اش گزنه

پیشنهاد کاربران

آش گزنه یا سوپ گزنه یک سوپ سنتی است که از گزنه تهیه می شود. سوپ گزنه عمدتاً در بهار و اوایل تابستان که جوانه های جوان گزنه جمع آوری می شود، مصرف می شود. امروزه سوپ گزنه بیشتر در کشورهای اسکاندیناوی، ایران، ایرلند و اروپای شرقی با تفاوت های منطقه ای در دستور پخت مصرف می شود. با این حال از نظر تاریخی مصرف گزنه گسترده تر بود.
...
[مشاهده متن کامل]

خورش گزنه توسط ساکنان بریتانیا و ایرلند در عصر برنز، ۳۰۰۰ سال پیش، خورده می شد. مصرف گزنه جوان در اروپای قرون وسطی عمدتاً به عنوان ادرار آور و برای درمان درد مفاصل و آرتریت، دیابت، آکنه، کم خونی، تب یونجه و به عنوان تصفیه کننده خون مورد استفاده قرار می گرفت. قبایل مختلف بومیان آمریکا قرن ها از گزنه استفاده می کردند، از جمله لاکوتا که از ریشه آن برای معده درد استفاده می کرد، اوجیبوا از برگ های خورش شده برای مشکلات پوستی استفاده می کرد و از آن برای مبارزه با اسهال خونی استفاده می کرد، پوتاواتومی از ریشه برای کاهش تب و وینباگو استفاده می کرد. گزنه برای علائم آلرژی
گزنه دارای ارزش غذایی بالایی از جمله کلسیم، منیزیم آهن و ویتامین های A و B است. گزنه از نیش
تفاوت های منطقه ای و فرهنگی برای دستور العمل های سوپ گزنه وجود دارد.
یکی از غذاهای سنتی محلی سوپ گزنه و ماهی در شهر قرون وسطایی فنلاند پوروو است.
یک دستور معمول سوئدی برای سوپ گزنه ( nässelsoppa ) شامل ابتدا سفید کردن گزنه ها و سپس صاف کردن آنها از مایع است. سپس مایع را دوباره صاف می کنند تا کثیفی ( تکه های ماسه یا شن ) از آن پاک شود. سپس با کره و آرد یک روکش درست می کنند و روی آن «آب گزنه» ( آبی که گزنه ها را در آن سفید می کردند ) می ریزند. گزنه ها به همراه سایر مواد که معمولاً شامل پیازچه ( یا والک یا سیر ) و جعفری فرنگی یا رازیانه است، بسیار ریز خرد شده یا پوره می شوند. سپس گزنه ها و سبزی های خرد شده یا پوره شده را در آب گزنه قرار داده و به جوش می آورند و چند دقیقه می گذارند تا بجوشد. این سوپ معمولاً با تخم مرغ آب پز برش خورده یا کرم فریشه و گاهی با تخم مرغ آب پز سرو می شود.
یک دستور پخت سوپ گزنه و کدو گزنه بومی آمریکا، که توسط کالج شمال غربی هند ارائه شده است، شامل گزنه، کدو بلوط، آبگوشت، سیر، پیاز و روغن است. کدو حلوایی بریده می شود، دانه ها را جدا می کنند و برشته می کنند. در قابلمه ای جداگانه پیاز و سیر را تفت می دهیم تا شفاف شود و سپس کدو و گزنه ( که می توان پخته یا گزنه تازه ) را اضافه کرد. همه آنها با هم به مدت ۲۰ دقیقه در قابلمه را می پزند، سپس در مخلوط کن تمام می کنند.

اش گزنه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/آش_گزنه
نوعی آش مازندرانی

بپرس