التهاب مخاط بینی الرژیک

دانشنامه عمومی

التهاب مخاط بینی آلرژیک. رینیت آلرژیک ( به انگلیسی: Allergic rhinitis ) التهاب مخاط بینی است که در اثر واکنش ازدیاد حساسیتی ایجاد می شود. هنگامیکه فرد دارای سیستم ایمنی حساس شده آلرژنی مانند هیره، فستوک، گرده گل یا گرد و غبار را تنفس می کند واکنش ازدیاد حساسیتی آغاز می شود. این واکنش در بینی به صورت آبریزش بروز پیدا می کند.
ترکیب پادتن با آلرژن موجب آزاد شدن میانجی های شیمیایی مانند هیستامین و لکوترینها می شود. این میانجی ها با افزایش نفوذپذیری مویرگ های اطراف و سایر واکنش های شیمیایی موجب احتقان بینی و قرمزی، آبریزش بینی، خارش، تورم گلو وسایر علائم حساسیت می شوند. علائم از فردی به فرد دیگری متفاوت است. رینیت آلرژیک عارضه بسیار شایعی است و نزدیک به ۱۰٪ مردم از این مشکل رنج می برند.
گاه علائم به دنبال استنشاق پاک کننده های کلردار نیز به وجود می آیند. رینیت آلرژیک در اثر مصرف شیر گاو در نوزادان نیز دیده شده است. حمله آسم در بیماران مبتلا به این بیماری ۴ برابر بیشتر است. در مراحل پیشرفته بیماری ممکن است پولیپ بینی ایجاد شود. رینیت آلرژیک در نوزادان و شیرخواران نیز دیده می شود. افتراق آن با سرماخوردگی ساده در درازای مدت بیماری ( سرماخوردگی کمتر از یک هفته طول می کشد ) ، عامل بیماریزا، مسری نبودن و عود آن است. ( تشخیص بر اساس شرح حال است ) .
• نوع حاد و فصلی: حساسیت فصلی یا تب یونجه که بیشتر در فصل بهار و اواخر تابستان به دنبال برخورد با دانه های گرده درختان، علف ها و گل ها علایم بیمای ایجاد می شود که چند هفته به درازا می کشد و سپس از بین می رود و سال بعد دوباره عود می کند.
• انواع مزمن و همیشگی: در این نوع که رینیت آلرژیک غیر فصلی نیز نامیده می شود معمولاً شدّت علایم از نوع فصلی کمتر است. به دلیل اینکه عوامل حساسیت زا تقریباً همیشه در محیط زندگی بیمار وجود دارند بیماری در درازای سال مرتّباً تکرار می شود ویا ممکن است علایم همیشه همراه بیمار باشد. این نوع می تواند ناشی از قارچ ها، گرد و غبار خانه، دود سیگار، خاکه گچ، روزنامه، مواد شوینده، پشم، پَر، انواع خوراک همچون ماهی، توت فرنگی، تخم مرغ، خربزه و غیره و فضولات حیوانات خانگی باشد.
• رینیت ناشی از دارو  : برخی از دارو میتوانند باعث رینیت شوند ولی معمولا پس از قطع مصرف این داروها ، التهاب بینی ناشی از آنها بر طرف میشود. مهمترین داروهای که میتوانند باعث این بیماری شوند شامل داروهای ضد فشار خون ، قرص ضدبارداری ، قطره های ضد احتقان در بینی است.
عکس التهاب مخاط بینی آلرژیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس