الفانتین

لغت نامه دهخدا

الفانتین. [ اِ ل ِ ] ( اِخ ) جزیره ایست از نیل ، مقابل آسوان ( واقع در مصر ) که در عهد فراعنه آباد و دارای تمدن بوده است. نام کنونی آن جزیره آسوآن است. و رجوع به قاموس الاعلام ترکی ج 2 وایران باستان تألیف پیرنیا ج 1 و 2 ( فهرست ) شود.

دانشنامه عمومی

الفانتین ( به انگلیسی: Elephantine ) ، ( به عربی: جزیرة الفنتین ) یک جزیره در رود نیل در شمال نوبان و در جنوب مصر می باشد. این جزیره اکنون بخشی از شهر جدید آسوان بوده و دارای چند سایت باستان شناسی است. در زمان هخامنشیان این شهر یک مستعمرهٔ یهودی بوده است.
جزیره الفانتین به طول ۱۲۰۰ متر است و در پهناورترین بخش ۴۰۰ متر عرض دارد.
در مصر باستان به نام «ابو» یا «یبو» نامیده می شده و در مرز مصر و نوبیا بوده است. مکان جغرافیایی الفانتین آن را یک مرکز دفاعی ایده آل ساخته است.
عکس الفانتینعکس الفانتینعکس الفانتینعکس الفانتینعکس الفانتینعکس الفانتین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

اِلِفانتین (Elephantine)
جزیره ای کوچک بر کنار رود نیل در مصر علیا (جنوب شرقی مصر) در زیر نخستین آبشار بزرگ نیل، نزدیک شهر آسوان. این جزیره در روزگار باستان مرز میان مصر و نوبیا و محلی عالی برای دفاع و مرکزی مناسب برای حمل و نقل و تجارت رودخانه ای به شمار می آمد و پیش از اسلام ماندگاه های بیزانسی (بیزنطی) بود. مطابق اساطیر مصری این جزیره، منزلگاه خنوم، خدای نگهبان آب های نیل، بود. در این جزیره از ۶۵۰پ م، یک جامعۀ یهودی استقرار داشت. این جامعه در زمان حملۀ ایرانیان به مصر همچنان باقی بود. پاپیروس های مکشوفه در این جزیره حاوی اطلاعات جالب توجهی راجع به این یهودیان است. یکی از آبسنج های باستانی نیل در این جزیره قرار داشت. نزدیک این شهر معادن گرانیت و مقبره های امرای محلی قرار دارد.

پیشنهاد کاربران

جزیره الفانتین به طول ۱۲۰۰ متر است و در پهناورترین بخش ۴۰۰ متر عرض دارد. در مصر است که در زمان هخامنشی متعلق به یهودیان می بوده است.

بپرس