امامزاده ابراهیم

دانشنامه آزاد فارسی

امامزاده ابراهیم (آمل). اِمامزاده ابراهیم (آمل)
بقعه ای در وسط قبرستان محصور آمل، جنب راه شوسۀ محمودآباد. این امامزاده به احتمال فراوان از اعقاب امام موسی کاظم (ع) است، زیرا ابراهیم فرزند امام هفتم در پایان عمر در بغداد بود و در همان جا نیز درگذشت. به گفتۀ ظهیرالدین مرعشی این مقبره متعلق به مشایخ و سادات مالکی آمل است. در بیرون حصار امامزاده برجی سنگی قرار دارد که می گویند ۷۲تن از یاران وی در آن جا مدفونند. این بقعۀ تاریخی علاوه بر جنبه های معماری از نظر آثار نفیس چوبی آن، از قبیل در و صندوق مزار، اهمیت دارد و کتیبه های آن نیز محفوظ مانده است.

امامزاده ابراهیم (اصفهان). اِمامزاده ابراهیم (اصفهان)
مقبره ای واقع در محلۀ مستهلک اصفهان، از مقابر عهد صفویه. دربارۀ نَسَب و شرح احوال امامزاده اطلاعی در دست نیست. این بقعه دارای صحن وسیع و اتاق هایی در اطراف است. کتیبۀ ایوان جلوی مقبره تاریخ اتمام بنای زیارتگاه را به دورۀ شاه عباس اول صفوی می رساند (۱۰۰۲ق).

امامزاده ابراهیم (بابلسر). اِمامزاده ابراهیم (بابلسر)
(معروف به امامزاده ابوجواب) بقعه ای در جنوب شرقی شهر بابلسر. بنابر مشهور، سَرِ امامزاده ابراهیمِ آمل یا امامزاده ابراهیمِ قریۀ ماجرکجور در آن جا مدفون است و به همین سبب محل مجاور آن را مشهد سَر می خوانند. به احتمال فراوان این امامزاده از فرزندان امام موسی کاظم (ع) بوده و در سفر خویشاوندان امام رضا (ع) به خراسان، سرپرستی آنان را برعهده داشته است. پس از شنیدن خبر شهادت امام رضا (ع)، خویشاوندان ایشان به اطراف پراکنده شدند و ابراهیم نیز راهی مازندران شد و در آن جا به شهادت رسید. بنای موجود دارای چهار درب است که در سال های ۸۱۴ تا ۹۰۵ق ساخته شده اند. همچنین، امامزاده ضریحی فلزی دارد که نام امامان معصوم (ع) بر آن کنده شده است.

امامزاده ابراهیم (تبریز). اِمامزاده ابراهیم (تبریز)
بقعه ای واقع در شهر تبریز. برخی وی را از فرزندان امام زین العابدین (ع) و بعضی دیگر او را فرزند امام موسی کاظم (ع) دانسته اند. بقعۀ امامزاده ابراهیم از نظر معماری کم اهمیت است، ولی سنگ مرمری به ابعاد ۳.۷۰×۱.۲۵ که جملۀ «بسم الله الرحمن الرحیم» بر روی آن با خط نستعلیقِ هنرمند مشهور ایرانی میرزا سنگلاخ خراسانی حجاری شده معروف است. بعد از درگذشت میرزا سنگلاخ (۱۲۹۴ق)، جسدش را در امامزاده ابراهیم دفن و شاهکار او را که در مقام صاحب الامر تبریز بود، به آن جا حمل و در بالای قبر او نصب کردند.

پیشنهاد کاربران

امامزاده ابراهیم یک امامزاده از نسل موسی کاظم است که مدفون در شهرستان شفت استان گیلان می باشد. این امامزاده شهرت زیادی دارد، طوری که مردم آن را اباالفضل گیلان می نامند. با این حال برخی ادعا دارند که این آرامگاه مربوط به تنی از جنگ آوران و مقامداران عرب در جریان فتح طبرستان میباشد و از آن رو محلیان و گیلکی زبان ها به آنجا شازدِه ابراهیم ( شاهزاده ابراهیم ) نیز میگویند. آرامگاه امامزاده ابراهیم از جاذبه های زیارتی و تاریخی روستای امامزاده ابراهیم است و علت اصلی شکل گیری آن به شمار می رود. بنای امامزاده، در طی سال های دراز، چندین بار بازسازی شده است. در حال حاضر این بنا، به مساحت ۳۰۰ متر، در چهار طبقه احداث گردیده و شامل مسجد، صحن، سرویس بهداشتی، مهمانپذیر و فضای باز است. از مهم ترین جاذبه های طبیعی روستای امامزاده ابراهیم، جاده مسیر دسترسی به آرامگاه امامزاده است. این مسیر از جلگه ای زیبا با شالیزارها، خانه ها، رودخانه ها و کوهپایه های جنگلی عبور می کند و در انتها به روستای امامزاده ابراهیم می رسد که بافت مسکونی جالب توجه و بسیار دیدنی دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

بنای امامزاده، در طی سال های دراز، چندین بار بازسازی شده است. در حال حاضر، این بنا، به مساحت ۳۰۰ متر، در چهار طبقه احداث گردیده و شامل مسجد، صحن، سرویس بهداشتی، مهمانپذیر و فضای باز است.
جمعیت آن در فصول سرد سال ۸۰ خانوار و در فصول گرم سال ۵۰۰ خانوار می باشد . دلیل جمعیت کم این امامزاده در فصل سرما خطرناک بودن مسیر رفت و برگشت می باشد اما جمعیت آن در فصل گرما بسیار انبوه می باشد که دلیل آن هوای معتدل کوهستانی است . ( همچین باید گفت جمعیت این امامزاده همواره در فصل های مختلف متغیر است و نمی توان جمعیت درست را در این امامزاده حدس زد )
• سایت تخصصی میراث فرهنگی و گردشگری
• سایت سفرنامه
• امامزاده ها در استان گیلان
• مکان های مقدس شیعه دوازده امامی
• مختصات در ویکی داده
• صفحه هایی که از جعبه اطلاعات زندگی نامه با پارامترهای نامعلوم استفاده می کنند
• مقاله ها با اچ کاردها
• همه مقاله های خرد
• مقاله های خرد امامزاده

امامزاده ابراهیمامامزاده ابراهیمامامزاده ابراهیم
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/امامزاده_ابراهیم_(شفت)

بپرس