آمینواسید کتوژنیک. آمینواسید کتوژنیک ( انگلیسی: Ketogenic amino acid ) آمینواسیدی است که می تواند مستقیماً به استیل - کوآ تجزیه شود که پیش مادهٔ اجسام کتونی و میلین است، به ویژه در ابتدای کودکی، هنگامی که مغز در حال رشد، به میزان بالایی میلین نیاز دارد. [ ۱] این در تضاد با آمینواسیدهای گلوکوژنیک است که به گلوکز تبدیل می شوند. آمینواسیدهای کتوژنیک توانایی تبدیل شدن به گلوکز را ندارند زیرا هر دو اتم کربن در ساختار کتون در نهایت در چرخه اسید سیتریک به کربن دی اکسید تبدیل می شوند.
در انسان، دو آمینواسید لوسین و لیزین منحصراً کتوژنیک هستند. پنج مورد دیگر نیز که عبارتند از فنیل آلانین، ایزولوسین، ترئونین، تریپتوفان و تیروزین، هم کتوژنیک و هم گلوکوژنیک هستند. سیزده آمینواسید باقیمانده نیز منحصراً گلوکوژنیک هستند. [ ۲]
از آنجا که آمینواسیدهای کتوژنیک نقش مهمی در بدن انسان دارند، باعث شده تا دانشمندان به مطالعهٔ رژیم های غذایی غنی از آمینواسید کتوژنیک ( KAAR ) به عنوان درمان احتمالی بیماری کبد چرب غیر الکلی ( NAFLD ) و دیابت بپردازند. [ ۳] پژوهش های رژیم غذایی در مورد بیماری کبد چرب در موش ها نشان می دهند که کاهش مصرف آمینواسیدهای کتوژنیک لیزین و ترئونین ممکن است باعث استئاتوز کبدی شود که دلیل اصلی بیماری کبد چرب غیر الکلی است. [ ۴] به طور ویژه نشان داده شده است که لوسین نقشی مهم در مسیر سوخت و ساز انسولین دارد. لوسین می تواند با فعال سازی بیش از حد کمپلکس رپامایسین ۱ ( mTORC1 ) و پروتئین اس ۶ کیناز ۱ ( S6K1 ) سبب ایجاد مقاومت به انسولین شود. [ ۵] پژوهش های بیشتر نشان می دهد که رژیم های غذایی غنی از آمینواسید ممکن است به کاهش چاقی و کاهش مقاومت یاخته ها به انسولین کمک کنند، اما استفاده از آن ها همچنان مورد اختلاف است.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفدر انسان، دو آمینواسید لوسین و لیزین منحصراً کتوژنیک هستند. پنج مورد دیگر نیز که عبارتند از فنیل آلانین، ایزولوسین، ترئونین، تریپتوفان و تیروزین، هم کتوژنیک و هم گلوکوژنیک هستند. سیزده آمینواسید باقیمانده نیز منحصراً گلوکوژنیک هستند. [ ۲]
از آنجا که آمینواسیدهای کتوژنیک نقش مهمی در بدن انسان دارند، باعث شده تا دانشمندان به مطالعهٔ رژیم های غذایی غنی از آمینواسید کتوژنیک ( KAAR ) به عنوان درمان احتمالی بیماری کبد چرب غیر الکلی ( NAFLD ) و دیابت بپردازند. [ ۳] پژوهش های رژیم غذایی در مورد بیماری کبد چرب در موش ها نشان می دهند که کاهش مصرف آمینواسیدهای کتوژنیک لیزین و ترئونین ممکن است باعث استئاتوز کبدی شود که دلیل اصلی بیماری کبد چرب غیر الکلی است. [ ۴] به طور ویژه نشان داده شده است که لوسین نقشی مهم در مسیر سوخت و ساز انسولین دارد. لوسین می تواند با فعال سازی بیش از حد کمپلکس رپامایسین ۱ ( mTORC1 ) و پروتئین اس ۶ کیناز ۱ ( S6K1 ) سبب ایجاد مقاومت به انسولین شود. [ ۵] پژوهش های بیشتر نشان می دهد که رژیم های غذایی غنی از آمینواسید ممکن است به کاهش چاقی و کاهش مقاومت یاخته ها به انسولین کمک کنند، اما استفاده از آن ها همچنان مورد اختلاف است.
wiki: آمینواسید کتوژنیک