امنیت غذایی

فرهنگستان زبان و ادب

{food security} [تغذیه] دسترسی کمّی و کیفی افراد به مواد غذایی مورد نیاز

دانشنامه عمومی

بنابر تعریف سازمان ملل در سال ۱۹۸۶، امنیت غذایی را دسترسی همه مردم به غذای کافی در تمام اوقات برای داشتن یک جسم سالم می دانند.
طبق این تعریف موجود بودن غذا، دسترسی به غذا و پایداری در دریافت غذا سه رکن اصلی می باشند. . [ ۱] [ ۲] نام دیگر آن مصونیت غذایی است.
امنیت غذایی و ایمنی غذا از واژه هایی مهم و کاربردی است که امروزه در اسناد توسعه ای به آن پرداخته شده است و از سوی مسوولان به کار گرفته می شود. امنیت غذایی به دسترسی همه افراد یک جامعه، در تمام ادوارعمر به غذای کافی و سالم برای داشتن زندگی سالم و فعال گفته می شود و درآمد خانوار از عوامل مهم در تأمین امنیت غذایی در یک نظام اجتماعی می باشد. عامل مهم دیگر در تأمین امنیت غذایی جامعه، ذائقه و دانش تغذیه ای خانوادهها در نحوه تخصیص بودجه برای تهیه بهترین نوع غذای در دسترس و چگونگی تقسیم غذا در خانواده می باشد. امنیت غدایی زمانی تأمین می شود که سرانه سبد غذایی خانواده به صورت صحیح انتخاب و تهیه شود، برای افراد خانواده کافی و به صورت صحیح طبخ شود تا عناصر و مواد غذایی سالم و صحیح به سلولها و اندام های بدن برسد. برای تأمین امنیت غذایی در یک کشور و نظام اجتماعی باید سازمان ها و نهادها با هم همکاری داشته باشند و با هماهنگی یک سازمان متولی امنیت غذایی، بر تولید یا واردات مواد و محصولات غذایی، آموزش و تبلیغ و آگاهی دادن به جامعه و سیاست گذاریهای کلان اقتصادی نقش ایفا کنند. سازمان مسئول امنیت غذایی باید نسبت به نوع مواد غذایی، میزان و قیمت آن ها همیشه مطلع باشد و بررسی کند که همه مردم از نظر فیزیکی به این غذا دسترسی داشته باشند و درآمدشان به قدری باشد که بتوانند این غذا را بخرند و این سازمان در صورت بروز بحران باید زنگ خطر را به صدا درآورد و اندازه گیری این امنیت را بر عهده بگیرد.
ایمنی غذایی یعنی اطمینان از اینکه غذایی که مردم جامعه استفاده می کنند به طور کامل سالم و فاقد هرگونه آلودگی باشد؛ این آلودگی می تواند شامل آلودگی میکروبی، انگلی یا شیمیایی باشد. بررسی های علمی نشان می دهد که در دهه های اخیر با گسترش تکنولوژی و افزایش مصرف افزودنی ها، آفت کشها، آنتی بیوتیکها و هورمونها در تولید مواد غذایی در کشورهای در حال پیشرفت، اثرات سوء و انکارناپذیری بر سلامت انسان ها به وجود آمده است. این آلودگی ها و بیماری شامل بروز انواع ناهنجاری های مادرزادی و سرطانها به ویژه در کودکان می باشد. براساس آمار، میزان وقوع مسمومیتهای ناشی از آلودگی غذا در کشورهای در حال پیشرفت ۱۳٪ بیشتر از کشورهای صنعتی است.
عکس امنیت غذاییعکس امنیت غذاییعکس امنیت غذایی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

امنیت غذایی و امنیت تغذیه ای مفاهیم مرتبطی هستند اما معانی متمایز دارند:
1. امنیت غذایی: امنیت غذایی به در دسترس بودن، دسترسی و استفاده از غذا برای افراد و جوامع اشاره دارد. این شامل در دسترس بودن فیزیکی غذا، دسترسی اقتصادی و فیزیکی به غذا و استفاده از غذا برای رفع نیازهای غذایی است. به زبان ساده، امنیت غذایی بر اطمینان از اینکه مردم غذای کافی برای تامین نیازهای غذایی اولیه خود دارند، تمرکز دارد. به مسائلی مانند تولید، توزیع، مقرون به صرفه بودن و دسترسی به غذا می پردازد.
...
[مشاهده متن کامل]

2. امنیت تغذیه ای: امنیت تغذیه ای فراتر از امنیت غذایی است و بر کیفیت، تنوع و کفایت رژیم غذایی برای برآوردن نیازهای غذایی فردی تأکید دارد. این تمرکز بر حصول اطمینان از دسترسی افراد به یک رژیم غذایی متعادل و مغذی است که نیازهای غذایی خاص آنها را برای سلامتی و رفاه مطلوب برآورده می کند. امنیت تغذیه ای نه تنها به کمیت غذا، بلکه محتوای مواد مغذی آن و توانایی افراد در استفاده و جذب آن مواد مغذی را نیز در نظر می گیرد. عواملی مانند در دسترس بودن مواد مغذی، فراهمی زیستی، تنوع غذایی و ترجیحات فرهنگی را در نظر می گیرد.
به طور خلاصه، در حالی که امنیت غذایی اساساً بر در دسترس بودن و دسترسی به غذا متمرکز است، امنیت تغذیه ای کیفیت و کفایت ( کمیت ) رژیم غذایی را از نظر برآوردن نیازهای غذایی خاص در نظر می گیرد. هدف امنیت تغذیه ای اطمینان از دسترسی افراد به یک رژیم غذایی متنوع و مغذی است که سلامتی را ارتقا می دهد و از کمبودهای تغذیه ای جلوگیری می کند.

بپرس