آشپزی ایرانی اگرچه تحت تأثیر روش های آشپزی جهان عرب و شبه قاره ای بوده است اما به اندازهٔ زیادی محصول جغرافیا و محصولات خوراکی درون ایران است. نام دیگر آن نیز آشپزی پارسی است که با توجه به نام تاریخی ایران در غرب، گسترش یافته است.
... [مشاهده متن کامل]
برنج یک مادهٔ اصلی در رژیم غذایی ایرانیان است و گوشت ( بیشتر گوسفند ) تقریباً در هر وعدهٔ خوراک ایرانی نقش دارد. سبزیجات برای رژیم غذایی ایرانی دارای اهمیت است و پیاز تقریباً در هر غذا استفاده می شود. دام داری مدت هاست که بخش کهن اقتصاد این کشور بوده است و فراورده های لبنی همانند شیر، پنیر و به ویژه ماست، به طور معمول در سفرهٔ ایرانیان یافت می شوند. آشپزی اصیل ایرانی، تمایل به ایجاد مزه های لطیف و تهیهٔ غذاهایی با مقدمات نسبتاً ساده، مانند خورش و گونه های کباب را دارد. برجسته ترین ادویه که در ایران استفاده می شود، زعفران است؛ اما بسیاری از طعم دهنده های دیگر، از جمله لیمو، نعنا، زردچوبه و گلاب به اندازهٔ عناصری چون انار و گردو در خوراک ایرانی به کار برده می شوند.
به جز برنج، نان هم در رژیم غذایی مردم ایران، یک مادهٔ اصلی به شمار می رود. بربری، تافتون، لواش و در پایان، سنگک که سرآمد نان های ایرانی است، توسط ایرانیان مصرف می شوند. ایرانیان در پخت انواع چلو، از ته دیگ سیب زمینی، زرشک، زعفران و آجیل بهره می برند. در رستوران های این کشور، بیشتر خوراک اصلی را انواع کباب تشکیل می دهد؛ رایج ترین موارد آن، شامل کباب بختیاری، چلوکباب، جوجه کباب، کباب کوبیده و کباب سلطانی می شود. خوراک های ایرانی همانند سبزی پلو با ماهی، آبگوشت، دلمه، زرشک پلو، سبزی پلو، فسنجان، قرمه سبزی و میرزاقاسمی به سفرهٔ ایرانی، گوناگونی قابل توجهی می بخشند. انواع شیرینی های ایرانی نیز به عنوان دسر استفاده می شوند. فالوده و بستنی ایرانی از مهم ترین دسرهای این کشور هستند. ایرانیان، معمولاً صبحانه و چای را در رژیم غذایی خود دارند. ناهار حکم وعدهٔ اصلی را دارد و شام معمولاً سبک تر است. خاویار ایران در جهان آوازه دارد و ایران، زمانی مقام نخست تولید خاویار در جهان را داشت. شراب ایرانی نیز تاریخچه ای طولانی دارد و این کشور از قدیمی ترین تولیدکنندگان نوشیدنی های الکلی است؛ اگرچه در دوران جمهوری اسلامی با ممنوعیت به همراه مجازات روبرو بوده اند.
... [مشاهده متن کامل]
برنج یک مادهٔ اصلی در رژیم غذایی ایرانیان است و گوشت ( بیشتر گوسفند ) تقریباً در هر وعدهٔ خوراک ایرانی نقش دارد. سبزیجات برای رژیم غذایی ایرانی دارای اهمیت است و پیاز تقریباً در هر غذا استفاده می شود. دام داری مدت هاست که بخش کهن اقتصاد این کشور بوده است و فراورده های لبنی همانند شیر، پنیر و به ویژه ماست، به طور معمول در سفرهٔ ایرانیان یافت می شوند. آشپزی اصیل ایرانی، تمایل به ایجاد مزه های لطیف و تهیهٔ غذاهایی با مقدمات نسبتاً ساده، مانند خورش و گونه های کباب را دارد. برجسته ترین ادویه که در ایران استفاده می شود، زعفران است؛ اما بسیاری از طعم دهنده های دیگر، از جمله لیمو، نعنا، زردچوبه و گلاب به اندازهٔ عناصری چون انار و گردو در خوراک ایرانی به کار برده می شوند.
به جز برنج، نان هم در رژیم غذایی مردم ایران، یک مادهٔ اصلی به شمار می رود. بربری، تافتون، لواش و در پایان، سنگک که سرآمد نان های ایرانی است، توسط ایرانیان مصرف می شوند. ایرانیان در پخت انواع چلو، از ته دیگ سیب زمینی، زرشک، زعفران و آجیل بهره می برند. در رستوران های این کشور، بیشتر خوراک اصلی را انواع کباب تشکیل می دهد؛ رایج ترین موارد آن، شامل کباب بختیاری، چلوکباب، جوجه کباب، کباب کوبیده و کباب سلطانی می شود. خوراک های ایرانی همانند سبزی پلو با ماهی، آبگوشت، دلمه، زرشک پلو، سبزی پلو، فسنجان، قرمه سبزی و میرزاقاسمی به سفرهٔ ایرانی، گوناگونی قابل توجهی می بخشند. انواع شیرینی های ایرانی نیز به عنوان دسر استفاده می شوند. فالوده و بستنی ایرانی از مهم ترین دسرهای این کشور هستند. ایرانیان، معمولاً صبحانه و چای را در رژیم غذایی خود دارند. ناهار حکم وعدهٔ اصلی را دارد و شام معمولاً سبک تر است. خاویار ایران در جهان آوازه دارد و ایران، زمانی مقام نخست تولید خاویار در جهان را داشت. شراب ایرانی نیز تاریخچه ای طولانی دارد و این کشور از قدیمی ترین تولیدکنندگان نوشیدنی های الکلی است؛ اگرچه در دوران جمهوری اسلامی با ممنوعیت به همراه مجازات روبرو بوده اند.