الامان من اخطار الاسفار و الازمان

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] الأمان من أخطار الأسفار و الأزمان (کتاب). «الأمان من أخطار الأسفار و الأزمان » تالیف رضی الدین، سید علی بن طاووس حسینی حلی ، متوفای ۶۶۴ هجری است.
ادعیه و آداب سفر و راه علاج امراض در سفر کتاب حاضر اولین کتاب در این موضوع است و قبل از سید ابن طاووس هیچ کس کتابی مستقل در این موضوع و به این سبک ننوشته است.

[ویکی نور] رضی الدین، سید علی بن طاووس حسینی حلی، متوفای 664 هجری.
ادعیه و آداب سفر و راه علاج امراض در سفر
کتاب حاضر اولین کتاب در این موضوع است و قبل از سید ابن طاووس هیچ کس کتابی مستقل در این موضوع و به این سبک ننوشته است.
سید در مقدمه کتاب می فرماید: «با توجه به اینکه در سفرها خطرها و مشکلات فراوانی برای انسان پیش می آید...تصمیم گرفتم کتابی بنویسم که حافظ انسان در سفرها باشد...
در این کتاب بسیاری از اسناد روایات و کتب منبع آنها را ذکر نکرده ام چرا که هدف در این کتاب اختصار است و این کتاب، کتابی است برای عمل کردن و سلامت ماندن (نه کتابی روایی و به عنوان منبع).»

[ویکی فقه] الامان من اخطار الاسفار و الازمان (کتاب). «الأمان من أخطار الأسفار و الأزمان » تالیف رضی الدین، سید علی بن طاووس حسینی حلی ، متوفای ۶۶۴ هجری است.
ادعیه و آداب سفر و راه علاج امراض در سفر کتاب حاضر اولین کتاب در این موضوع است و قبل از سید ابن طاووس هیچ کس کتابی مستقل در این موضوع و به این سبک ننوشته است.
انگیزه نگارش
سید در مقدمه کتاب می فرماید: «با توجه به اینکه در سفرها خطرها و مشکلات فراوانی برای انسان پیش می آید... تصمیم گرفتم کتابی بنویسم که حافظ انسان در سفرها باشد... در این کتاب بسیاری از اسناد روایات و کتب منبع آنها را ذکر نکرده ام چرا که هدف در این کتاب اختصار است و این کتاب، کتابی است برای عمل کردن و سلامت ماندن (نه کتابی روایی و به عنوان منبع). »
ادعیه بدون سند
سید نکته ای ذکر کرده که در هر جا دعایی در روایات نیافته یک دعا در آن موضوع انشاء کرده و دلیل و مجوز این کار را هم روایاتی می داند از جمله این روایت: عبدالله بن حماد انصاری از امام صادق علیه السّلام نقل می کند که به ایشان عرض کردم: دعایی به من بیاموز. امام در جواب فرمود: «ان افضل الدعاء ما جری علی لسانک»، یعنی بهترین دعا آن است که بر زبان خودت جاری شود. به همین خاطر سید ابن طاووس در کتب مختلف، دعاهای فراوانی نقل کرده است. ابن طاووس در عین اینکه برای این نوع ادعیه سندی ندارد تاکید می نماید که: «من با این کار دعا نمی سازم بلکه اینها ادعیه ای است که خداوند جل جلاله به من افاضه کرده است و من برای شما نقل می کنم.»
ترتیب کتاب
...

[ویکی شیعه] الامان من اخطار الاسفار و الازمان (کتاب). اَلْأمان مِنْ أخْطارِ الأسْفارِ و الأزْمان یا اَمانُ الاخْطار اثر سید بن طاووس (متوفای ۶۶۴ق)، در موضوع ادعیه، آداب سفر و راه علاج امراض در سفر است. این اثر اولین کتاب در موضوع خود و به زبان عربی است. «آداب سفر در فرهنگ نیایش»، ترجمه فارسی این کتاب است.
سید رضی الدین، علی بن موسی بن طاووس حلی (۵۸۹- ۶۶۴ق) از نوادگان امام حسن (ع) در شهر حله به دنیا آمد. سید بن طاووس در بین علما و مردم زمان خویش از احترام خاصی برخوردار بود. او در فقه تبحر و در شعر نیز دستی داشت. البته شهرت اصلی او در زهد، تقوا، عرفان است و اکثر تألیفات او در موضوع ادعیه و زیارات است.
به گفته سید بن طاووس با توجه به اینکه در سفرها خطرها و مشکلات فراوانی برای انسان پیش می آید تصمیم گرفت تا کتابی بنویسد که حافظ انسان در سفرها باشد. او در این کتاب، بسیاری از اسناد روایات و کتب منبع آن ها را ذکر نکرده ؛ چرا که هدف در این کتاب اختصار است و این کتاب، کتابی است برای عمل کردن و سلامت ماندن (نه کتابی روایی و به عنوان منبع).

پیشنهاد کاربران

بپرس