الودگی شیر در ایران

پیشنهاد کاربران

آلودگی شیر در ایران، شائبه آلودگی شیرهای تولید برخی کارخانجات لبنی ایران است که در میان افکار عمومی و فضای مجازی مطرح گردید. این شائبه همراه با بروز اختلافاتی میان دولت و تولیدکنندگان بر سر قیمت نهایی شیر بود.
...
[مشاهده متن کامل]

این شایعه از آنجا شدت یافت که برخی شیرهای تولید ایران بر اساس شایعات منتشر شده میان مردم، حتی پس از گذشت تاریخ مصرف فاسد نشده و به حالت عادی باقی می مانند و برخی دیگر از مردم نیز از تغییر مزه برخی شیرها ابراز نگرانی کردند. یک کارشناس آزمایشگاهی از احتمال دادن آنتی بیوتیک به گاوها سخن گفته که می تواند از وایتکس خطرناک تر باشد.
مقامات دولتی و تولیدکنندگان واکنش های مختلفی را در این باره ابراز کردند. در زنجیره تولید شیر شامل تولید شیر خام در دام پروری ها، انتقال شیر توسط ناوگان حمل شیر و نهایتاً کارخانجات تولید شیر در مضان اتهام قرار گرفتند.
این نگرانی وجود دارد که صنعت شیر که دچار بحران گسترده شده و نیمه مرده نامیده شده است، با گسترده تر شدن شایعه بیش از پیش دچار مشکل شده و ره بر واردات شیرخشک چینی که گمان آلودگی شدید بر آن می رود، هموار گردد.
سایت سلامت نیوز در مرداد ۱۳۹۰ به نقل از یک منبع آگاه نوشت که مسئولان وزارت بهداشت ایران در کنترل شیرهای تولید شده در اصفهان به مسئله آلودگی به وایتکس برخورده اند. در واکنش به این خبر، روابط عمومی اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان اصفهان اعلام کرد که این موضوع تنها یک مورد از میان ۲۰۰ واحد و به دلیل سهل انگاری در شستشوی ظروف بوده است: «سال گذشته در یک مقطع خاص بیش از ۲۰۰ مورد نمونه شیر خام گرفته شده از دامداری ها و گاوداری های سطح استان، فقط یک مورد آلودگی آن هم در مراحل اولیه یعنی پیش از انجام پاستوریزاسیون و سایر اعمال و نظارت های بهداشتی، مشاهده شد… در اثر سهل انگاری متصدی شیردوشی گاوداری مربوط، در مرحله شست وشوی پس از ضدعفونی ظروف شیردوشی به وجود آمده بود که با پیگیری و تذکر جدی اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان اصفهان این مشکل رفع شد و پس از آن نیز هیچ گونه آلودگی و مشکل در شیر و سایر فراورده های لبنی تولید شده در استان به صورت جدی مشاهده نشد. "
معاون تولید شرکت پگاه فارس در بهمن ۱۳۹۰ طی گفتگو با رادیو ایران استفاده از وایتکس در این شرکت را تکذیب کرد و گفت: «ما با فرایند حرارتی پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون با اعمال دمای بالاتر از ۱۴۰ درجه سانتیگراد تمام میکروب های بیماری زای موجود در شیر را نابود می کنیم. پس نیازی به افزودن مواد خطرناک و سمی از قبیل وایتکس به شیر نیست. »

الودگی شیر در ایرانالودگی شیر در ایران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/آلودگی_شیر_در_ایران

بپرس