الودگی هوای تهران

پیشنهاد کاربران

آلودگی هوا با توجه به پیامدهای زیان بارش به یکی از ملموس ترین مشکلات زیست محیطی تهران، پایتخت ایران و چندین شهر دیگر ایران تبدیل شده است. آمارها نشان می دهد که در روزهای افزایش آلودگی هوای تهران، شمار بیماران تنفسی «تا ۶۰ درصد» افزایش می یابند. بیشترین عامل مرتبط با زیاد شدن بیماری های سیستم قلبی و عروقی و ریوی، افزایش آلاینده های دی اکسید گوگرد، ذرات معلق و منواکسید کربن است، به گونه ای که «آلودگی هوا در تهران به طور متوسط موجب کاهش ۵ سال از عمر تهرانی ها شده است».
...
[مشاهده متن کامل]

بنابر نظر برخی از کارشناسان محیط زیست، نخستین زنگ خطر جدی دربارهٔ آلودگی هوای تهران، در سال ۱۳۷۴ به صدا درآمد. در آن هنگام نزدیک به یکصد نفر از کارشناسان و مدرسان محیط زیست، جغرافیا و شهرسازی در پی نشستی در سالن اجتماعات پارک شهر تهران، متنی موسوم به بیانیه «هوای تهران ۷۴» منتشر کردند که در آن برای نخستین بار از آلودگی هوای پایتخت به عنوان یک «بحران ملی» که راه مقابله با آن «عزم ملی» است، نام برده شد.
این شهر پس از جاکارتا پایتخت اندونزی هفتمین شهر آلوده جهان شمرده می شود. بر پایهٔ گزارشی در میانهٔ آبان ۱۳۹۹، تهران از ابتدای این سال، تنها ۱۵ روز هوای پاک داشته است.
در ۲۵ دی ۱۳۹۸، بوی نامطبوعی در فضای تهران پیچید، علت آن تجمع زباله ها در سایت پسماندهای آرادکوه و همچنین دی اکسید گوگرد بر اثر سوخت مازوت در برخی کارخانه های مستقر در منطقه جنوب تهران است. یکی از اعضای شورای شهر تهران علت اصلی آلودگی در تهران را مازوت سوزی می داند. در سایت آرادکوه روزانه بیش از ۷ هزار تن زباله شهر تهران بدون هر نوع بازیافتی در این منطقه دفن می شوند. به همین دلیل، در صورت وزش باد از سمت جنوب پایتخت، بوی نامطبوع این سایت دفن زباله در سطح کلانشهر تهران می پیچد.
گازوئیلی که در حال حاضر در ایران مورد استفاده قرار میگیرد تا ۱۰۰ برابر بیشتر از حجم مجاز گوگرد منتشر می کند در نتیجه به طور طبیعی چنین حجمی از گازوئیل که به وسیله اتوبوس ها و کامیون های فرسوده ایجاد می شود، در کنار بنزین بی کیفیت پتروشیمی موجب آلودگی هوا شده است.
• در ایران سالیانه ۴٠۰۰۰ نفر بر اثر آلودگی هوا می میرند.
• مطابق گزارش بانک جهانی در سال ۱۳۸۲، ۸۱۵۲ تن تهرانی به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست داده اند به طوری که فاصله سال های ۸۲ تا ۸۵، نه تنها از میزان مرگ بر اثر آلودگی هوا در تهران کاسته نشده، بلکه تنها در آبان ماه سال ۸۵، آلودگی هوای تهران به اندازه نیمی از تمام سال ۸۲ قربانی داشته است.
• به خاطر استنشاق هوای تهران ۹۹۰۰ نفر در سال ۸۴ به دلیل دو آلاینده NOx و PM10 فوت کردند. آلاینده PM10 به تنهایی در سال ۱۳۸۸ موجب مرگ ۶۲۰۰ نفر شده است.
• در اثر آلودگی هوایی که در کشور ایران در سال ۱۳۸۹ به وجود آمد، حداقل ۴۰۰۰ نفر در اثر این آلودگی جان خود را از دست داده اند.
• سازمان بهداشت جهانی در مهر، آبان ۱۳۸۵ ( اکتبر سال ۲۰۰۶ ) پس از ۱۵ سال تحقیقات اعلام کرد که آلودگی هوا در بروز سرطان مؤثر است. .
• گزارشات آماری از عواقب آلودگی هوا در ایران از «واقعه ۴۵ هزار مرگ در تهران در طول یک سال بر اثر آلودگی هوا» خبر دادند.

الودگی هوای تهرانالودگی هوای تهرانالودگی هوای تهرانالودگی هوای تهران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/آلودگی_هوای_تهران

بپرس