الومینا

دانشنامه آزاد فارسی

آلومینا. آلومینا (alumina) (یا: کُروندُم) Al۲O۳، اکسید آلومینیوم. در خاک های رسی، آهکی ، و پَلمه سنگ ها به فراوانی یافت می شود. براثر تجزیة فلدسپارها در گرانیت تشکیل می شود، و به منزلة ساینده به کار می رود. معمولاً گرد سفیدرنگی است که در بیشتر اسیدهای قوی یا قلیاهای سوزآور حل می شود، اما در آب حل نمی شود. به آلومینای ناخالص «سُنباده» می گویند. یاقوت، یاقوت کبود، و زبَرجَد، سنگ های قیمتی کُروندُم اند.

پیشنهاد کاربران

اکسید آلومینیوم یا آلومینا ( Al2O3 ) یکی از مواد سرامیکی مهم است که دارای کاربردهای متنوعی در زمینه های مختلف می باشد. در میان خواص مختلف و برجسته آلومینا می توان به خواص مکانیکی مانند استحکام فشاری بالا و سختی بالای آن و همچنین دیرگدازی بالای آن اشاره نمود.
...
[مشاهده متن کامل]

خواص
در جدول زیر به برخی از خواص فیزیکی و مکانیکی آلومینا با درجات خلوص مختلف اشاره شده است.
برخی ازخواص فیزیکی و مکانیکی آلومینای ٪۸۶ تا ٪۹/۹۹
خواص / خلوص Saphire ۹۹٪ ( تبلور مجدد ) ۹۹٫۹٪ ۹۷٫۵٪
چگالی ( g. cm - ۳ ) ۳٫۹۸۵ ۳٫۹ ۳٫۹ ۳٫۷۸
استحکام فشاری ( MPa ) ۲۱۰۰ ۲۶۰۰ - ۲۲۰۰ ۲۶۰۰ - ۲۲۰۰ ۲۵۰۰ - ۱۷۵۰
مدول گسیختگی ( MPa ) ۲۶۰ ۴۰۰ - ۳۲۰
سختی ویکرز ( kgf. mm - ۲ ) ۳۰۰۰ - ۲۵۰۰ ۱۶۵۰ - ۱۵۰۰ ۱۶۵۰ - ۱۵۰۰ ۱۶۰۰ - ۱۵۰۰
کاربردها
سختی بالای آلومینا، مقاومت در برابر سایش را موجب می گردد. از این رو از آن در موارد مختلفی مانند پوشش های مقاوم به فرسایش لوله ها و مجراها، پمپ ها و شیرآلات، و غلاف های هدایت کننده الیاف، سیم ها و غیره استفاده می گردد.
آلومینا به دلیل سختی زیاد در درجه حرارت های بالا به عنوان نوک ابزار برش فلزات مورد استفاده قرار می گیرد ( اگرچه در این مورد استفاده از کامپوزیت های زمینه آلومینایی حتی با خواص بهتر معمول تر است )
آلومینا، پر مصرف ترین ساینده مورد استفاده می باشد، که عموماً در مورد آلیاژهای آهنی، مواد با قابلیت کشش بالا و چوب به کار می رود. همچنین از آلومینا به عنوان ماده آسیاب کننده در محدودهٔ وسیعی از فرایندهای کاهش اندازه ذرات استفاده می شود.
منابع
جستارهای وابسته
مواد پایه آلومینایی
ساختار کوراندوم
کوراندوم
یاقوت کبود
یاقوت سرخ
از ویکی پدیا

بپرس