انار ترشی

گویش مازنی

/enaar tershi/ که همان رب انار ترشی سیاه استبرای تهیه ی رب انار ابتدا انار را برش زده و از وسط باز می کنندسپس با چوب به نام انار دله کان enardee kaan(به طول ۳۰ سانتی متر و به کلفتی انگشت شست) بطور متوالی بر پشت انار می کوبند تا دانه های انار از پوستش جدا شودسپس دانه های انار را داخل دیگ ریخته و روی آن ها آب می ریزند، تا آب بالای دانه ها را فرا گیرددیگ را روی آتش قرار می دهندپس از به جوش آمدن با ا – گردان ogerdaan(آبگردان) مایه ی درون دیگر را بالا آورده و سپس خالی می نماینداین عمل را هاپرانین haaeraaniyen

پیشنهاد کاربران

بپرس