اسید اسکوربیک یا ویتامین ث ترکیب آلی طبیعی با خواص آنتی اکسیدانی، حل شونده در آب و از نیازهای غذایی انسان است که کمبود آن موجب بیماری اسکوربوت می شود.
کشف اسید اسکوربیک به سال ۱۹۱۲ بر می گردد. در سال ۱۹۳۳ اولین اسید اسکوربیک آزمایشگاهی تولید شد. در سال ۱۹۳۷ جایزه نوبل فیزیولوژی، شیمی و پزشکی به دو فرد که نقش مهمی در کشف این ماده داشتند آلبرت سنت - جورجی و والتر نورمن هاورث اهدا شد.
در سال ۲۰۰۸ محققان دانشگاه مونپلیه کشف کردند که در انسان و دیگر نخستی ها، گلبول های قرمز مکانیسمی برای استفاده موثرتر از ویتامین ث موجود در بدن به وسیله بازیافت اسید اکسیده شده به اسید اسکوربیک برای استفاده مجدد از بدن دارند. این مکانیزم در پستانداران وجود ندارد که ویتامین ث خود را سنتز کنند.
اسید اسکوربیک ماده ای افزودنی به نان است، که یا توسط آسیاب مستقیماً به آرد یا توسط خمیر مایه به خود خمیر اضافه می شود. این ماده به دلیل خواصی که دارد به ماندگاری بالای نان کمک می کند. استفاده از اسید اسکوربیک در نانوایی های صنعتی می تواند به بازده سود بیشتر، کاهش زمان تولید، و رضایت بیشتر خریدار کمک کند.
برخی از تولیدکنندگان آب میوه ها و سایر نوشیدنی ها از اسید اسکوربیک به عنوان یک افزودنی طبیعی استفاده می کنند.
هنگامی که میوه در معرض اکسیژن قرار دارد، فرایند اکسیداسیون آغاز می شود. استفاده از اسید اسکوربیک در این محصولات، فرایند اکسیداسیون را کند می کند. این اسید به عنوان یک ماده نگهدارنده مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال می تواند از قهوه ای شدن رنگ میوه جلوگیری کند، خطر ابتلا به کپک، رشد میکروب ها را کاهش داده و در نهایت باعث حفظ و شادابی محصول شود.
همان طور که در فرآوری میوه از اسید اسکوربیک استفاده شده، در برخی محیط ها برای جلوگیری از اکسیداسیون شدن گوشت ها نیز استفاده می شود. استفاده کردن از اسید اسکوربیک به عنوان ماده نگهدارنده روند اکسیداسیون را به تأخیر می اندازد و باعث می شود گوشت تازه به نظر برسد.
تصفیه خانه های آب برای از بین بردن باکتری ها از کلر استفاده می کنند. این ماده در خنثی کردن باکتری ها مؤثر است و آب را برای نوشیدن، سالم نگه می دارد. محلول کلر که به دنبال تصفیه آب، تخلیه می شود، می تواند زندگی آبزیان را مختل کند. محبوب ترین روش از بین بردن کلر این است آب را در ظرفی با در باز در محیط بیرون قرار داده تا هوا و نور خورشید به مرور زمان کلر را از بین ببرد. این عمل در رابطه با حجم بالا وقت گیر است و امکان پذیر نیست. اسید اسکوربیک یک روش شیمیایی مؤثر، برای خنثی کردن کلر است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. برای کلر زدایی استفاده از اسید اسکوربیک بسیار ایمن و مؤثر تر از استفاده شیمیایی مبتنی بر گوگرد است. استفاده اسید اسکوربیک با آسکوربات سدیم باعث می شود، آب کلر دار به صورت ایمن و سالم وارد رودخانه ها شود.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفکشف اسید اسکوربیک به سال ۱۹۱۲ بر می گردد. در سال ۱۹۳۳ اولین اسید اسکوربیک آزمایشگاهی تولید شد. در سال ۱۹۳۷ جایزه نوبل فیزیولوژی، شیمی و پزشکی به دو فرد که نقش مهمی در کشف این ماده داشتند آلبرت سنت - جورجی و والتر نورمن هاورث اهدا شد.
در سال ۲۰۰۸ محققان دانشگاه مونپلیه کشف کردند که در انسان و دیگر نخستی ها، گلبول های قرمز مکانیسمی برای استفاده موثرتر از ویتامین ث موجود در بدن به وسیله بازیافت اسید اکسیده شده به اسید اسکوربیک برای استفاده مجدد از بدن دارند. این مکانیزم در پستانداران وجود ندارد که ویتامین ث خود را سنتز کنند.
اسید اسکوربیک ماده ای افزودنی به نان است، که یا توسط آسیاب مستقیماً به آرد یا توسط خمیر مایه به خود خمیر اضافه می شود. این ماده به دلیل خواصی که دارد به ماندگاری بالای نان کمک می کند. استفاده از اسید اسکوربیک در نانوایی های صنعتی می تواند به بازده سود بیشتر، کاهش زمان تولید، و رضایت بیشتر خریدار کمک کند.
برخی از تولیدکنندگان آب میوه ها و سایر نوشیدنی ها از اسید اسکوربیک به عنوان یک افزودنی طبیعی استفاده می کنند.
هنگامی که میوه در معرض اکسیژن قرار دارد، فرایند اکسیداسیون آغاز می شود. استفاده از اسید اسکوربیک در این محصولات، فرایند اکسیداسیون را کند می کند. این اسید به عنوان یک ماده نگهدارنده مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال می تواند از قهوه ای شدن رنگ میوه جلوگیری کند، خطر ابتلا به کپک، رشد میکروب ها را کاهش داده و در نهایت باعث حفظ و شادابی محصول شود.
همان طور که در فرآوری میوه از اسید اسکوربیک استفاده شده، در برخی محیط ها برای جلوگیری از اکسیداسیون شدن گوشت ها نیز استفاده می شود. استفاده کردن از اسید اسکوربیک به عنوان ماده نگهدارنده روند اکسیداسیون را به تأخیر می اندازد و باعث می شود گوشت تازه به نظر برسد.
تصفیه خانه های آب برای از بین بردن باکتری ها از کلر استفاده می کنند. این ماده در خنثی کردن باکتری ها مؤثر است و آب را برای نوشیدن، سالم نگه می دارد. محلول کلر که به دنبال تصفیه آب، تخلیه می شود، می تواند زندگی آبزیان را مختل کند. محبوب ترین روش از بین بردن کلر این است آب را در ظرفی با در باز در محیط بیرون قرار داده تا هوا و نور خورشید به مرور زمان کلر را از بین ببرد. این عمل در رابطه با حجم بالا وقت گیر است و امکان پذیر نیست. اسید اسکوربیک یک روش شیمیایی مؤثر، برای خنثی کردن کلر است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. برای کلر زدایی استفاده از اسید اسکوربیک بسیار ایمن و مؤثر تر از استفاده شیمیایی مبتنی بر گوگرد است. استفاده اسید اسکوربیک با آسکوربات سدیم باعث می شود، آب کلر دار به صورت ایمن و سالم وارد رودخانه ها شود.
wiki: اسکوربیک اسید