امیرعباس فخراور

پیشنهاد کاربران

امیرعباس فخرآور ( زادهٔ ۱۵ تیر ۱۳۵۴ ) فعال سیاسی و نویسندهٔ اهل ایران است. او سرپرست کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در خارج از کشور بوده است. وی از نافرمانی های مدنی برای رسیدن به یک نظام سکولار و آزاد و سرنگونی کامل نظام جمهوری اسلامی حمایت می کرد. او رئیس سنای کنگره ملی ایرانیان است که در سال ۲۰۱۳ به همراه ارژنگ داوودی آن را تأسیس کرده است.
...
[مشاهده متن کامل]

امیرعباس فخرآور در هفده سالگی و به دلیل نوشته ها و انتقاد از رهبر جمهوری اسلامی بازداشت شد. در سال ۱۹۹۴ یعنی در دوران دانشجویی خود به همراه ارژنگ داوودی سازمانی به نام جنبش مستقل دانشجویی را تأسیس کرد.
در فوریهٔ ۲۰۰۳ به دلیل انتقاد از رهبر جمهوری اسلامی ایران در کتاب «اینجا چاه نیست» به ۸ سال زندان محکوم شد. این حکم در شعبهٔ ۲۶ دادگاه انقلاب صادر شد و پس از یک مشاجرهٔ لفظی با قاضی، فخرآور مورد ضرب و شتم قرار گرفت و استخوان پایش شکست او در زندان تحت شکنجه سفید و شکنجه ای موسوم به محرومیت حسی هم قرار گرفته بود. به گزارش انستیتو امنیت ملی و سیاست خارجی آمریکا، فخرآور در مجموع بیش از ۵ سال را در زندان های جمهوری اسلامی گذرانده است. او مدتی را در بند ۳۲۵ اوین که توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اداره می شود و مخصوص مجرمان جرایم امنیتی و نظامی است، زندانی شد.
در دوران زندان، دو کتاب از امیرعباس فخرآور در آمریکا به چاپ رسیده است. یکی «اینجا چاه نیست» و پس از آن هم کتاب «هنوز هم، ورق پاره های زندان» که در لس آنجلس به چاپ رسید. انجمن جهانی قلم، در ۱۵ نوامبر سال ۲۰۰۴، «روز نویسنده زندانی» فخرآور را برجسته کرد.
فخرآور گفته کتاب اینجا چاه نیست! او برنده جایزه ادبی پائولو کوئلیو ۲۰۰۱–۲۰۰۲ شده است. لورا روزن خبرنگار گفته وجود چنین جایزه ای زیر سؤال است.
انجمن قلم انگلستان در مارس ۲۰۰۴ عضویت افتخاری خود را به او اعطا کرد.
فخرآور در زندان به همراه برخی از فعالان دانشجویی دیگر در کنکور دانشگاه پیام نور شرکت کرد و دانشجوی رشته حقوق شد. او در سال ۱۳۸۵ از یک مرخصی کوتاه دوران زندان برای شرکت در امتحانات دانشگاهی استفاده کرد و در حالی که ۴ سال از دوران زندانش باقی مانده بود از کشور خارج شد، ابتدا به دوبی و از آنجا به آمریکا رفت. در سندی از ویکی لیکس دربارهٔ نحوهٔ خروج فخرآور از ایران آمده است: او در ژوئن ۲۰۰۵ برای مرخصی از زندان خارج شد و با کمک دوستان و پرداخت رشوه به مأموران فرودگاه برای این که نامش در کامپیوتر ثبت نشود از ایران خارج شده و به دوبی آمده است. در بخشی دیگر از این اسناد جیسون دیویس سرکنسول سفارت آمریکا در دوبی چنین نوشته است: «فخرآور یک فعال سیاسی پرشور و از خودگذشته است که شخصیتی کاریزماتیک دارد. هدفش از رفتن به آمریکا اینست که با راه اندازی کمپین برای برنامه ها و اهدافش حمایت جلب کند. او ادعا می کند که هیچ علاقه ای به اینکه پناهنده شود ندارد و خودش را مبارز راه آزادی می داند که می خواهد به کشورش بازگردد». بر اساس این سند فخرآور به کنسول آمریکا گفته «ایرانیان جنگجو نیستند، بلکه عموماً تنبلند… و از این که خارجی ها مارا از دست خودمان نجات بدهند استقبال می کنند. » کنسول مشاهده کرد فخرآور از تحریم کامل ایران دفاع می کند.

امیرعباس فخراور
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/امیرعباس_فخرآور