اطلس ابر

دانشنامه عمومی

اطلس ابر ( به انگلیسی: Cloud Atlas ) محصول ۲۰۱۲ از آلمان فیلمی حماسی علمی–تخیلی نوشته شده، تولید شده و کارگردانی شده توسط اندی و لانا واچوفسکی و تام تیکور است. این فیلم اقتباسی از رمانی به همین نام اثر دیوید میچل است.
فیلم ارتباط، ویژگی ها و شباهت انسان های مختلف را در شش عصر متفاوت به تصویر می کشد که دیوید میچل آن ها را نوعی از نقطه چینی موزائیکی توصیف می کند. عبارت اطلس در اساطیر یونانی نام یکی از گروه جباران است که با خدایان نافرمانی آغاز کردند، آنگاه خدایان اطلس را بدان کیفر دادند که آسمان را بر سر و شانه های خویش حمل کند و پرسیوس را بر وی رحمت آمد و او را به کوه هایی انتقال داد و کوه های مزبور همان جبال اطلس است که بدین سبب بنام وی خوانده شده است؛ و در قرن ۱۶ م؛ که در اروپا کتب جغرافیا با نقشه انتشار یافت صورت اطلس را بر پشت جلد کتب مزبور ترسیم کردند در حالی که کرهٔ زمین را حمل می کند و از آن پس کتب مشتمل بر نقشهٔ جغرافیا را اطلس خواندند.
نخستین نمایش اطلس ابر در تاریخ ۸ سپتامبر ۲۰۱۲ و در طی جشنواره بین المللی فیلم تورنتو ۲۰۱۲ بود و سپس در ۲۶ اکتبر ۲۰۱۲ در ایالات متحده اکران شد.
فیلم شامل فیلمنامه ای است که از ۶ داستان مجزا در ۶ مقطع زمانی متفاوت نوشته شده است.
سال ۱۸۴۹. . . سفری بر امواج دریا؛ از جزایر اقیانوس آرام تا سان فرانسیسکو
سال ۱۹۳۶ کمبریج، شاهکار بدنام
سال ۱۹۷۳ سانفرانسیسکو - حقیقت پر هزینه
سال ۲۰۱۲ لندن – قتلی تأثیرگذار
سال ۲۱۴۴ سئول – انقلابی متفاوت
۱۰۶ سال پس از پایان دنیا – اینک آخر الزمان
داستان تو در تو و فلسفی فیلم نقدهای متفاوتی را برانگیخته است. برخی منتقدین فیلم را راوی و مبلغ اصول مدرنیسم و تمدن غرب می دانند: «موضوع و مضمون فیلم اطلس ابر دربارهٔ نضج و اصل مدرنیسم است. از این روست که در زمان ها و مکان هایی خاص رخ می دهد: اقیانوس آرام و سفرهای دریایی ( با اشاره به داروین ) در عصر روشنگری ( رنسانس ) ، اسکاتلند و انگلستان خانهٔ خردگرایی و نوگرایی، آمریکای آرمان شهر ( اتوپیا ) و کره جنوبی سرزمین فتح شده مدرنیسم. »[ ۱]
• زندگی هایمان برای خودمان نیستند، از شکم مادر تا لحظه مرگ به دیگران محدود هستیم، در گذشته و آینده؛ و با هر بدی و هر خوبی آینده مان را از نو می سازیم.
• بیرون، دانه های برف روی سقف های سنگی می نشینند، مثل «سولزنیتسین» که توی ایالت «ورمنت» زجر می کشید، من هم باید در دوران تبعیدم سخت کار کنم، ولی برخلاف «سولزنیتسین»، نباید تنها باشم.
• آزادی، ارمغان پر سر و صدای تمدن ماست، اما فقط آن هایی که ازش بی بهره بودن، بیشترین آگاهی رو نسبت به آن داشته اند.
• باور را مثل عشق یا ترس، باید فهمید، همانطوری که نظریه نسبیت رو می فهمیم. دیروز زندگی من به یه سمت بود، امروز به یک سمت دیگر است، دیروز باور نمی کردم که هرگز بتوانم کاری را که امروز کردم انجام بدهم. نیروهایی که معمولاً زمان و مکان رو دگرگون می کنند، می توانند تصورمان از خودمان تغییر بدهند، این نیروها سال ها قبل از وجود ما شروع شدن و بعد ما ادامه خواهند داشت. زندگی و انتخاب هایمان مثل برخوردها درنظریه کوانتوم، لحظه به لحظه درک می شوند و اهمیت دارند. در هر مرحله، هر برخورد، می تواند ما را به مسیری دیگر سوق دهد.
• همه حد و مرزها قراردادی و منتظر تغییر هستند، همه قراردادها می توانند شکسته شوند، در صورتی که یک نفر بتواند این را بفهمد.
• توی این جهان یه نظم طبیعی وجود داره و کسایی که بخوان تغییرش بدن، عاقبت خوبی ندارن. این جنبش هیچ وقت به جایی نمی رسه و نابود می شه، اگه بهشون ملحق بشین، شما و تمام خانوادتون از هم دور می شین، بهترین حالت اینه که مثل یه پَری زندگی کنی که بهت سیلی و کتک می زنن. بدترین حالت اینه که سنگسار بشی یا به صلیب کشیده بشی؛ و برای چی؟ برای چی؟
عکس اطلس ابر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس