اقتداری احمد

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «احمد اقتداری به سال 1304ش در شهر لار فارس به دنیا آمد. در پنج شش سالگی به مکتب خانه ای در شهر لار رفت. اندکی بعد از تاسیس مدرسه دولتی در لار او، را از مکتب خانه بازگرفتند و به مدرسه دولتی فرستادند. دروس شش ساله ابتدایی را آنجا خواند. جایزه شاگرد اولی در تمام استان (ایالت آن روز) فارس را در این شش سال دریافت کرد. دوران سه ساله دبیرستان را در شهر لار گذراند پدرش پس از تردید بسیار او را به شیراز فرستاد تا این که در دانشسرای مقدماتی شیراز که دارالمعلمین ابتدایی بود نام نویسی کرد. دو سال در آن دانشسرا درس خواند و با شور و شوق بسیار با سمت آموزگاری به شهر لار برگشت و در سال های اول تا چهارم ابتدایی به خدمت آموزگاری پرداخت. در سال 1328 که نخستین کنکور دانشکده حقوق و علوم سیاسی و اقتصادی تهران برگزار می شد، در این دانشگاه پذیرفته شد و با کسب مدرک لیسانس به دبیری در دبیرستان های تهران پرداخت و در دانشسرای مقدماتی پسران به خدمت آموزشی مأمور شد. از سال 1331 تقاضای اخذ پروانه وکایلت درجه یک دادگستری کرد و در سال 1332 پروانه کارآموزی وکالت درجه یک بعد از درخواست یک ساله، برایش صادر شد. سال 1334 سوگند یاد کرد و به اخذ اجازه وکالت پایه یکم دادگستری مفتخر شد تا علاوه بر 30 سال معلمی و خدمت به نونهالان این مرز و بوم، چهل سال هم در شغل وکالت دادگستری به جامعه خود خدمت کند. وی در طول زندگی سرشار از علم و ادب خود، حدود چهل کتاب با ارزش و بیش از صد مقاله علمی به چاپ رسانده است. در میان آثار او، از تصحیح و همت گماردن به انتشار دیوان اشعار شاعران، ترجمه آثار تحقیقی نویسندگان و پژوهش گران غیرایرانی تا چاپ قصه های مثنوی، منطق الطیر، هزار و یک شب و همچنین تحقیقات علمی در زمینه لهجه شناسی، زبان و فرهنگ مناطق مختلف کشور را می توان یافت.
لارستان در آثار او جایگاه ویژه ای دارد، علاوه بر آن استان های هرمزگان، خوزستان، بوشهر، کهکیلویه و بویراحمد نیز مورد توجه او بوده اند.
شیوه تحقیق و تاریخ نگاری وی، تلاش جهت حداکثر به کارگیری شواهد بیرونی جغرافیایی و وجه شیئی فعلیت یافته تاریخی است.
او تمام خلیج فارس و سراسر جنوب را با قدم طی کرده و سپس در آن باره قلم زده است. روش تاریخ نگاری وی مبتنی بر اتکاء به آن بخش از اطلاعات تاریخی است که متقن و مثبت به شمار می آیند.
خلق 24 کتاب و بیش از 200 مقاله علمی، نشان دهنده توانایی ها و کوشش های عاشقانه وی به ایران زمین و به ویژه سرزمین فارس است.
1- زبان های محلی و فولکلور خلیج فارس

دانشنامه آزاد فارسی

اِقتداری، احمد (لار ۱۳۰۴ش )
اِقتداری، احمد
پژوهشگر و مصحّح ایرانی. پس از به پایان رساندن تحصیلات ابتدایی و عالی، چندین سال در دانشکدۀ حقوق دانشگاه تهران به تدریس پرداخت. اقتداری در زمینه های مختلف فرهنگ، تاریخ، زبان و ادبیات و مسائل خلیج فارس پژوهش کرده و صاحب تألیفات و تصحیحات متعددی است. از آثار اوست: لارستان کهن (۱۳۳۴)؛ فرهنگ لارستانی (۱۳۳۴)؛ کاروان عمر که خاطرات اوست (۱۳۷۲)؛ کشتۀ خویش؛ آثار باستانی بنادر و جزایر خلیج فارس؛ دیار شهریاران. از تصحیحات اوست: بندرعباس و خلیج فارس (۱۳۴۲)؛ سفرنامۀ سدید (۱۳۶۷)؛ تاریخ مسقط و عمان و بحرین و قطر (۱۳۷۰)؛ سرزمین های شمالی پیرامون خلیج فارس (۱۳۷۱) که همگی از آثار سدید السّلطنۀ کبابی، مورخ خلیج فارس و جنوب ایران، به شمار می روند.

پیشنهاد کاربران

بپرس