الامامه و اهل البیت

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] الإمامة و أهل البیت، تألیف محمد بیومی مهران، کتابی است در معرفی و ویژگی جانشینان پیامبر(ص)، از دیدگاه دو مذهب شیعه و اهل سنت که در عصر حاضر نوشته شده است.
کتاب، از مقدمه و چهار باب تشکیل شده و در دو جلد تنظیم گردیده است.
برای آشنایی با محتوای کتاب، پاره ای از نکات مهم آن مختصرا ارائه می شود: مؤلف در مقدمه به دنبال مصادیق «اهل بیت» است و می گوید: علما برای «اهل بیت» سه مصداق تعیین نموده اند:
لکن مورخان و محدثان بر اینکه اهل بیت پنج نفر آخر هستند، متفقند.
باب اول کتاب، با تعریف لغوی و اصطلاحی «امامت» آغاز می شود، سپس به وجوب امامت در میان مسلمانان اشاره می گردد. مؤلف حکم «وجوب امامت» را از روایات زیادی از جمله کلام امیرالمومنین علی(ع) که می فرماید: «امامان، از جانب خدا تدبیرکننده کار مردمانند و آنها کارگزاران خدا بر بندگانش هستند. به بهشت نمی رود مگر کسی که آنان را بشناسد و ائمه نیز او را بشناسند. به دوزخ وارد نمی شود مگر کسی که ائمه را انکار کند و ایشان نیز آن شخص را انکار نمایند»، استخراج نموده است.
مؤلف گریزی به نظرات علما، درباره حکم امام زده و گفته است که ابن حزم اندلسی می گوید: اهل سنت، مرجئه، شیعه، خوارج بر وجوب امام اتفاق نظر دارند و فقط اصحاب نجدة بن عامر حروری خارجی نظری مخالف دارند. سپس مخالفان این قول را شاذ خوانده و اجماع را حجتی علیه آنان دانسته است.

پیشنهاد کاربران

بپرس