ام کلثوم بنت علی

پیشنهاد کاربران

امّ کلثوم خواهر امام حسن و آمام حسین و زینب ( علیهم السلام ) از فرزندان فاطمه و علی ( علیهما السلام ) می باشد.
( منابع: ابن عبدالبر در استیعاب، ابن اثیر در اسدالغابه و شیخ مفید در ارشاد )
مشهور است که امیرالمؤمنین علی علیه السلام دختر خود امّ کلثوم را به ازدواج خلیفه دوم، عمر بن خطاّب، در آوردند. مسلمانان اهل سنت این ازدواج را نشانگر دوستی و روابط حسنه میان علی مرتضی و خلیفه دوم عمر فاروق قلمداد می کنند.
...
[مشاهده متن کامل]

عائشه، عمرو بن عاص رضی الله عنه را نزد عمر فاروق فرستاد و او را به ازدواج با ام کلثوم دختر علی و فاطمه راهنمایی کرد. پس از خواستگاری، علی بن ابیطالب نیز دختر خود را به عقد عمربن خطاب در آورد و عمر هم چهل هزار دینار را به عنوان مهریه او قرار داد. عمر از ام کلثوم صاحب دو فرزند به نامهای زید و رقیه گردید.
یاران زید روایت کرده اند که زید بن عمر در جلسه ی جر و بحثی از قوم بنی عدی بن کعب شرکت نمود، گویند: شب هنگام بود که زید بن عمر آمد تا در میانشان صلح و آشتی ایجاد کند، چون آنها در حال درگیری بودند، ضربه ای به سرش خورد و زخمی شد و در همان جا وفات یافت، مادرش نیز که وفات کرده بود، هر دو را با هم در یک وقت دفن کردند، نماز جنازه ی آن دو را عبدالله بن عمر خواند، در حالی که امام حسن مجتبی او را پیش نماز کرد و پشت سرش نماز خواند. ‏
منابع:
الکامل فی التاریخ ( 2/212 ) ‏.
الاصابة /276 کتاب الکنی و کتاب النساء

ام کلثوم، دختر علی ابن ابیطالب و فاطمه زهرا؛ خواهر زینب، حسن بن علی و حسین بن علی است. او در واقعه کربلا از آغاز تا پایان حضور داشت. زادروزش در سال ششم هجری و مرگش چهار ماه و ده روز پس از بازگشت از شام و در مدینه اتفاق افتاد.
...
[مشاهده متن کامل]

عمر بن خطاب به دنبال این بود که علی، پسر عموی پیامبر را به خود نزدیکتر کند. او به طور منظم با علی به همراه سایر صحابه اولیه پیامبر مشورت می کرد و بر ازدواج با ام کلثوم دختر علی و نوه پیامبر اصرار می کرد. ام کلثوم، که در آن زمان طفلی بود با این ازدواج مخالفت کرده بود که دلیل آن محتملاً، شهرت عمر در برخورد خشن و بی ادبانه با زنان خود بود. اما علی دختر ۷ ساله خود را در ازای دریافت اراضی ینبع در نزدیک کوه رضواء به او ببخشد. عمر اراضی ینبع را به علی بخشید و این زمین ها بعدها به فرزندان حسن بن علی رسید. ویلفرد مادلونگ از دلایل دیگر علاقه عمر به ازدواج با ام کلثوم، نوه محمد را، رسیدن به سطح اجتماعی کسانی مانند عثمان می دانست؛ زیرا برخلاف عثمان که با دو دختر محمد ازدواج کرد. محمد هیچ کدام از دخترانش را به ازدواج عمر و ابوبکر درنیاورده بود. هرچند دختران آن ها را به همسری گرفته بود. آلفرد گیوم می گوید که فرزندان حاصل ازدواج عمر و ام کلثوم، زید و دختری ( که نامش برای ما ناشناخته است ) است.
سید حسین نصر نیز در دانشنامه بریتانیکا ازدواج عمر بن خطاب و ام کلثوم را تأیید می کند.
وی پس مرگ عمر با عون بن جعفر پسر جعفر بن ابی طالب ازدواج کرد اما وی زود درگذشت و ام کلثوم با محمد بن جعفر طیار پسر دیگر جعفر ازدواج کرد.
پیرامون تاریخ وفات وی اختلاف است. برخی وفات وی رادر حدود سال ۵۰ هجری دانسته اند و برخی مانند سید محسن امین درگذشت وی را قبل از سال ۵۴ هجری در مدینه دانسته و مؤلف اعلام النسا درگذشت وی را چهار ماه پس از بازگشت کاروان اسرای کربلا از شام دانسته است.

ام کلثوم بنت علیام کلثوم بنت علی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/ام_کلثوم_بنت_علی

بپرس