انتخابات مجلس شورای ملی

پیشنهاد کاربران

در انتخابات مجلس هفتم توسط ارتش و وزارت کشور و آرا انجام شد. دستچین کردن نمایندگان مورد تأیید رضا شاه و انتخاب برای نمایندگی مجلس برای اطمینان از حذف سرکشی ها صورت پذیرفت و داوطلبان نامناسب که برای نامزدی اصرار داشتند یا به زندان فرستاده شدند یا از محل زندگی خود تبعید شدند.
...
[مشاهده متن کامل]

در طول مبارزات انتخاباتی تمام سخنرانی های عمومی توسط شهربانی ممنوع شد.
در این انتخابات حسن مدرس که در تهران بیشترین رای را در انتخابات پیشین بدست آورده بود، بدون حتی یک رای به از انتخابات کنار گذاشته شد او در اعتراض به نتایج می پرسید "رای من که به خودم دادم چه شد؟". نامزدهای دیگر مانند محمد مصدق، حسن تقی زاده و حسین علاء با وجود تقاضا برای آن ها انتخاب نشدند.
نامزدهای سلطنت طلب طرفدار رضا شاه در حزب ترقی جمع شده و موفق به بدست آوردن اکثریت مجلس با کسب حدود ۹۰ درصد از کرسی مجلس گشتند.
اپوزیسیون با تنها دو کرسی توسط محمد فرخی یزدی، نمایندگی یزد و محمود رضا
از لاهیجان به عنوان یک اقلیت تشکیل شد.

انتخابات مجلس شورای ملیانتخابات مجلس شورای ملیانتخابات مجلس شورای ملی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/انتخابات_مجلس_شورای_ملی_(۱۳۰۷)
انتخابات مجلس چهاردهم ایران در آبان و بهمن ۱۳۲۲ برگزار شد و بیش از ۸۰۰ نامزد برای ۱۳۶ کرسی مجلس به رقابت پرداختند. آن را «مهمترین و طولانی ترین و رقابتی ترین واقعی ترین انتخابات بین همه انتخاباتهای ایران مدرن» در زمان پهلوی نامیدند.
انتخابات مجلس شورای ملیانتخابات مجلس شورای ملیانتخابات مجلس شورای ملیانتخابات مجلس شورای ملیانتخابات مجلس شورای ملیانتخابات مجلس شورای ملی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/انتخابات_مجلس_شورای_ملی_(۱۳۲۲)
انتخابات پارلمانی ایران در سال ۱۳۳۱ برگزار شد. رای گیری پس از رسیدن به حد نصاب نمایندگان انتخاب شده ( ۷۶ از ۱۳۶ ) توسط نخست وزیر محمد مصدق متوقف شد. در این انتخابات جبهه ملی موفق به کسب ۳۰ کرسی و سلطنت طلبان ۴۹ کرسی مجلس شورای ملی گشتند.
...
[مشاهده متن کامل]

• حزب بسیار سازمان یافته توده در طول مبارزات انتخاباتی نتوانست حتی یک کرسی هم بدست بیاورد هر چند نتایج نشان می دهد که آنها دومین گروه بزرگ بدست آورنده آرا در انتخابات بودند.
• در تهران میزان مشارکت مردم در انتخابات دو برابر انتخابات قبلی بود و نامزدهای جبهه ملی که شامل اعضای احزاب حزب ایران، حزب زحمتکشان، مجاهدین مسلمان و احزاب غیر ملی گرا برنده تمام دوازده کرسی تهران شدند.

• در تبریز همهٔ ۹ نامزد انتخاب شده از طرفداران مصدق بودند.
• در مهاباد نامزد شناخته شده به عضویت در حزب دموکرات کردستان ایران بود که اکثریت رای را بدست آورده بود اما زمانی که ادامه انتخابات نامعتبر اعلام شده بود.

انتخابات مجلس شورای ملیانتخابات مجلس شورای ملیانتخابات مجلس شورای ملیانتخابات مجلس شورای ملی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/انتخابات_مجلس_شورای_ملی_(۱۳۳۱)
انتخابات مجلس سوم ایران در سال ۱۲۹۳ برگزار شد. مجلس سوم در ۱۵ آذر ماه گشایش یافت.
این انتخابات پس از فترت سه ساله ای که صمصام السلطنه بختیاری از برگزاری انتخابات مجلس خودداری مینمود توسط دولت مستوفی الممالک برگزار شد. در این انتخابات مشکلات زیادی ناشی از وضع داخلی ایران و مشکلات بزرگتری که مربوط به قانون انتخابات میشد وجود داشت. روند برگزاری این انتخابات به کندی پیش میرفت ولی در حدی که مجلس در ۱۵ آذر ماه با ۶۸ نماینده گشایش یافت و مانده نمایندگان به آهستگی پس از پایان یافتن انتخابات در بخش های گوناگون به مجلس وارد شدند. در این مجلس گروهی که شامل ۲۰ تن از نمایندگان بی طرف میشد با حزب دموکرات ائتلاف کرده بودند.
...
[مشاهده متن کامل]

انتخابات مجلس شورای ملیانتخابات مجلس شورای ملیانتخابات مجلس شورای ملیانتخابات مجلس شورای ملیانتخابات مجلس شورای ملی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/انتخابات_مجلس_شورای_ملی_(۱۲۹۳)

بپرس