امامی ابوالقاسم

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] ابوالقاسم امامی در سال 1313ش در شهر مشهد به دنیا آمد و دکترای خود را در رشته فرهنگ عربی و علوم قرآنی کسب کرد.
وی در آن سال ها که کودکی اش را در مشهد سپری می کرده، حوزه علمیه مشهد یکی از مراکز جدی در پرورش عالمان دینی و آگاهان به معرفت اسلامی بوده است. به همین سبب، وی بعد از پایان تحصیلات رسمی، به حوزه علمیه مشهد می پیوندد تا در آنچه میل باطنی اش بوده است، تحصیل کند. امامی تحصیلات حوزوی خود را در قم پی می گیرد. اما عطش دانش اندوزی و حضور در عرصه های آکادمیک علمی، او را به تهران می کشاند تا تحصیلات دانشگاهی اش را نیز در رشته فرهنگ و ادبیات عرب، به فرجام و سرانجام برساند. این چنین است که او در سال 1356 در رشته فرهنگ عربی و علوم قرآنی دکترا می گیرد و پس از آن در کنار تدریس، به تحقیق و تفحص در علوم قرآنی و نیز متون تاریخی عرب می پردازد. اما بیش از همه توجه او به یکی از فیلسوفان و بزرگان ایرانی تاریخ اسلام جلب می شود و همه عمر خویش را معطوف به آثار او می کند؛ فیلسوفی به نام علی ابن مسکویه رازی. «تجارب الامم مسکویه» بی شک یکی از کتب مهم تاریخ ایران و اسلام است که امامی، سی سال از عمر خویش را بر سر ترجمه و تصحیح این کتاب نهاد.
ترجمه و تصحیح تجارب الامم ابوعلی مسکویه، تصحیح کیمیای سعادت زنجانی، ترتیب السعادات ابوعلی مسکویه، ترجمه قرآن کریم، ترجمه و تصحیح دیوان منسوب به امام علی، ترجمه طهاره العراق ابوعلی مسکویه .
تجارب الأمم / نوع اثر: کتاب / نقش: تحقیق و مقدمه
نهج البلاغه و تایید نسبت آن به امام علی(ع)

دانشنامه آزاد فارسی

امامی، ابوالقاسم (بندرگز ۱۳۱۳ش)
نویسنده و پژوهشگر ایرانی. پس از اتمام دورۀ دبستان به تحصیل در علوم حوزوی پرداخت و از محضر اساتیدی چون آقا شیخ مجتبی قزوینی و میرزا جواد آقاتهرانی سود جست. تحصیلات دانشگاهی او در رشتۀ علوم سیاسی و زبان و ادبیات عرب بود و در رشتۀ فرهنگ عربی و علوم قرآنی از دانشکدۀ الهیات دانشگاه تهران موفق به اخذ مدرک دکتری شد. مدتی در مجلۀ عربی الإخاء مشغول به کار بود. امامی علاوه بر تدریس در دانشکدۀ الهیات دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامی با انتشارات سروش هم همکاری داشته است. از آثار اوست: تصحیح متن عربی تجارب الامم اثر مسکویه با ترجمۀ فارسی آن؛ تصحیح ترتیب السعادات؛ رسایل پراکندۀ مسکویه؛ رسالة فی ماهیةالعدل؛ تصحیح و ترجمۀ دیوان امام علی (ع) و ترجمۀ قرآن کریم.

پیشنهاد کاربران

بپرس