انتخابات مجلس فلسطین

دانشنامه عمومی

انتخابات مجلس فلسطین (۲۰۲۱). انتخابات مجلس فلسطین قرار است پس از ۱۵ سال در ۲۲ مهٔ ۲۰۲۱ برگزار شود. طبق قرار صادره از سوی محمود عباس رئیس جمهور فلسطین، انتخابات برای تعیین نمایندگان مجلس قانون گذاری فلسطین در منطقه هایی که تشکیلات خودگردان فلسطین آن را اداره می کند برگزار خواهد شد. [ ۱]
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین ( حماس ) از این اعلامیه استقبال کرده[ ۲] و همچنین سازمان ملل و اتحادیه اروپا[ ۳] [ ۴] و برخی دیگر از کشورها. حماس و فتح و دیگر گروه ها دیگر در ۹ فوریه دربارهٔ سازوکارهای انتخابات شامل دادگاه انتخاباتی و تعهد برای رأی گیری آزاد توافق کردند. [ ۵]
کمیسیون مرکزی انتخابات فلسطین[ ۶] انتخابا عهده دار برگزاری انتخابات است. حنا ناصر رئیس کمیسیون در ژانویه ۲۰۲۱ گفت که «نزدیک دو میلیون فلسطینی در بیت المقدس و کرانهٔ باختری و نوار غزه واجد شرایط رأی دادن اند. »[ ۷] . در ۲ مارس، پس از پایان مهلت ثبت نام برای رأی دادن کمیسیون انتخابات اعلام کرد که ۲٫۶ میلیون از ۲٫۸ میلیون واجد شرایط رأی دهی در کرانهٔ باختری و غزه برابر ۹۳٪ ثبت نام کرده اند. [ ۸] در ۱۴ مارس یکی از مقامات تشکیلات خودگردان گفت که ساکنان عرب بیت المقدس در انتخابات سراسری فلسطین شرکت خواهند کرد. با این حال یکی از مقامات ارشد دولت اسرائیل گفته هنوز تصمیمی اتخاذ نشده است. عباس و دیگر مقامات فلسطینی در گذشته گفته بودند بدون مشارکت ساکنان عرب در بیت المقدس هیچ انتخاباتی برگزار نخواهد شود. [ ۹]
↑ "President Abbas enacts decree - law on holding general elections". WAFA. 15 January 2021. Retrieved 15 January 2021. ↑ "Hamas welcomes Abbas decree announcing Palestinian elections". Reuters. 15 January 2021. Retrieved 15 January 2021. ↑ "Palestine: Statement by the Spokesperson on launching the preparations for elections". EEAS - European External Action Service - European Commission. ↑ "UN Spokesperson: Elections will be a crucial step towards Palestinian unity". PNN. 17 January 2021. Archived from the original on 18 January 2021. Retrieved 18 April 2021. ↑ "Palestinian factions agree on 'mechanisms' for long - delayed polls". Al Jazeera. 9 February 2021. Retrieved 9 February 2021. ↑ CEC ↑ "CEC chairman: Two million Palestinians in the West Bank, Gaza and East Jerusalem are eligible to vote". WAFA. 16 January 2021. Retrieved 16 January 2021. ↑ Palestinians report 93% voter registration for upcoming elections ↑ PA: Jerusalem Arabs to participate in Palestinian elections
عکس انتخابات مجلس فلسطین (۲۰۲۱)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

انتخابات مجلس فلسطین در ۲۵ ژانویه ۲۰۰۶ برای تعیین نمایندگان دومین دوره مجلس قانون گذاری فلسطین برگزار شد. دوره پیشین انتخابات در ۱۹۹۶ برگزار شده بود و دوره های بعدی انتخابات به دلیل ناآرامی های ناشی از آغاز دور جدید درگیری های اسرائیل و فلسطین به تعویق افتاده بود.
...
[مشاهده متن کامل]

فلسطینی های ساکن نوار غزه، کرانه باختری رود اردن و قدس شرقی واجد شرایط شرکت در این انتخابات بودند. بر پایه قانونی که در ژوئن ۲۰۰۵ به تصویب رسیده بود، تعداد اعضای این مجلس از ۸۸ به ۱۳۲ افزایش یافت و مقرر شده بود که نیمی از این کرسی ها بر پایه درصد تجمعی آراء فهرست انتخاباتی هر حزب مشخص شود و نیم دیگر به صورت فرد برنده در هر حوزه انتخابیه.
حماس که برای نخستین بار در این انتخابات شرکت کرده بود با کسب ۴۴٫۴۵٪ رأی به فهرست انتخاباتی خود و ۴۱٫۷۳٪ به کاندیداهای حوزه های انتخابیه با کسب ۷۴ کرسی حزب حاکم مجلس شد. جنبش فتح با ۴۱٫۴۳٪ رأی به فهرست انتخاباتی و ۳۶٫۹۶٪ در حوزه های انتخابیه اکثریت پیشین را از دست داد.
احمد قریع نخست وزیر فلسطین فردای انتخابات استعفا داد ولی به درخواست ابومازن رئیس جمهور این پست را تا ۱۹ فوریه به عهده داشت تا اینکه اسماعیل هنیه کابینه خود را تشکیل داد.
فهرست هر جریان انتخاباتی باید در بین ۳ نفر اول خود یک زن، در بین ۴ نفر بعدی یک زن دیگر و در بین ۵ نفر بعدی نیز یک زن دیگر را قرار می داد تا حداقلی از کرسی های مجلس برای زنان تضمین می شد.
همچنین هر حزب باید حداقل ۲٪ از کل آراء مربوط به احزاب را به دست می آورد تا راهی مجلس شود. در غیر این صورت رأی آن ها به احزاب دیگر تخصیص داده می شد.
شمار نمایندگان هر حوزه انتخابیه بر پایه جمعیت آن تعیین شد. در برخی از حوزه ها یک یا دو نماینده حتماً باید از بین مسیحیان انتخاب می شدند تا حداقل ۶ نفر از آنان در مجلس قرار گیرند. برای نمونه اگر در ۵ نفر اول حوزه انتخابیه رام الله هیچ یک مسیحی نبودند، کاندیدای مسیحی که بیشترین رأی را آورده بود جایگزین او می شد.
فتح در مجلس پیشین ۶۸ کرسی از ۸۸ کرسی را در اختیار داشت. اما درگیری های داخلی فتح در آستانه انتخابات ضربه بزرگی را به این جریان وارد ساخت. اعضای مهمی همچون محمد دحلان رئیس سازمان امنیت ناحیه نوار غزه و عنصر بانفوذ سازمان که در مذاکرات اسلو نقش داشت و و مروان برغوثی فرمانده پیشین گردان های گروه نظامی وابسته به فتح که در دادگاه های اسرائیل به ۵ سال زندان محکوم شده بود، با رهبری جدید سازمان به مخالفت برخاستند.

انتخابات مجلس فلسطینانتخابات مجلس فلسطینانتخابات مجلس فلسطینانتخابات مجلس فلسطینانتخابات مجلس فلسطین
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/انتخابات_مجلس_فلسطین_(۲۰۰۶)

بپرس