انتونی اگوستین کورنو

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آنتونی آگوستین کورنو. آنتونی آگوستین کورنو در سال ۱۸۰۱ در فرانسه متولد شد. کورنو سالها به عنوان استاد ریاضیات و رئیس دانشگاه های گرنوبل و دیژون فعالیت کرد. و در سال ۱۸۷۷ در پاریس درگذشت. آثار کورنو مورد توجه اقتصاددانانی همچون استانلی جونز، والراس و مارشال قرار گرفته و او به عنوان تأثیرگذار در اقتصاد شناخته می شد.
آنتونی آگوستین کورنو در سال ۱۸۰۱ در فرانسه زاده شد و پس از تحصیل در سال ۱۸۲۰ به عنوان معلم سرخانه وارد خانواده مارشال سنت کر شد. وی ده سال در آنجا ماند و در سال ۱۸۲۹ موفق به کسب درجه دکتری در علوم اقتصادی شد. پس از اینکه مدت کوتاهی به عنوان استاد درس ریاضی در دانشگاه لیون به تدربس پرداخت، تصدی سمت های اداری سطح بالای دانشگاه های گرنوبل و دی ژون را بر عهده گرفت. وی در سال ۱۸۲۶ بازنشسته شد و در سال ۱۸۷۷ درگذشت. پیش از مرگش، آثار وی به وسیله استانلی جوونز (William Stanley Jevons: ۱۸۳۵-۱۸۸۲)، والراس (Leon Walras: ۱۸۳۴-۱۹۱۰) و مارشال (Alfred Marshall: ۱۸۴۲-۱۹۲۴) کشف شده بود و وی اعتبار همیشگی خود را به عنوان یک چهره مهم در تاریخ اقتصاد به دست آورده بود.
بلاگ، مارک، اقتصاددانان بزرگ قبل از کینز، ترجمه غلامعلی فرجادی، وثقی، بی جا، ۱۳۷۵، ص۷۶.
۱. تحقیق در اصول ریاضی نظریه ثروت؛ او این کتاب را در سال ۱۸۳۸به نگارش درآورد. تاریخ انتشار این کتاب درست ۱۵ سال بعد از مرگ ریکاردو و ۱۰ سال قبل از انتشار کتاب "اصول اقتصاد سیاسی" جان استوارت میل بود. کورنو در این کتاب با عنوان کردن " قانون تقاضا" فرض کرد که فروش کالا تابع معکوس قیمت آن است.۲. اصول نظریه ثروت؛ به علت عدم استقبال کتاب کورنو، او چنان مایوس شد که مدت ۲۵ سال از مباحث اقتصاد فاصله گرفت با این حال در سال ۱۸۶۳ با تالیف کتاب "اصول نظریه ثروت" به مباحث اقتصادی بازگشت.۳. مروری اجمالی بر نظریه های ریاضی؛ او در سال ۱۸۷۷ کتاب مروری اجمالی بر نظریه های ریاضی را تالیف و در آن تلاش کرد، کمتر به زبان ریاضی سخن بگوید تا شاید کتابش خوانندگان بیشتری پیدا کند.
بلاگ، مارک، اقتصاددانان بزرگ جهان، ترجمه حسن گلریز، تهران، نی، ۱۳۷۵، ص۸۶.
کورنو مطالعات وسیعی در ریاضیات و فلسفه داشت. رسم منحنی تقاضا و کاربرد ریاضیات پیشرفته در اقتصاد را اولین بار، وی انجام داد. کورنو بدون آن که از کشش تقاضا نام ببرد؛ نقش آن را در تاثیرگذاری بر درآمد بنگاه نشان داد. بنابراین، شاید بتوان وی را اولین اقتصاددانی برشمرد که نظریه رفتار بنگاه را مطرح کرد. با وجودی که کورنو در جرگه اقتصاددانان مکتب کلاسیک قرار دارد، از طلایه داران مکتب مارژینالیسم (نهایی گرایی) و از صاحب نظران اقتصاد ریاضی نیز هست.
دادگر، یدالله، تاریخ تحولات اندیشه اقتصادی، قم، انتشارات دانشگاه مفید، ۱۳۸۳، چاپ اول، ص۲۶۷-۲۶۸.
...

دانشنامه عمومی

آنتونی آگوستین کورنو. آنتونی آگوستین کورنو در ۲۸ اوت ۱۸۰۱ در منطقه اوت - سون فرانسه متولد شد. او در سال ۱۸۲۳ موفق به اخذ مدرک لیسانس ریاضی از دانشگاه سوربن شد. سپس برای کمک در نوشتن خاطرات به استخدام مارشال سنت کر درآمد. طی ده سالی که برای او کار می کرد توانست دو مدرک دکترا در رشته های مکانیک و ستاره شناسی دریافت کند. به علاوه تعدادی مقاله منتشر کرده و حتی مدرک حقوق نیز گرفت.
کورنو سال ها به عنوان استاد ریاضیات و رئیس دانشگاه های گرنوبل و دیژون فعالیت کرد. تا اینکه در سال ۱۸۴۶ بازنشسته شد و در سال ۱۸۷۷ در پاریس درگذشت. در آن زمان آثار کورنو مورد توجه اقتصاددانانی همچون استانلی جونز، والراس و مارشال قرار گرفته و او به عنوان تأثیرگذار در اقتصاد شناخته می شد.
کورنو در اصل یک ریاضیدان بود که بر اقتصاد تأثیر گذاشت به طوریکه نظریه های او در انحصار و انحصار دو جانبه هنوز مورد توجه است. او در سال ۱۸۳۸ کتاب «تحقیق در اصول ریاضی نظریه ثروت» را نوشت. او در این کتاب برای اولین بار نمادها، فرمولها و مفاهیم ریاضی اعم از توابع و احتمالات را در تجزیه و تحلیل اقتصادی به کار برد. وی نخستین کسی بود که قانون عرضه و تقاضا را کشف و فرمول آن را استخراج کرد و دریافت میران عرضه و تقاضا تابع معکوس قیمت کالا ست. به این ترتیب منحنی های عرضه و تقاضا را رسم نمود. در حال حاضر بسیاری از اقتصاددانان عقیده دارند که این کتاب نقطه شروعی برای تجزیه و تحلیل اقتصاد مدرن است. [ ۱] دیگر تألیفات کورنو در زمینه اقتصاد عبارتند از: کتاب «اصول نظریه ثروت» ( سال ۱۸۶۳ ) و کتاب «مروری اجمالی بر نظریه های ریاضی» ( سال۱۸۷۷ ) . علاوه بر رسم منحنی عرضه و تقاضا به کار بردن ریاضیات پیشرفته در اقتصاد برای اولین بار توسط کورنو انجام شد. او بدون نام بردن از کشش تقاضا نقش آن را در تأثیرش بر درآمد بنگاه نشان داد؛ بنابراین می توان او را اولین اقتصاددانی دانست که نظریه رفتار بنگاه را مطرح کرد. همچنینی او از صاحبنظران اقتصاد ریاضی و طلایه داران مکتب مارژینالیسم ( نهایی گرایی ) است. [ ۲] آگوست والراس، پدر لئون والراس، اقتصاد سیاسی و ریاضیات را از کورنو فرا گرفت. آن ها با تشویق لئون والراس نقش مهمی در علاقه مندی او به اقتصاد سیاسی داشتند. کورنو هم چنین منبع الهامی برای لئون والراس و نظریه تعادل او بود. امروزه فعالیت های کورنو در اقتصادسنجی تأیید شده است.
عکس آنتونی آگوستین کورنو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس