امامزاده عبدالله

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] این مزار که از دیرباز با همین نام و به عنوان شخصیتی بارز از نسل امام موسی بن جعفر (علیهما السّلام) مطرح بوده، تطبیق بر مدفن جناب «عبدالله بن احمد الشعرانی بن ابراهیم بن محمد بن عبیدالله بن موسی الکاظم (علیه السّلام) » می شود.
به تصریح مورخین و علمای انساب امام موسی بن جعفر (علیهما السّلام) فرزندی به نام «عبیدالله» داشته است. اگر چه از مناقب و فضائل او در کتاب ها چیزی نقل نشده، اما ایشان مشمول گواهی فراگیر شیخ مفید قدس سره نسبت به فضل و منقبت تمام فرزندان موسی بن جعفر (علیهما السّلام) است«و لکل واحدٍ من ولد ابی الحسن موسی (علیه السّلام) فضل و منقبه مشهوره و کان الرضا (علیه السّلام) المقدم علیهم فی الفضل..
ولادت و وفات
از تاریخ تولد، رحلت و مدفن جناب «عبیدالله بن موسی الکاظم (علیه السّلام)» در متون تاریخی و انساب چیزی نقل نشده، و فقط در «اورامان لهون» که در بین مغرب و جنوب کردستان واقع است، در قریه ای به نام «کوسه هجیج» قبری است که اهالی منطقه آن را «سلطان عبیدالله» برادر امام علی بن موسی الرضا (علیه السّلام) می دانند. اما تا آن جا که نگارنده تتبع کرده مدرکی برای این مطلب نیافته است. والله العالم
فرزندان
نام فرزندان «عبیدالله» از این قرار است: اسماء، زینب، فاطمه، جعفر، قاسم، علی، موسی، حسن، حسین، احمد و محمد. همانطور که در شجرة امام زاده عبدالله مشاهده کردید، ایشان از فرزند زادگان جناب «محمد بن عبیدالله» است که به محمد «یمانی» و یا «یمامی» معروف است. ، لازم به ذکراست «یمانی» منسوب به «یمن» و «یمامی» منسوب به «یمامه» است. به گفتة تبار نگاران نسل «محمد بن عبدالله» تنها از طریق فرزندش به نام «ابراهیم» ادامه پیدا کرده است. وی به ابراهیم الاکبر معروف بوده و در شهر مقدس مکه می زیسته است.
نسل امامزاده
...

[ویکی اهل البیت] امامزاده عبدالله (ع). این بنا نزدیک قلعه صدری قرار دارد و منسوب به یکی از نوادگان امام سجاد (ع) است . بر فراز بقعه ی این زیارتگاه ، ایوانی الحاقی قرار دارد که قسمتی از آن ، نزدیک درگاه ، به شیوه معرق ، کاشی کاری شده و احتمالاً به دوره قبل از حکومت قاجار تعلق دارد.

دانشنامه عمومی

امامزاده عبدالله (آمل). امامزاده عبدالله یکی از امامزادگان شاخص ایران است. هنگامی که در جادهٔ هراز به سوی آمل می روید، پنج کیلومتر مانده به آمل، جاده ای از راه اصلی جدا می شود که از میان جنگل های انبوه، به آرامگاه امامزاده عبدالله در روستای اسکومحله می رسد. ساختمان اصلی امامزاده در سال ۱۳۴۳ هجری شمسی تخریب و بنای نوساز و با عظمت کنونی به جای آن ساخته شد. در صحن بنای امامزاده ضریحی از طلا و نقره کار هنرمندان اصفهان کار گذاشته شده است. از آثارقدیمی آستانه امامزاده عبدالله، حوض شفا، مرقد بی بی فاطمه و سقاخانه آن است. همچنین زائرسراها و هتل های درجه یک و دو با سرویس های لازم، بازار و حجره ها، اتاق های مدیران و مسئولین، سالن بزرگ غذاخوری، ساختمان بانک و بناهای دیگر برای آسایش و راحتی زائران ساخته شده است.
در سال های اخیر ساختمان اصلی امامزاده تخریب شد و معماری آن که به زمان پهلوی و به دست فرح پهلوی برمی گشت به دلیل کلیسایی بودن شکل مقبره از بین رفت و اعتراضات زیادی را در پی داشت و جای آن طرح جامع امامزاده که بزرگترین طرح امامزاده ای در شمال ایران است جایگزین بقعه قبلی شد.
ایشان همچنین از نوادگان امام موسی کاظم علیه السلام بوده است
• آرامگاه های تاریخی شهرستان آمل
• امامزاده ها در استان مازندران
مقاله ها با اچ کاردها
عکس امامزاده عبدالله (آمل)

امامزاده عبدالله (نیشابور). امامزاده عبدالله مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان نیشابور، بخش مرکزی، روستای دربهشت واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۲۸۷۵ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. [ ۱]
عکس امامزاده عبدالله (نیشابور)

امامزاده عبدالله (همدان). امامزاده عبدالله در شهرستان همدان و در میدانی به همین نام قرار دارد. در سال های اخیر، تغییر و تحول بسیاری در این بنا صورت گرفته و بنای کنونی به جای بنای قدیمی که طاق سنگی چهار ضلعی با گنبدی از شیروانی بود، ساخته شد. ضریح روی مزار، مشبک آهنی و نوساز است. مزارها متعلق به پدر و پسری از سادات به نام های احمد و عبدالله بن احمد از اولاد با واسطهٔ امام موسی بن جعفر است. [ ۱]
عکس امامزاده عبدالله (همدان)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

اِمامزاده عبدالله
مقبره ای واقع در تبریز، در نزدیکی مسجد جامع این شهر. از قرائن، آثار و آنچه در کتاب های انساب دربارۀ این امامزاده آمده چنین برمی آید که این مرقد ظاهراً متعلق به علی بن مجاهد بن زید بن امام حسن (ع) است و در نسبت دادن آن به عبدالله بن زید بن امام حسن (ع) اشتباهی رخ داده است. این مقبره در ۱۲۹۴ق تعمیر شد و از آن تاریخ به بعد به امامزاده شهرت یافت. بعدها نزد مردم به سید هبة الله معروف شد و امامزاده تازه اش نیز گفتند. همچنین، سنگ نبشته ای به خط کوفی در روی قبر به چشم می خورد که ظاهراً لوح اصلی قبر است.

پیشنهاد کاربران

بپرس