اقا میرک

دانشنامه آزاد فارسی

آقا میرک. آقا میرَک (قرن ۱۰ق)
(نام اصلی: میرجلال الدین حسینی اصفهانی) نگارگر، مذهِّب و خوشنویس ایرانی. از سرامدان مکتب دوم تبریز. به قطع معلوم نیستاز شاگردان کمال الدین بهزاد بوده باشد، ولی از دستاورد بهزاد بهره برد. در زمان شاه طهماسب در تبریز به دربار راه یافت، و مدتی سرپرستی کتابخانه شاه صفوی و کارگاه او را برعهده داشت. از آن پس در مصورسازی خمسۀ طهماسبی، و شاهنامۀ طهماسبی همت گماشت. از دستاوردهای بهزاد به خوبی بهره گرفت؛ در طبیعت پردازی، و طراحی جانوران، به ویژه اسب ها، بسیار مهارت داشت. خواجه عبدالصمد شیرین قلم از شاگردان اوست. در کتابت نیز دست داشت و اغلب خطوط نستعلیق و ثلث نقاشی هایش را، خودش می نوشت. برخی از آثار مرقوم برجامانده از او عبارت اند از مجنون در بیابان، وگوش فرادادن خسرو به قصّۀ ساختۀ شیرین (از خمسۀ طهماسبی)، و مواجهۀ فردوسی با سه شاعر غزنه (از شاهنامۀ طهماسبی). با روح الله میرک اشتباه نشود.

پیشنهاد کاربران

آقا میرک ( میرجلال الدین اصفهانی ) از نگارگران صاحب نام مکتب تبریز دوم بود. او از جمله شاگردان میر مصور بود و گفته می شود شاگرد کمال الدین بهزاد نیز بوده است. او مدتی در دربار صفوی و در دوران شاه تهماسب ریاست کتابخانه و کارگاه هنری را بر عهده داشت.
...
[مشاهده متن کامل]

تاثیر کمال الدین بهزاد بر آثار میرک کاملاً مشخص است. میرک از جمله نگارگرانی بود که در مصورسازی خمسه تهماسبی و شاهنامه تهماسبی همکاری کرد. . وی بعضی از نقاشی هایش را روی عاج فیل می کشید. آقامیرک شاگردان زیادی تربیت کرد که از جمله آنها استاد ملک محمد قاسم، میرزاعلی، شاه قلی نقاش و محمودحسین طوطی می باشد.
• مواجه فردوسی با سه شاعر غزنه
• بازگشت شاپور به نزد خسرو

اقا میرکاقا میرکاقا میرکاقا میرک
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/آقا_میرک

بپرس