بتا لاکتام. آنتی بیوتیک های بتا - لاکتام ( به انگلیسی: β - Lactam antibiotic ) گروه گسترده ای از آنتی بیوتیک ها هستند که در ساختمان مولکولیشان حلقه بتالاکتام وجود دارد[ ۱] از آنتی بیوتیک های بکاربرنده این ترکیب می توان به پنی سیلین ها، سفالوسپورین ها، مونوباکتام ها و کارباپنم ها اشاره نمود.
اغلب آنتی بیوتیک های بتا - لاکتام با اثر بر دیواره سلولی باکتری ها اثر می کنند. [ ۲] ساخت آنزیم بتالاکتاماز توسط باکتری ها یکی از راه های دفاعی برضد دارو و همچنین از دلایل ایجاد مقاومت به این گروه از آنتی بیوتیک ها است.
یکی از معمولترین روشهای عملکرد بتالاکتامها به شرح زیر است:[ ۳]
• اتصال به پروتئین هایی در دیواره سلولی باکتری به نام پروتئین متصل شونده به پنی سیلین ( PBP ) .
• مهار ترانس پپتیدازها می شوند در نتیجه ترانس پپتیداسیون که به معنی ایجاد اتصال متقاطع در ساخت پپتیدوگلیکانهای دیواره سلولی باکتری است مختل می شود.
• در نهایت آنزیم های اتولیتیک که هیدرولازهای مورین نام دارند، ( مورین مترداف پپتیدو گلیکان می باشد ) و در باکتری هایی که در معرض پنی سیلین قرار گرفته اند فعّال شده و موجب تخریب پپتیدو گلیکان می شوند.
نتیجه این فرایند تخریب دیواره باکتری و از بین رفتن سلول باکتری است. [ ۴]
• بتالاکتاماز: برخی از باکتری ها توانایی تولید این آنزیم که باعث تخریب حلقه بتالاکتام است را دارند یا به دست آورده اند. شامل گونه های استافیلوکوک اورئوس، گونوکوک، هموفیلوسها و کولیفرمها
• فقدان پروتئین متصل شونده به پنی سیلین یا نفوذناپذیری دیواره سلولی، که در انواع مقاوم پنوموکوک، استافهای مقاوم به متی سیلین و انتروکک دیده می شود.
• نقص در عملکرد آنزیمهای اتولیتیک که عامل مقاومت در گونه هایی از استافیلوکوک و استرپتوکوک گروه B است.
عکس آنتی بیوتیک های بتا لاکتام
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس