افق رویداد

فرهنگستان زبان و ادب

{event horizon} [فیزیک] مرز سیاه چاله که انرژی یا ماده نمی تواند از درون آن بیرون بیاید

دانشنامه عمومی

در اخترفیزیک، افق رویداد ( به انگلیسی: Event Horizon ) ، مرزی است که فراتر از آن، رویدادها قادر به اثرگذاری برروی ناظر نیستند. این اصطلاح را ولفگانگ ریدلر ابداع نمود. [ ۱]
در ۱۷۸۴، جان میچل پیشنهاد نمود که در مجاورت با اشیاء فشرده سنگین، گرانش ممکن است به حدی قوی باشد که حتی نور هم قادر به فرار کردن از آن نباشد. در آن زمان، نظریه گرانش نیوتونی و نظریه ذره ای نور غالب بودند. در این نظریات، اگر سرعت فرار شیء از سرعت نور عبور کند، آنگاه نوری که از درون آن نشأت می گیرد، ممکن است موقتاً فرار کند، اما در نهایت مجبور به بازگشت خواهد بود. در ۱۹۵۸، دیوید فینکلشتاین از نسبیت عام بهره جست تا تعریفی سخت گیرانه تر از افق رویداد یک سیاه چاله موضعی ارائه نماید، بدین صورت که در این نوع سیاه چاله ها، افق رویداد مرزی است که فراتر از آن رویدادها قادر به هیچ نوع اثرگذاری روی ناظر بیرونی نخواهند بود. این تعریف منجر به تناقضات اطلاعاتی و دیوار آتشین شد، که به ارزیابی مجدد مفهوم افق های رویداد موضعی و سیاه چاله ها انجامید. سپس، نظریات گوناگونی توسعه یافتند که برخی شان افق رویداد داشتند درحالی که بقیه فاقد آن بودند. استیون هاوکینگ، که یکی از توسعه دهندگان پیشرو در ارتباط با نظریات توصیف گر سیاه چاله ها بود، پیشنهاد کرد که باید به جای افق رویداد، مفهوم «افق ظاهری» به کار برده شود، او می گفت که «فروپاشی گرانشی، منجر به تولید افق ظاهری می شود، نه افق رویداد». در نهایت نتیجه گرفت که «در این طرز تفکر که سیاهچاله به معنای عدم توانایی نور در فرار به بی نهایت است، عدم وجود افق های رویداد، به این معنا خواهد بود که هیچ سیاه چاله ای به وجود نمی آید. »[ ۲] [ ۳] قصد او انکار وجود سیاه چاله ها نبود، بلکه صرفاً می خواست بی اعتمادیش را نسبت به تعریف سخت گیرانه مذکور از افق رویداد را بیان نماید.
هر شیء که به افق نزدیک شود، از دید سمت ناظر، در حال کم کردن سرعت به نظر آمده و هیچ گاه به طور کامل از افق رویداد عبور نمی کند. [ ۴] به علت انتقال به سرخ گرانشی، تصویر شیء با دورتر شدن از ناظر، در طول زمان سرخ تر می شود. [ ۵]
در یک جهان در حال انبساط، سرعت انبساط به سرعت نور رسیده و حتی از آن فراتر می رود، که از خروج سیگنال های برخی مناطق جلوگیری می کند. افق رویداد کیهانی، یک افق رویداد واقعی است، چرا که برروی تمام انواع سیگنال ها ازجمله موج گرانشی که با سرعت نور طی مسیر می کند نیز اثرگذار است.
عکس افق رویدادعکس افق رویداد

افق رویداد (فیلم). افق رویداد ( انگلیسی: Event Horizon ) فیلمی در ژانر ترسناک، علمی–تخیلی و ماجرایی به کارگردانی پل دبلیو. اس. اندرسون است که در سال ۱۹۹۷ منتشر شد.
لارنس فیشبرن
سام نیل
کاتلین کویینلان
جولی ریچاردسون
جیسون ایساکس
ریچارد تی جونز
جک نوثورتی
• شان پرتوی
عکس افق رویداد (فیلم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

در ترمودینامیک، آنتالپی به معنای انرژی کل سیستم است. این عدد نشان دهنده کمیتی مقداری است که انرژی حرارتی کل یک سیستم را نشان می دهد. برای سیستمی با حجم V و فشار P، آنتالپی برابر با مجموع انرژی درونی سیستم و حاصلضرب فشار در حجم آن است.
دمای صفر کلوین ( به انگلیسی: Absolute zero ) به صفر مطلق معروف است. در واقع در این دما آنتروپی و آنتالپی صفر می شود. به طور دقیق این دما برابر ۲۷۳٫۱۵ - درجهٔ سلسیوس ( سانتی گراد ) یا ۴۵۹٫۶۷ - درجهٔ فارنهایت است. لرد کلوین تصور می کرد که از دمای صفر کلوین نمی توان به دمای کمتری دست یافت.
بی نهایت در ریاضی در مجموعه ی اعداد حقیقی جایی ندارد یعنی بی نهایت عضوی از R نیست، اما در ریاضیات بی نهایت را یک عدد از مجموعه ی *R در نظر می گیرند. وقتی شما در حد می نویسید بی نهایت نه آنکه به بی نهایت
...
[مشاهده متن کامل]
برسید! چرا که در حوزه ی اعداد حقیقی چنین عددی معنی ندارد، بلکه شما دارید یک پارامتر را به سمت بی نهایت میل می دهید. یعنی از هر بزرگی هم بزرگتر می کنید. البته هر چقدر هم که بزرگ کنید به بی نهایت نخواهید رسید! اما در فیزیک وقتی می گوییم بی نهایت منظور ممکن است چیز های مختلفی باشد. و البته باز هم منظور میل به سمت بی نهایت است یعنی از هر بزرگی بزرگتر می کنیم. وقتی می گوییم برای رسیدن به سرعت نور باید نیروی بی نهایت صرف کنیم، یعنی هیچ گاه به سرعت نور نمی رسیم. نیروی بینهایت وجود ندارد. وقتی در اپتیک می گویید تصویر در بینهایت تشکیل می شود. یعنی هیچ کجا به طور واضح تشکیل نخواهد شد. اما مثلاً ممکن است در 15 cm تصویر قابل قبولی ظاهر شود که برای دقت اندازه گیری ما واضح است.

در کیهان شناسی، افق رویداد جهان مشاهده پذیر، بزرگترین فاصله هم - حرکتی است که نور منتشر شده کنونی از آن فاصله قادر است در آینده به ناظر برسد. این با مفهوم افق ذره متفاوت است، که نمایانگر بیشترین فاصله ای است که از آن فاصله، نوری که در گذشته منتشر شده، قادر است به ناظر در زمان مورد نظر برسد.
افق رویداد به آستانه پیرامون سیاهچاله اطلاق می شود که سرعت گریز از سرعت نور پیشی می گیرد. بر اساس نظریه نسبیت خاص اینشتین، در فضا هیچ چیز نمی تواند سریع تر از سرعت نور حرکت کند. یعنی افق رویداد سیاهچاله
...
[مشاهده متن کامل]
نقطه ای است که از آن هیچ چیز یارای بازگشت ندارد. آوی لئوب، مدیر اخترشناسی در دانشگاه هاروارد بیان نمود: �افق رویداد، دیوار غایی زندان است؛ میتوان به آن وارد شد، اما امکان خروج نیست. �وقتی ماده یا جرمی به افق رویداد نزدیک می شود، ناظر می تواند قرمز شدن و کم نور شدن عکس ِ آن را در زمانِ تحریف نور توسط گرانش ببیند. در افق رویداد، این عکس آنقدر کم فروغ می شود تا از دیده ها محو گردد. در درون افق رویداد، شاهد اثرات تکینگی سیاهچاله خواهیم بود؛ جایی که بر اساس تحقیقات قبلی، کل جرم سیاهچاله به میزانی بی نهایت چگال/متراکم رسیده است. یعنی تار و پود فضا و زمان در اطراف تکینگی به میزان بی نهایت دچار انحنا گردیده است. پس قوانین فیزیکی که امروزه می شناسیم، نقض می شوند. اندازه افق رویداد به جرم سیاهچاله بستگی دارد.

بپرس