امولسیون

/~emolsiyon/

معنی انگلیسی:
emulsion

لغت نامه دهخدا

امولسیون. [ اِ یُن ْ ] ( فرانسوی ، اِ ) در اصطلاح دواسازی ، هر داروی مرکب مایع و شیرمانندی که جهت آشامیدن مریض ترتیب دهند. ( ناظم الاطباء ). اگر دانه های روغن دار را با کمی آب در هاون صلایه کنند و توده خمیری شکل حاصل را با آب بسایند مایع شیری شکلی بدست می آید که بنام امولسیون موسوم است. بنا بر این امولسیونها از گویچه های کوچک ( گلبول ) روغن تشکیل شده است که بوسیله مواد پروتئیدی دانه ها در آب بحالت تعلیق درآمده است و آنها را امولسیونهای طبیعی مینامند. همچنین اگر مواد روغنی مختلف رزین ها ، گم رزین ها و مواد غیرمحلول را بکمک ماده امولسیو در آب بحالت تعلیق درآورند اشکال دارویی حاصل بنام امولسیون مصنوعی نامیده میشود و منظره ای شیری شکل دارد. در داروخانه ها بیشتر صمغ عربی و کتیرا را برای این منظور مصرف میکنند. امولسیونها خیلی زود فاسد میشوند و از اینرو آنها را فقط در موقع احتیاج تهیه می کنند. ( از کارآموزی داروسازی جنیدی ص 100 ).

فرهنگ فارسی

در اصطلاح دوا سازی هر داروی مرکب مایع و شیر مانندی که جهت آشامیدن مریض ترتیب دهند .

فرهنگ عمید

داروی مایع کدر و شیری که ذرات نامحلول به حالت تعلیق در آن قرار دارند.

دانشنامه عمومی

امولسیون ( به فرانسوی: Émulsion ) یا نامیزه[ ۱] نوعی کلوئید مایع در مایع است که در آن قطره های ریز یک مایع ( مانند روغن ) در مایعی دیگر ( مانند آب ) بی آنکه با یکدیگر درآمیزند ( حل شوند ) ، پراکنده است. یک امولسیون از دو مایع امتزاج ناپذیر ( معمولاً روغن و آب ) تشکیل شده است که یکی از آن ها به صورت قطرات ریز در دیگری پراکنده شده است. مایع پراکنده شده فاز پراکنده یا داخلی و مایع احاطه کننده قطرات فاز پیوسته، بسته یا خارجی نامیده می شود. تمام مایعات را به دو نوع کلی تقسیم بندی می کنند که شامل آبی ها و روغنی ها است. آبی ها به آب و آن دسته از مایعاتی که قابل حل در آب هستند گفته می شوند و سایر مایعات در دسته روغنی ها قرار می گیرند. مسلماً این تقسیم بندی غیر دقیق است ولی در بسیاری از موارد به درستی عمل می کند. امولسیون های مایع - مایع عمدتاً به دو دسته آب در روغن ( W/O ) و روغن در آب ( O/W ) تقسیم بندی می شوند. در اولی فاز روغنی و در دومی فاز آبی فاز پیوسته را تشکیل می دهد. در سال ۱۸۸۸ میلادی کوئینک گفت: یک امولسیون حاوی قطرات بزرگ چربی است که در فاز آبی پراکنده شده اند. در صنعت نفت که اکثراً با امولسیون های W/O برخورد می شود به امولسیون های O/W امولسیون معکوس گفته می شود. در صنعت، امولسیون های پیچیده تری تشکیل می شوند مانند امولسیون های O/W/O و W/O/W و O1+O2/W و O2/W/O1 به این امولسیون ها، امولسیون های کمپلکس گفته می شود. غلظت قطرات در امولسیون معمولاً با کسر حجمی فاز پراکنده ( Ф ) بیان می شود. [ ۲]
• امولسیون ها موادی ناهمگن و کدر هستند
• در صورتی که از پایدار کننده امولسیون استفاده نشده باشد می توان اجزا آنها را از یکدیگر جدا کرد
امولسیفایر ماده ایست که از طریق کاستن از سرعت واکنش های شیمیایی باعث پایداری یک امولسیون می شود. دسته ای از امولسیفایرها که در زمره مواد سورفکتانت یا مواد فعال در سطح هستند به صورت گسترده ای در محصولات غذایی به کار می روند. موارد زیر نمونه ای از امولسیفایرها هستند که در صنایع غذایی به کار می روند:
لسیتین زرده تخم مرغ
خردل
• لسیتین سویا
• سدیم ایستیرول لاکتیریت
• DATEM
عکس امولسیون
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

اِمولْسیون (emulsion)
(یا: نامیز) پراکندگیپایدار مایعی در مایع دیگر، مثلاً روغن و آب در برخی از لوسیون های آرایشی.

پیشنهاد کاربران

نوعی کلوئید مایع در مایع است که قطرات مایعات درون همدیگر پخش نمی شوند مثل روغن در آب
نامیزه
Maleic Andrede
امولسیون ( نفت و گ. پ )
Emulasion

بپرس