آشپزی مالایی. آشپزی مالایی ( به انگلیسی: Malay cuisine ) غذای سنتی مردم مالایی جنوب شرقی آسیا که در مالزی امروزی، اندونزی ( بخش هایی از سوماترا و کالیمانتان ) ، سنگاپور، برونئی، تایلند جنوبی و فیلیپین ( به طور عمده بخش جنوبی ) همچنین جزایر کوکوس، جزیره کریسمس، سریلانکا و آفریقای جنوبی ساکن هستند، می باشد.
ویژگی اصلی آشپزی سنتی مالایی استفاده زیاد از ادویه جات است. همچنین بکارگیری شیر نارگیل در غذاهای مالایی، در ویژگی غلیظ و خامه ای نمودن آنها، اهمیت دارد. رکن دیگر آنها سس میگو است که هم چنین مواد اولیه برای تهیهٔ سامبال، یک سس یا چاشنی قوی تهیه شده از سس میگو، فلفل تند، پیاز و سیر می باشد. در پخت و پز غذاهای مالایی همچنین از علف لیمو و خسرودار، به مقدار فراوانی استفاده می شود. [ ۱]
کمابیش هر وعده غذایی مالایی با برنج خورده می شود، که این ماده غذایی قوت غالب غذا در بسیاری از فرهنگهای آسیایی است. اگر چه در هر وعده غذایی مالایی، انواع مختلفی از غذا وجود دارد، تمام آنها در همان وعده مصرف می شوند و برای چند وعده در نظر گرفته نمی شود. هر وعده غذای معمولی، شامل یک بشقاب برنج برای هر نفر روی میز می باشد. غذاها طوری در نظر گرفته می شوند تا بین همه به مقدار یکسان قرار داده شود و در کنار هر غذا یک قاشق گذاشته می شود.
کمابیش هر فرهنگ و زبانی در اصطلاحات بکار گرقته شده در آشپزی، از جمله مالایی که با واژه های خاص خودش هنگام آماده سازی، روشهای پخت و پز و نام فراوان غذاها را دربر گرفته، دخیل بوده است. [ ۲] واژگان غذایی مالایی توسط انتقال فرهنگی در گذر نسل های زیادی شکل گرفته است. [ ۳] والدین مالایی به طور سنتی مهارت ها و مراحل پخت و پز را، از طریق کار آشپزی روزانه و هم چنین رخدادهای سنتی از جمله مهمانی های عروسی، به فرزندانشان انتقال داده اند. [ ۴]
• آمبویات، غذایی است که از داخل تنه ساگو پالم اخذ شده است. یک ماده غذایی نشاسته ای مطبوع، مشابه نشاسته تاپیوکا است. غذای ملی کشور برونئی است.
• آمپلنگ، تردکی تهیه شده از ماهی خال خالی اسپانیایی، نشاسته تاپیوکا و سایر چاشنی ها، که به طور کامل در روغن سرخ شده است.
• آپام جوهول، کیک برنجی شیرین است که در برگهای رامبای پیچیده شده تا عطرش حفظ گردد و مطبوع به نظر برسد. بعضی مواقع همراه با رندانگ، سامبال تومیس و پوریج لوبیا خورده می شود. [ ۵]
• آسام پداس، خورش ماهی ترش ( به طور معمول ماهی خال خالی ) ، تمر هندی، فلفل چیلی، گوجه فرنگی، بامیه و گشنیز ویتنامی.
• آیام گولک یا آیام پرسیک، مرغ گریل شده با سس تند.
• آیام گورنگ، یک اصطلاح عمومی برای مرغی است که به طور کامل در روغن سرخ شده است و از قبل با قرارگرفتن در مخلوطی از چاشنی ها و ادویه جات مزه دار شده است.
• آیام گورنگ کونیت، مرغی که به طور کامل در روغن سرخ شده است و از قبل با قرار گرفتن در مخلوطی از زردچوبه ودیگر چاشنی ها مزه دار شده است.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفویژگی اصلی آشپزی سنتی مالایی استفاده زیاد از ادویه جات است. همچنین بکارگیری شیر نارگیل در غذاهای مالایی، در ویژگی غلیظ و خامه ای نمودن آنها، اهمیت دارد. رکن دیگر آنها سس میگو است که هم چنین مواد اولیه برای تهیهٔ سامبال، یک سس یا چاشنی قوی تهیه شده از سس میگو، فلفل تند، پیاز و سیر می باشد. در پخت و پز غذاهای مالایی همچنین از علف لیمو و خسرودار، به مقدار فراوانی استفاده می شود. [ ۱]
کمابیش هر وعده غذایی مالایی با برنج خورده می شود، که این ماده غذایی قوت غالب غذا در بسیاری از فرهنگهای آسیایی است. اگر چه در هر وعده غذایی مالایی، انواع مختلفی از غذا وجود دارد، تمام آنها در همان وعده مصرف می شوند و برای چند وعده در نظر گرفته نمی شود. هر وعده غذای معمولی، شامل یک بشقاب برنج برای هر نفر روی میز می باشد. غذاها طوری در نظر گرفته می شوند تا بین همه به مقدار یکسان قرار داده شود و در کنار هر غذا یک قاشق گذاشته می شود.
کمابیش هر فرهنگ و زبانی در اصطلاحات بکار گرقته شده در آشپزی، از جمله مالایی که با واژه های خاص خودش هنگام آماده سازی، روشهای پخت و پز و نام فراوان غذاها را دربر گرفته، دخیل بوده است. [ ۲] واژگان غذایی مالایی توسط انتقال فرهنگی در گذر نسل های زیادی شکل گرفته است. [ ۳] والدین مالایی به طور سنتی مهارت ها و مراحل پخت و پز را، از طریق کار آشپزی روزانه و هم چنین رخدادهای سنتی از جمله مهمانی های عروسی، به فرزندانشان انتقال داده اند. [ ۴]
• آمبویات، غذایی است که از داخل تنه ساگو پالم اخذ شده است. یک ماده غذایی نشاسته ای مطبوع، مشابه نشاسته تاپیوکا است. غذای ملی کشور برونئی است.
• آمپلنگ، تردکی تهیه شده از ماهی خال خالی اسپانیایی، نشاسته تاپیوکا و سایر چاشنی ها، که به طور کامل در روغن سرخ شده است.
• آپام جوهول، کیک برنجی شیرین است که در برگهای رامبای پیچیده شده تا عطرش حفظ گردد و مطبوع به نظر برسد. بعضی مواقع همراه با رندانگ، سامبال تومیس و پوریج لوبیا خورده می شود. [ ۵]
• آسام پداس، خورش ماهی ترش ( به طور معمول ماهی خال خالی ) ، تمر هندی، فلفل چیلی، گوجه فرنگی، بامیه و گشنیز ویتنامی.
• آیام گولک یا آیام پرسیک، مرغ گریل شده با سس تند.
• آیام گورنگ، یک اصطلاح عمومی برای مرغی است که به طور کامل در روغن سرخ شده است و از قبل با قرارگرفتن در مخلوطی از چاشنی ها و ادویه جات مزه دار شده است.
• آیام گورنگ کونیت، مرغی که به طور کامل در روغن سرخ شده است و از قبل با قرار گرفتن در مخلوطی از زردچوبه ودیگر چاشنی ها مزه دار شده است.
wiki: آشپزی مالایی