اقوام خراسان

پیشنهاد کاربران

اقوام خراسان بزرگ شامل گروه های قومی ساکن در محدوده خراسان می شوند. این قومیت ها غالباً دارای قرینه هایی در آن سوی مرزهای سیاسیِ کنونی خراسان یا استان های خراسان در ایران، همچون ترکمنستان کنونی و افغانستان می باشند. قدیمی ترین قوم شناخته شده ای که در محدوده خراسان سکونت کرده اند پارت ها و هپتالیان هستند که امروزه تات ها را بازمانده پارت ها می دانند که به زبان تاتی از شاخه زبان های ایرانی شمال غربی سخن می گویند. طی پژوهشی که شرکت پژوهشگران خبره پارس به سفارش شورای فرهنگ عمومی در سال ۸۹ انجام داد، تات ها حدود ۸٫۶٪ ( ۷٫۷٪ مرد، ۹٫۳٪ زن ) از ساکنین استان خراسان شمالی را تشکیل می دهند که امروزه آنها را بیشتر پارسی معرفی میکنند. امروزه گسترده ترین گروه قومی در خراسان پارس ها هستند. طایفه خاوری هم در شهرستان فریمان و اطراف و برخی شهرستان های خراسان مثل چناران و کلات ساکن می باشند. خراسان در حال حاضر نزدیک به ده میلیون نفر جمعیت دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

خراسان محل زندگی اقوام گوناگونی است که به رغم تفاوت های نژادی و فرهنگی، به واسطه پیوند محکمی از عوامل پایداری چون دین، تساهل و قومیت با هم متحدند. یکی از دلایل تنوع اقوام خراسان، مهاجرت یا کوچ اختیاری یا اجباری به این سرزمین بوده است. این مهاجرت ها در تمام دوره های تاریخی تاکنون به شکل هایی جاری بوده است. شهرهای بزرگ خراسان به واسطه ویژگی های مهاجرپذیر تقریباً از تمامی نقاط ایران و برخی کشورهای دیگر از جمله عراق و افغانستان مهاجر پذیرفته است. یکی از بارزترین ویژگی های گروه های قومی غیر فارسی زبانان در خراسان تکلم به زبان مادری، علاقه به موسیقی بومی و پوشیدن پوشاک سنتی است.
در شمالی ترین نواحی خراسان در استان خراسان شمالی شهرستان بجنورد، راز و جرگلان ، ترکمن های خراسان زندگی می کنند، آن ها مسلمان اهل سنت هستند و به زبان ترکمنی تکلم می کنند و به شکل سنتی بیشتر به کارهای کشاورزی، دامداری و بافت قالیچه مشغول اند.
کردهای خراسان و ترک های خراسان در منطقه وسیعی از نواحی شمال خراسان زندگی می کنند. تعداد هر یک از این دو گروه بسیار بیشتر از ترکمن هاست. مذهب این اقوام، شیعه اثنی عشری و اهل سنت است و به زبان های ترکی خراسانی و کردی کرمانجی تکلم می کنند. ترکیب جمعیتی در استان های خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی و شهرهای بجنورد، شیروان، قوچان، اسفراین، درگز، فاروج، سبزوار، نیشابور و کلات علاوه بر فارسی زبانان از این دو گروه شکل گرفته است. در این مناطق پوشاک مردان و زنان از ویژگی های خاصی بر خوردار است که آن را از بقیه نقاط خراسان متمایز ساخته است.

اقوام خراساناقوام خراساناقوام خراسان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/اقوام_خراسان

بپرس