امامزاده جعفر

لغت نامه دهخدا

امام زاده جعفر. [ اِ دَ / دِ ج َ ف َ ] ( اِخ ) ده کوچکی است از دهستان حومه بخش حومه شهرستان دامغان ، واقع در 7 هزارگزی جنوب دامغان ، 10 تن سکنه و زیارتگاه و راه فرعی به دامغان دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

امام زاده جعفر. [ اِ دَ / دِ ج َ ف َ ] ( اِخ ) امام زاده ای است در دامغان و از جمله ابنیه تاریخی به شمار میرود، رجوع به امام زاده جعفر ( ده ) شود.

امام زاده جعفر. [ اِ دَ / دِ ج َ ف َ ] ( اِخ ) محلی است در معبر راه آهن طهران به بندرشاه. ( یادداشت مؤلف ).

امام زاده جعفر. [ اِ دَ / دِ ج َ ف َ ] ( اِخ ) نام محلی است در کنار راه کازرون به بهبهان میان گردنه آستانه و خرپل در 142660گزی کازرون. ( یادداشت مؤلف ).

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] امامزاده جعفر معروف به شاه جعفر (علیه السّلام) از امام زادگان مدفون در قم است.
در امتداد خیابان شاه ابراهیم، بارگاهی باشکوه، به نام مزار شاه جعفر است که منسوب به امام کاظم (علیه السّلام) می باشد و به عقیده بعضی، در این مکان، سیّد جلیل، جعفر، نقیب علویّین در اواخر قرن ششم و اوایل قرن هفتم، مدفون است.در همین امتداد، در فاصله حدود یک کیلومتری، مرقد کوچکی قرار دارد که به بقعه سیّد معصوم از فرزندان امام سجّاد شهرت دارد.

دانشنامه آزاد فارسی

امامزاده جعفر (دامغان). اِمامزاده جعفر (دامغان)
بقعه ای واقع در شهر دامغان، مقبرۀ امامزاده جعفر از نوادگان امام زین العابدین (ع). روی سنگ قبر سیاه رنگ نسب ایشان و سورۀ مبارکۀ توحید به خط کوفی حجاری و مقابل درب جنوبی نیز شجرۀ ایشان ثبت شده است. در داخل ایوان بقعه تعدادی کاشی های نفیس با تاریخ ۶۶۵ق به کار رفته که بسیاری از آن ها توسط دزدان اشیای عتیقه به سرقت رفته اند. اساس بنای امامزاده به دورۀ سلجوقیان و حتی پیش از آن نسبت داده شده است. ازجمله آثار مهم در این زیارتگاه دو سنگ نبشتۀ مفصل با تاریخ های ۸۱۶ و ۸۵۱ق است که در دو طرف ورودی نصب شده اند و به لحاظ تاریخی اهمیت فراوانی دارند، به ویژه سنگ نبشتۀ دوم که دربارۀ نوع مالیات های قرن ۹ق است. بنای این امامزاده به شمارۀ ۸۲ در فهرست آثار تاریخی ایران به ثبت رسیده است.

امامزاده جعفر (قم). اِمامزاده جعفر (قم)
اِمامزاده جعفر
زیارتگاهی واقع در شهر قم، در روستای مزدیجان. نامش سید جلیل جعفر موسوی، نقیب علویه در اواخر قرن ۶ و اوایل قرن ۷ق است، اما نسب نامه اش در دست نیست. گویا وی در یورش سپاه مغول و قتل عام مردم قم به شهادت رسیده است و این که بعضی او را به اشتباه جعفر دقّاق، از نوادگان امام کاظم (ع)، دانسته اند ناشی از عدم دقت در کتیبۀ داخل بقعه می باشد. بنای این بقعه به سبک آثار قرن ۷ق است. مرقد امامزاده به ارتفاع یک متر از سطح زمین برجستگی دارد و پوشیده از کاشی های خشتی فیروزه ای نو است.

پیشنهاد کاربران

جعفر الخواری، پسر موسی بن جعفر و برادر علی بن موسی الرضا، به ترتیب امامان هفتم و هشتم شیعه دوازده امامی، از شخصیت های مورد احترام شیعیان است. آرامگاه او در شهر پیشوا در ۴۵ کیلومتری جنوب شرقی تهران قرار دارد. بنای این آرامگاه در سال ۱۳۱۷ به شمارهٔ ۳۱۹ ثبت ملی شده است.
...
[مشاهده متن کامل]

موسی کاظم نسبت به دیگر امامان شیعه فرزندان بیشتری داشت. بیشتر مورخان تاریخ تعداد فرزندان او را ۳۷ تن شمرده اند امامزاده جعفر بن موسی الکاظم که وی را «خواری» و اولاد او را «خواریون» نیز می خوانند، پس از رشد و نمو، برادرش علی بن موسی الرضا را یاری کرد. پس از آنکه رضا دعوت مأمون را پذیرفت و از مدینه راهی شهر مرو شد، وی نیز با کاروانی به سرپرستی خود و با فرزندان و فرزندزادگان موسی کاظم همچون ابراهیم و ابوالجواد از بغداد به ولایت خراسان رفت.
در میانهٔ راه به ناحیه ساوجبلاغ رسیدند و پس از درگیری با سپاهیان مأمون، حسن بن موسی الکاظم کشته شده و برخی دیگر از همراهانش، زخمی شدند و پس از این پیکار با فرارسیدن شب، همگی در اطراف این منطقه پراکنده شدند. جعفر بن موسی الکاظم که در منطقهٔ ساوجبلاغ در حین دفاع مجروح شده بود، در روستای «سناردک» شهرستان پیشوا، در منزل جلال الدین نام ( شاید همین قتلگاه فعلی باشد ) بر اثر شدت جراحات وارده در تاریخ ۱۵ جمادی الثانی سال ۲۱۷ هجری قمری درگذشت و در گورستان محل، دفن شد.
همچنین او می تواند جعفر بن محمد بن جعفر بن حسن بن علی بن عمر بن علی بن حسین باشد که در جنگی میان احمد بن عیسی علوی و عبدالله بن عزیز عامل محمد بن طاهر در ری کشته شد.
بقعهٔ امامزاده جعفر در زمان سلطنت شاه طهماسب صفوی ساخته شد و محراب داخلی حرم در قسمت جنوب بنای بقعه قرار دارد؛ ازارهٔ داخلی مقبره تا ارتفاع ۱٫۵ متری با کاشی های معرق فیروزه ای، مشکی، زرد و سفید بر زمینهٔ لاجوردی با نقوش تزیینی اسلامی تزئین شده و در اواخر دوران پهلوی، بالای ازارهٔ داخل حرم و گنبد نیز کاملاً آینه کاری شده است.
ضریح این مقبره در وسط گنبد خانه بر روی پایه ای ۳۰ سانتیمتری از سنگ مرمر سبز رنگ قرار دارد و ضریح از جنس طلا و نقره است که با میناکاری تزیین شده و کتیبه های آن با خط ثلث و نستعلیق نوشته و در سال ۱۳۷۱ هجری شمسی ساخته و نصب شده است؛ در پایان کتیبه ای که روی در ضریح سابق مقبره موجود است، تاریخ سال ۹۴۴ هجری قمری حک شده و در پایین کتیبه داخل حرم که به خط ثلث است، نام شاه طهماسب صفوی و تاریخ ۹۵۶ هجری قمری ثبت شده است.

امامزاده جعفرامامزاده جعفرامامزاده جعفرامامزاده جعفر
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/امامزاده_جعفر_(پیشوا)
در شهر بروجرد هم امامزاده ای هست به نام امام زاده جعفر که معماری گنبد آن مربوط به دوره سلجوقیان و همانند معماری گنبد دانیال نبی در شوش است .

بپرس