اشکال زدا

فرهنگستان زبان و ادب

{debugger} [رایانه و فنّاوری اطلاعات] برنامه ای که برای یافتن و رفع اِشکال های احتمالی موجود در یک یا چند برنامۀ دیگر ساخته شده باشد و کارش را به صورت خودکار یا معمولاً با کمک یا نظارت برنامه نویس انجام دهد

دانشنامه عمومی

اِشکال زدا[ ۱] یا اشکال یاب ( به انگلیسی: Debugger ) یا دیباگر ابزاری کمکی جهت اجرای دستورهای زبان اسمبلی و برای ایجاد، آزمایش، اجرا، تغییر و اشکال یابی برنامه، به زبان اسمبلی است. یکی از مزایای نوشتن برنامه در محیط نرم افزار دیباگ این است که برنامه به طور مستقیم قابل اجرا بوده و نیازی به ترجمه ندارد.
• به طور مستقیم به زبان اسمبلی برنامه نوشت و آن را اجرا کرد.
• برنامه آماده به زبان اسمبلی را می توان به محیط دیباگ انتقال داده و آن را آزمایش و اجرا نمود.
• برنامه اسمبلی را می توان دستور به دستور اجرا کرد، محتوای ثبات ها و خانه حافظه را مشاهده و تغییرات لازم را انجام داد.
• محتویات خانه حافظه هر سگمنت را می توان دید.
یکی از محاسن برنامه دیباگ این است که تمام دستورها را به زبان اسمبلی و معادل آنها، به زبان ماشین ( در کد هگزا دسیمال ) نشان می دهد.
عکس اشکال زدا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

اِشکال زدا (Debugger)
در رایانه، برنامه ای که برای کمک به رفع اشکالات برنامه ای دیگر طراحی شده و به برنامه نویس امکان می دهد برنامه را مرحله به مرحله (دستورالعمل به دستورالعمل) اجرا، داده ها را بررسی و دستور های شرطی را آزمایش کند. اشکال زدا ها به دو نوع اساسی تقسیم می شوند. اشکال زدا های سطح ماشین و اشکال زدا های سطح منبع. اشکال زدا های سطح ماشین دستورالعمل های زبان ماشین را به زبان اسمبلی نشان می دهند و امکان بررسی ثبات ها و آدرس های حافظه را برای برنامه نویس فراهم می سازند. اشکال زدا های سطح منبع به برنامه نویس امکان می دهند با کد منبع برنامه کار کند و مقدار متغیّر ها، ساختمان داده ها و غیره را بررسی نماید.

پیشنهاد کاربران

بپرس