القادیانیه

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] القادیانیة، تألیف سلیمان ظاهر عاملی (1290-1380ق) است که توسط سید محمدحسن طالقانی مورد تحقیق قرار گرفته است.
در واقع نام این کتاب «القادیانیة؛ دفع أوهام «توضیح المرام» فی الرد علی القادیانیة» است که نویسنده در سال 1363ق، از نگارش آن فراغت یافته است.
سلیمان ظاهر، این اثر را در معرفی فرقه قادیانیه و در رد کتاب «توضیح المرام فی الرد علی علماء حمص و طرابلس»، تألیف جلال الدین شمس احمدی که از مبلغان مذهب قادیانی و ساکن حیفا در فلسطین بود، نوشته است.
کتاب با سه مقدمه ناشر، محقق و مؤلف آغاز شده، سپس مطالب کتاب طی چهار باب و یک خاتمه ارائه شده است.
محقق در ابتدا به معرفی شبه قاره هند و سلطه دول غربی بر این سرزمین و نیز توضیح مذاهب و ادیان رایج در آن پرداخته است. او می گوید: «قادیانیه»، یکی از مذاهبی است که در این سرزمین نشو و نما یافت. قادیانیه یا احمدیه منسوب به میرزا غلام احمد بن غلام مرتضی بن عطا بن میرزا گل محمد قادیانی است. او در سال 1251 در روستای قادیان از شهرستان گرداس پور پنجاب از توابع هند متولد شد. پدرش طبیب بود و خواندن و نوشتن و دیگر علوم را در همان جا فرا گرفت، سپس به پنجاب و سیالکوت رفت و چند سال در آنجا مشغول به کار شد.
غلام احمد، بین بسیاری از علمای مسلمان سرآمد گردید و در برهه ای که میان علمای مسلمان از یک سو و تجددطلبان هندو و مبشران مسیحی از سوی دیگر، بحث و منظره شدت یافت، وی راه مناظره را انتخاب نمود و به مبارزه با تبلیغات مسیحیان و هندوان پرداخت. او در این زمینه کتاب «براهین احمدیه» را در اثبات فضل اسلام نوشت و به چاپ رساند.

پیشنهاد کاربران

بپرس