الکساندر گلییویچ دوگین

پیشنهاد کاربران

آلکساندر گلییویچ دوگین ( به روسی:Алекса́ндр Ге́льевич Ду́гин، متولد ۷ ژانویه ۱۹۶۲ ) دانشمند علوم سیاسی اهل روسیه است. دوگین برای نظرات اوراسیاگرایی شناخته شده است. دوگین رهبر و بنیان گذار «حزب اوراسیا» در روسیه به شمار می آید؛ او، بانفوذترین ایدئولوگ ناسیونالیسم در میان روس هاست. وی استاد افتخاری دانشگاه ملی اوراسیا به نام ل. ن. گومیلیف و دانشگاه تهران، استاد مدعو دانشگاه فدرال جنوبی، پژوهش گر ارشد در دانشگاه فودان ( شانگهای ) است. به زبان های روسی، انگلیسی و آلمانی صحبت می کند.
...
[مشاهده متن کامل]

در سال ۲۰۱۴ کارزاری علیه الکساندر دوگین در روسیه به راه افتاد که منجر به برکناری او از ریاست دپارتمان جامعه شناسی روابط بین الملل در دانشگاه دولتی مسکو شد. دلیل این مسئله آن بود که او در یک مصاحبه صراحتاً خواهان قتل عام اوکراینی های مخالف روسیه شده بود. او دیدگاهی همراه با انقلاب اسلامی ایران و مواضعی مخالف لیبرالیسم و حتی کمونیسم دارد. الکساندر دوگین از مهمترین مشاوران ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه است.
در سال ۲۰۱۴، مجله آمریکایی فارین پالیسی، دوگین را در رده صد «متفکر جهانی» دوره معاصر و در رده «آژیتاتورها ( آشوبگران ) » قرار داد. الکساندر دوگین را ایدئولوگ راشیسم می دانند. از ۲۰۱۴ سال در فهرست تحریم های اتحادیه اروپا و از سال 2015 در فهرست تحریم های آمریکا و کانادا قرار گرفته است.
برخی منابع او را راسپوتین پوتین و مغز متفکر پوتین معرفی می کنند.
در بهمن ۱۳۹۴ در قم با سید محمدمهدی میرباقری رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم دیدار کرد و به گزارش سایت مشرق او «تقریباً با تمام» دیدگاه های ایدئولوگ روس موافق بود.
در این دیدار وی گفت:
«بی نهایت خوشحالم که به مقر اصلی مبارزه با مدرنیته آمده ام. من زندگی خودم را وقف این مبارزه کرده ام زیرا برای من مدرنیته یعنی شیطان» نادر طالب زاده هم در این دیدار حضور داشت.
داریا دوگینا دختر الکساندر دوگین درپی انفجار خودرو حامل وی در حومه مسکو کشته شد . ظاهراً در این سوء قصد، هدف اصلی شخص الکساندر دوگین بوده است.

الکساندر گلییویچ دوگین
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/آلکساندر_گلییویچ_دوگین

بپرس