ال یاسین محمدحسن

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] آل یاسین محمدحسن. آیت الله شیخ محمد حسن آل یاسین کاظمی در سال 1220ق در کاظمین دیده به جهان گشود.
تحصیلات ابتدایی را در زادگاه خود گذراند. پس از سفری به ایران، راهی کربلا گردید و نزد شیخ محمد حسین صاحب فصول و در نجف از محضر شیخ محمد حسن نجفی صاحب جواهر و شیخ جواد ملا کتاب استفاده برد.
آیت الله آل یاسین پس از طی مدارج عالی علمی، بنا به درخواست مردم کاظمین و امر استادش صاحب جواهر، برای سرپرستی حوزه ی کاظمین عازم این دیار گردید و تا پایان عمر در آنجا بود. وی با وجود تبحّر در علم رجال و حدیث، عمده ی نگارش خود را در زمینه ی فقه و اصول ارائه داده است که کتب اسرار الفقاهه، حاشیه بر فصول، تعلیقه بر فوائد الاصول از آن جمله اند.
این عالم ربانی سرانجام در نهم رجب سال 1308ق. در حالیکه پس از فوت شیخ مرتضی(ره) مرجعیت داشت، در 88 سالگی به دیدار معبود شتافت و پس از تشییعی باشکوه در آرامگاه خانوادگی آل یاسین، در نجف اشرف به خاک سپرده شد.
دیوان أبی طالب بن عبدالمطلب

دانشنامه آزاد فارسی

آل یاسین محمدحسن. آل یاسین، محمدحسن (نجف ۱۹۳۱ـ۲۰۰۶)
فقیه، ادیب، مورخ، زبان شناس، شاعر، و محقق عراقی. پدرش، محمدرضا آل یاسین، از مراجع بزرگ شیعه در عراق بود. محمدحسن در طول تحصیل علوم دینی در حوزۀ نجف اشرف از عالمان بزرگی چون محمدطاهر شیخ راضی، شیخ عبدالکریم جزایری، شیخ عباس رُمَیثی و سید ابوالقاسم خویی بهره های فراوان برد. در ۱۹۵۳، در ۳۲سالگی، به درجۀ اجتهاد رسید. در ۱۹۸۰ عضو مجمع العلمی (فرهنگستان علوم) عراق و همچنین عضو پیوستۀ مجمع اللغةالعربیه (فرهنگستان زبان عربی) شد. در ۱۹۹۴ به عضویت باشگاه پیش گامان و سرآمدان ابداع ادبی عراق درآمد. در ۱۹۹۵ به سبب سر برتافتن از حضور در جلسه ای با حضور صدام حسین، به دستور وی، عضویتش در فرهنگستان علوم عراق به تعلیق درآمد. بیش از بیست جلد کتاب از وی منتشر شده است که مهم ترین آن ها عبارت اند از اسلام و سیاست، روش تفسیری شیخ طوسی، تاریخ حکومت آل بویه، اسلام و نظام طبقاتی، و اسلام و بردگی.

پیشنهاد کاربران

بپرس