اسید فولیک


معنی انگلیسی:
folic acid

دانشنامه عمومی

اسید فولیک یا فولیک اسید که به نام های ویتامین B۹ یا ویتامین Bc یا فولات نیز خوانده می شود، یکی از ویتامین های ب است. این ویتامین که برای بسیاری از اعمال بدن از جمله سلامتی سیستم عصبی، خون و یاخته ها حیاتی و اساسی است، می تواند به روش تزریقی یا خوراکی مصرف شود و بدن را در مقابل بیماری های قلبی، نقصهای مادر زادی، پوکی استخوان و سرطان های مشخصی حفظ می کند. در فراورده های غذایی ( برای مثال جوشیده یا حرارت داده شده ) اسید فولیک از بین می رود. نگه داشتن غذا در حرارت اتاق به مدت طولانی نیز می تواند محتوای اسید فولیک آن را از بین ببرد. این ماده در ساخت طبیعی سلول های بدن مؤثر است.
• شیرخواران زیر ۶ ماه: ۲۵ میکروگرم
• ۶ تا ۱۲ ماه: ۳۵ میکروگرم
• بچه های ۱ تا ۳ سال: ۵۰ میکروگرم
• بچه های ۴ تا ۶ سال: ۷۵ میکروگرم
• پسران و دختران ۱۱ تا ۱۴ سال ۱۵۰ میکروگرم
• مردان ۱۵ سال و بالاتر: ۴۰۰ میکروگرم
• زنان ۱۵ سال و بالاتر: ۴۰۰ میکروگرم
• خانم های حامله: ۶۰۰ میکروگرم
• زنان شیرده: ۵۰۰ میکروگرم
فولیک اسید در تکامل کانال های عصبی نقش عمده ای دارد. کمبود این ویتامین در دوران بارداری می تواند موجب نقایص مغزی و نخاعی شود.
مطالعات نشان می دهد نقایص مادر زادی در نوزادانی که مادران آنها در زمان بارداری و مخصوصاً ۱۲ هفته اول بارداری فولیک اسید کافی دریافت کرده اند، تا ۷۰ درصد کاهش میابد.
همچنین دریافت میزان کافی فولیک اسید ( فولات ) می تواند تا حدود شانس ابتلا به سرطان خون را کاهش دهد.
مطالعات نشان می دهد در مناطقی که کمبود فولیک اسید شایع است خطر سقط جنین یا مرگ زود هنگام جنین نیز بالاتر از سایر مناطق می باشد.
عکس اسید فولیکعکس اسید فولیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

اسید فولیک (folic acid)
یکی از ویتامین های گروه ب. این ویتامین در جگر، بقولات، سبزی های برگ دار سبز، و غذاهای حاوی غلات سبوس دار یافت می شود. باکتری های روده ای نیز آن را تولید می کنند. این ویتامین برای رشد ضروری است و نقش های گوناگونی در بدن دارد. فقدان اسید فولیک موجب کم خونی می شود، زیرا این اسید برای ساختن اسیدهای نوکلئیک و تشکیل یاخته های قرمز خون ضروری است. مصرف روزانۀ اسید فولیک، یک ماه پیش از لقاح و در سه ماه اول بارداری، خطر نقایص لولۀ عصبی، ازجمله نخاع دوشاخ، را حدود ۷۵ درصد کاهش می دهد.

پیشنهاد کاربران

بپرس