الگود سیریل لوید

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «دکتر سریل لوید الگود» از همان دوران تحصیل، عشق و علاقه مفرطی به تاریخ و ادبیات شرق داشت و آمدنش به ایران، موقع بسیار مناسبی برای پرداختن به رشته مورد علاقه اش در اختیار وی گذاشت. الگود پس از ورود به ایران، بنا به توصیه پرفسور ادوارد برون، تصمیم گرفت مطالعات و بررسی های خود را روی تاریخ پزشکی ایران متمرکز کند و بر مبنای این توصیه، شروع به جمع آوری مدارک و کتب خطی در زمینه پزشکی ایران کرد، به نحوی که وقتی در سال 1938 به استادی رویال کالج لندن منصوب شد و به کشور خود، انگلستان مراجعت کرد، گنجینه فوق العاده گرانبهائی از کتب خطی و مدارک بی نظیر پزشکی ایران به همراه داشت که بسیاری از آن ها در نوع خود منحصر به فرد محسوب می شدند.
الگود پس از انتصاب به استادی دانشگاه، یکبار دیگر نیز به ایران و برخی از کشورهای خاورمیانه و آفریقای شمالی مسافرت کرد و در طی این مسافرت که چند سال به طول انجامید، مطالعات و تحقیقات خود را تا حد امکان تکمیل نمود و وقتی برای بار دوم به انگلستان برگشت، مقدمات تألیف چند کتاب را فراهم ساخت تا بعدا آن ها را به رشته تحریر دربیاورد.
وی پس از بازنشسته شدن، به جزیره سیشل، واقع در اقیانوس هند رفت و در همان جا بود که با مطالعه دقیق و طولانی کتب و مدارکی که گردآوری کرده بود، کتاب «تاریخ پزشکی ایران» و کتاب «طب در دوره صفویه» را به رشته تحریر درآورد و از این دو، کتاب تاریخ پزشکی ایران را در زمان حیات خود به چاپ رساند.
وی در سال 1970م از دنیا رفت.

دانشنامه آزاد فارسی

اِلگود، سیریل لوید (۱۸۹۳ـ۱۹۷۰)(Elgood, Cyril Lloyd)
پزشک انگلیسی و تاریخ نگار پزشکی ایران. در دانشگاه آکسفورد درس خواند. از ۱۹۲۵ تا ۱۹۳۱ پزشک سفارت انگلیس در تهران بود و در همین دوره به تاریخ پزشکی ایران علاقه مند شد. در نخستین اثر مهم خود با نام تاریخ پزشکی ایران و خلافت شرقی، به بررسی پزشکی و بهداشت در ایران پیش از اسلام و به نقش پزشکان ایرانی پرداخت. روش پزشکی صفویان دیگر اثر اوست.

پیشنهاد کاربران

بپرس