آآش سِکباج�یک نوع آش یا همان شوربای ایرانی است که معرب واژه پارسی سکبا می باشد. این آش نشانه بارز تاثیر آشپزی ایرانی در زمان ساسانیان و بعد از آن بر آشپزی کشورهای دیگر علی الخصوص کشورهای عربی است. شوربای سکباج که بیشتر به عنوان خوراک داروئی مصرف می شده و اطباءی قدیم به عنوان علاج جوش صورت از آن یاد می کنند، تقریبا معروف ترین نوع آشی است که با سرکه تهیه می شود. جالب است بدانید در گذشته آش ها دسته بندی داشته است، به آش هایی که با سرکه تهیه می شده بطور کلی سکباج ( سکبا ) ، و آش هایی که بدون سرکه یا همراه دوشاب تهیه می شده است، اسپیدباج می گفتند.
... [مشاهده متن کامل]
آش سکباج در اصل از سرکه انگور، گوشت گوسفند یا مرغ، پیاز، زردک ( هویچ ایرانی ) ، عسل یا نبات یا شکر سرخ و اسفناج تهیه می شود که گاهی به آن سبزی هایی همانند تره، نعناع، کرفس و زعفران اضافه می کنند.
... [مشاهده متن کامل]
آش سکباج در اصل از سرکه انگور، گوشت گوسفند یا مرغ، پیاز، زردک ( هویچ ایرانی ) ، عسل یا نبات یا شکر سرخ و اسفناج تهیه می شود که گاهی به آن سبزی هایی همانند تره، نعناع، کرفس و زعفران اضافه می کنند.