الکساندر کیلند

دانشنامه عمومی

الکساندر لنگه کیلند ( انگلیسی: Alexander Kielland؛ زاده ۱۸ فوریهٔ ۱۸۴۹ درگذشته ۶ آوریل ۱۹۰۶ ) یک نویسنده اهل نروژ بود. داستان کوتاه «کلاغ پیر» یکی از آثار وی است.
الکساندر کیلند، در استاوانگر به دنیا آمد. خانواده وی، از تجار قدیمی استاوانگر محسوب می شدند. خواهر بزرگ وی، به نام «کیتی» بعدها هنرمند و نقاش معروفی شد. الکساندر، خود در مدرسه کلیسای جامع استاوانگر تحصیل کرد و در سال ۱۸۷۱م، بنابر معیارهای آن زمان، به عنوان کارشناس حقوق، فارغ التحصیل شد. یک سال بعد ازدواج کرد. همان سال یک کارخانه آجرپزی در نزدیکی استاوانگر خریداری کرد و تا سال ۱۸۸۱م، مشغول اداره امور کارخانه بود. پسر وی به نام «ینس» بعدها یکی از معمارهای معروف نروژ شد. اداره امور کارخانه آجرپزی، تأثیر زیادی در افکار کیلند، داشته است. در این دوره او از نزدیک با شرایط سخت زندگی کارگری آشنا شد و در افکار فلسفی ریشه ای گذشته و زمان خویش غوطه ور گشت. از جمله مطالعه آثار چارلز داروین، جان استوارت میل و گیورگ برندس در وی تأثیر داشته؛ با این حال وی از سبک نویسندگی سورن کی یرکگور تأثیر بیشتری گرفته است. [ ۱]
صادق هدایت داستان کوتاه «کلاغ پیر» نوشته کیلند را به فارسی ترجمه کرده است. این داستان در مورد کلاغی است که در حال پرواز روی شهر، به دنبال غذا می گردد. از آن جایی که هدایت، نام نویسنده این داستان را در آغاز، به صورت الکساندر لانژ کیلاند، وارد زبان فارسی کرده است، این صورت از نام نویسنده، در زبان فارسی رواج بیشتری دارد. [ ۲]
عکس الکساندر کیلند
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

(Alexander Lange Kielland(1849–1906
نویسنده نروژی. از او در کنار هنریک_ایبسن، بیورنستیرنه_بیورنسون و یوناس_لی به عنوان چهار ادیب بزرگ نروژ در قرن نوزدهم یاد می کنند. در سال 1878 به پاریس رفت و یک سال بعد مجموعه ای از داستان های کوتاهش را منتشر کرد. احتمالاً در زمان خود شاخص ترین سبک را در میان نویسندگان نروژی داشت. نوشته های او بیش از هر چیز دغدغه اش در زمینه ی مسائل اجتماعی را نشان می دهد و لحن مطایبه آمیز آن ها عمدتاً با انتقاد گزنده ای همراه است. مهم ترین رمان هایش از این قرارند: گارمن و ورس که در آن زندگی در شهر زادگاهش را توصیف می کند و همچنین، مردم شاغل که در آن به بوروکراسی نروژ می تازد.
داستان های کوتاهش، که در مجموعه های داستان های کوتاه (۱۸۷۹) و داستان های کوتاه نو (۱۸۸۰) گردآمده اند،از گسترۀ توانایی هایش، از طنزهای بی پرده تا آثار شاعرانۀ لطیف، حکایت دارند.
کیلند کارخانه داری ثروتمند از خانواده ای اشرافی بود، با این حال نویسنده ای اصول گرا بود که از نظام موجود و استثمار فقیران انتقاد می کرد؛ کتاب اِلزه (۱۸۸۱) گواه بر این ادعاست.
منبع: Encyclopedia of LIterature, Merriam Webster

پیشنهاد کاربران

بپرس