/enaar tim giri/ ناردان گیریطرز تهیه: سر و ته انار را با چاقو می برند و وسط آن را برش می دهندسپس در میان دو دست گرفته با انار دله کان enaardee kaan(چوبی به طول سی سانتی متر و به کلفتی انگشت شست)به پشت انار شکافته شده ضربه می زنند تا دانه، داخل ظرف بریزددانه ها را از ظرف بر می دارندآب اناری که در ته ظرف باقی می ماند در نوعی آش به نام(اسبه آش esbeaash آش سفید)، قابل استفاده استگاهی از آب انار ترش به جای سرکه در ترشی بادمجان استفاده می شوددانه های انار ترش را با آب تمیز می شویند و سپس درون آبکش می ریزند تا آب آن گرفته شودپارچه و یا کیسه ای پاکیزه را در آفتاب پهن کرده و دانه های انار را روی آن پهن می کنندروزی پنج تا شش بار آن ها را زیر و رو کنند، تا دانه ها بطور یکسان خشک شوندپس از خشک شدن آن ها را در سینی ریخته به اصطلاح پاش می زنند تا مواد زائد آن خارج شودبعد دانه ها را مانند برنج تمیز می کنند و آن ها را در کیسه های نخی ریخته آویزان می نماینداین نوع مرغوب مخملی نامیده می شود و به قیمت خوبی به فروش می رسداز این دانه های خشک شده در تهیه ی انواع غذاهای محلی استفاده می شود