امید طبیب زاده

پیشنهاد کاربران

امید طبیب زادهٔ قمصری ( زادهٔ ۲۹ اردیبهشت ۱۳۴۰ ) زبان شناس و مترجم ایرانی و استاد زبان شناسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است. او تا سال ۱۳۹۵ عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا بود. فعالیت های پژوهشیِ طبیب زاده عمدتاً در زمینهٔ وزن شعر فارسی و دستور زبان فارسی است و آثارش از جمله آثارِ منتخب در جشنوارهٔ نقد کتاب، کتاب سال ایران و جشنواره فارابی بوده است. او همچنین برخی از اشعار ویلیام شکسپیر را به فارسی ترجمه کرده است. طبیب زاده سردبیرِ نشریهٔ زبان و زبان شناسی است. او همچنین عضو هیئت تحریریه مجلۀ پژوهشنامه ایران باستان است.
...
[مشاهده متن کامل]

امید طبیب زاده در ۲۹ اردیبهشت ۱۳۴۰ در تهران به دنیا آمد. او در سال ۱۳۶۶ دورهٔ کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی را در دانشگاه شهید باهنر کرمان به پایان برد. در این دوره از استادانی مثل بهزاد قادری و محمد مختاری اردکانی تأثیر پذیرفت و همین مسئله باعث شد به آثار ویلیام شکسپیر و ترجمهٔ اشعار او علاقه مند شود.
طبیب زاده دورهٔ کارشناسی ارشد ( ۱۳۷۳ ) و دکتری ( ۱۳۷۸ ) را در رشتهٔ زبان شناسی در دانشگاه تهران گذراند. او با دریافت بورس دآآد ( ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۱ ) به آلمان رفت و زیر نظر فرانتس گونتنر مقدمات دستور وابستگی را آموخت. همچنین سال های متمادی از درس و بحث ابوالحسن نجفی بهره برد.
طبیب زاده از سال ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۷ به معرفی کتاب های تازه در مجلهٔ نشر دانش می پرداخت و از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰ به عنوان ویراستار در مرکز نشر دانشگاهی مشغول به کار بود.
او از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۵، عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا بود و مدتی سردبیری مجلات پژوهش های ایران شناختی ( به زبان آلمانی، ۱۳۸۳–۱۳۸۸ ) و پژوهش های زبان شناسی تطبیقی ( ۱۳۹۰–۱۳۹۵ ) را برعهده داشت. طبیب زاده از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰ با دریافت بورس فون هومبولت به تدریس در گروه ایران شناسی دانشگاه گوتینگن پرداخت. او اکنون با درجهٔ استادی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تدریس می کند و سردبیری نشریهٔ زبان و زبان شناسی را بر عهده دارد.
طبیب زاده در رسالهٔ دکتری خود در دانشگاه تهران، به راهنمایی یدالله ثمره، ساختارِ وزن شعر عامیانهٔ فارسی را مورد بررسی قرار داد. این اثر که مدتی بعد به صورت کتاب منتشر شد ( انتشارات نیلوفر، ۱۳۸۲ ) ، از معدود پژوهش های مفصل دربارهٔ نظام تشکیل دهندهٔ وزن اشعار و ترانه های عامیانهٔ فارسی به شمار می رود. ابوالحسن نجفی، علی اشرف صادقی و ضیاء موحد این اثر را نقد کرده اند.

امید طبیب زادهامید طبیب زادهامید طبیب زادهامید طبیب زادهامید طبیب زاده
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/امید_طبیب‌زاده

بپرس