الیگارشی

دانشنامه آزاد فارسی

اُلیگارشی (oligarchy)
(یا: جَرگه سالاری) حکومت عده ای اندک، به منظور برآورده کردن منافع خودشان. نخستین بار ارسطو، فیلسوف یونانی، اُلیگارشی را به منزلۀ نوع متمایزی از حکومت مشخص کرد. در عصر جدید، نمونه های چندی از آن وجود داشته اند که گاه به مردم سالاری (دموکراسی)تظاهر می کرده اند؛ حکومت شبه نظامی خانوادۀ دووالیهدر هائیتی (۱۹۵۷ـ۱۹۸۶) نمونه ای از این حکومت هاست. در یونان باستان، اُلیگارشی حکومتی بود که در چارچوب آن بخشی از جامعه قدرت را دردست داشتند، مانند حکومت تِب، مِگاراو کورَنت. در آن دوران، اگرچه باور بر این بود که غالباً اشراف سالاری (آریستوکراسی) به اُلیگارشی مبدل می شود، میان آن ها فرق می گذاشتند؛ اُلیگارشی حکومت ثروتمندانی بود که همۀ تلاش شان به افزایش ثروت و حفظ قدرت و امتیازات خودشان معطوف می شد، حال آن که اشراف سالاری صلاح عموم را در نظر داشت و حکومت شایستگان بود.

پیشنهاد کاربران

حکومت اقلیت کم و ثروتمند بر سایر مردم مانند حکومتی که برآمده از نظر یهودیان آمریکا است که تمام سیاست های آمریکا مبتنی به نظر این اقلیت ثروتمند یهود است الیگارشی حکومت سیاسی و اقتصادی گروه های معدودی از
...
[مشاهده متن کامل]
ثروتمندان، استعمارگران و صاحبان نفوذ را بر جامعه گویند. اگر به این تعریف توجه شود حکومت آمریکا کاملآ یک حکومت الیگارشی است.

دوستانی که سرمایه داری، یا کره شمالی و روسیه را مثال زدند، به این نوع میگن دیکتاتوری،
یعنی حکومت یک شخص بر اکثریت.
الیگارشی یا اولیگارشی حکومت یک عده کم و معدود
بر اکثریت هستش، اشتباه نکنید. ❤️
یعنی روسیه، چین، کره شمالی. یعنی گروهکی که یک چهرۀ مطلق و مقتدر است و مال و جان و سرنوشت ملت دستشان است.
به حکومت اقلیت کم و ثروتمند بر سایر مردم هم گفته شده .
حکومت کردن به سبک بنگاه یا باشگاه داری زمانی که در اثر چرخش های افسار گسیخته قدرت مانند: انقلاب، جنگ های داخلی و فعل و انفعالات سیاسی در جوامع نادان حکومت به دست گروهکی بیافتد این گروهک ها اغلب براساس
...
[مشاهده متن کامل]
منافع و مواضع صنفی خود با گروگان گرفتن سرنوشت ملت، منابع و آینده جامعه و کشور را به سودخود مصادره و حق خود میدانند.

الیگارشی ( OLIGARCHY ) :[اصطلاح جامعه شناسی] حکومت اقلیتی کوچک در یک سازمان یا جامعه.
منبع https://rasekhoon. net

الیگارشی واژه یی یونانی مشتق از اولیگارکیاست
معنای آن عبارت است از سلطه ی گروهی معدود از ثروتمندان، استعمارگران و صاحبان نفوذ و یکی از اشکال حکومتی در نظام های مبتنی بر استثمار انسان از انسان است.
حکومت سرمایه داری
الیگارشی یا اولیگارشی که گزنفون آن را پلوتوکراسی هم نامیده است در افکار افلاطون حکومتی است که در آن زمام قدرت در ید معدودی است که تحصیل مال را غایت نهایی خود میدانند. به عبارت دیگر حکومت سیاسی و اقتصادی گروه های معدودی از ثروتمندان، استعمارگران و صاحبان نفوذ را بر جامعه گویند. در این حکومت شرط رسیدن به مقام بالا داشتن ثروت بیشتر است و نه توانمندی. این نوع حکومت در نظر افلاطون پس از حکومت تیموکراسی ایجاد میشود.
...
[مشاهده متن کامل]

در حکومت الیگارشی گروهی اندک به سود خویش، فرمانروایی اکثریت مردم را بر عهده دارند. رژیم حکومتی به وسیلهٔ چند نفر معدود اداره می گردد و دولت به صورت متمرکز در تعدادی از خانواده ها و قبایل اصلی حفظ می گردد. افلاطون معتقد است در این نوع حکومت اتحاد اجتماعی از دست خواهد رفت زیرا اجتماع به دو دسته ثروتمند و تهیدست تبدیل میشود و در هر جامعه ای که صنف گدایان وجود داشته باشد به طور حتم سارق و جیب بر ایجاد میشود.
منبع : ویکی پدیا
http://fa. wikipedia. org/wiki/%D8%A7%D9%84%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D8%B1%D8%B4%DB%8C

بپرس