اسکار رومرو

دانشنامه عمومی

اسکار رومرو (بازیکن فوتبال). اسکار رومرو ( انگلیسی: Óscar Romero؛ زادهٔ ۴ ژوئیهٔ ۱۹۹۲ ) بازیکن فوتبال اهل پاراگوئه است که در پست هافبک هجومی برای باشگاه پندیک اسپور در سوپر لیگ فوتبال ترکیه کرد.
وی همچنین در تیم ملی فوتبال پاراگوئه بازی کرده است.
عکس اسکار رومرو (بازیکن فوتبال)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

اسکار آرنولفو رومرو ای گالدامز ( Óscar Arnulfo Romero y Galdámez ) ( ۱۵ اوت ۱۹۱۷–۲۴ مارس ۱۹۸۰ ) اسقف کلیسای کاتولیک السالوادور بود که در سال ۱۹۸۰ در پی یک سوءقصد سیاسی به قتل رسید.
در جریان درگیری های دولت با مخالفان چپگرا، با اینکه ارتش، اسکار رومرو را به مرگ تهدید کرده بود، وی همچنان سربازان را خطاب قرار می داد تا هنگامی که دستور تیراندازی به سوی مردم داده می شود، از افسرانِ ارشدشان اطاعت نکنند. رومرو، اسقف اعظم السالوادور، در ماه مارس ۱۹۸۰ در مقابل در کلیسای مرکزی سان سالوادور توسط جوخه های مرگ فعال در این کشور به قتل رسید.
...
[مشاهده متن کامل]

فیلم سینمائی «رومرو» در سال ۱۹۸۹ ساخته شد و طی ۲۰ سال اجازه نمایش در السالوادور را به دست نیاورد. یک کمیته حقیقت یاب سازمان ملل متحد نهایتاً در سال ۱۹۹۳، سرگرد «روبرتو دابوئیسون» را در شرایط که وی یکسال پیش از آن بر اثر بیماری سرطان درگذشته بود، مسئول قتل اسقف رومرو معرفی کرد.
در سال ۱۹۹۷، پاپ ژان پل دوم به رومرو لقب خادم خدا را اعطا کرد و کلیسا طی پژوهشی آمرزیده شدن وی را مورد بررسی قرار داد تا اینکه توسط پاپ بندیکت شانزدهم در سال ۲۰۱۲ آمرزش وی را تأیید کرد. رومرو در ۳ فوریه ۲۰۱۵ توسط پاپ فرانسیس به عنوان شهید اعلام شد و راه را برای برگزاری مراسم او در ۲۳ مه ۲۰۱۵ هموار کرد. پاپ فرانسیس در جریان جشن مبارک رومرو اعلام کرد که «وزارت او با توجه خاص خود به فقیرترین و حاشیه نشین ترین افراد متمایز است. » پاپ فرانسیس در ۱۴ اکتبر ۲۰۱۸ رومرو را مقدس کرد.
رومرو که در زمان انتصابش به عنوان اسقف اعظم در سال ۱۹۷۷ به عنوان یک محافظه کار اجتماعی دیده می شد، عمیقاً تحت تأثیر قتل دوست و کشیش همکار خود روتیلیو گرانده قرار گرفت و پس از آن به یک منتقد صریح دولت نظامی السالوادور تبدیل شد. رومرو که از سوی حامیان رهایی بخش الهیات مورد استقبال قرار گرفت، به گفته زندگی نامه نویس خود، که «علاقه ای به الهیات رهایی بخش نداشت» اما صادقانه به آموزه های کاتولیک در مورد آزادی و یک گزینه ترجیحی برای فقرا پایبند بود و خواستار یک انقلاب اجتماعی مبتنی بر اصلاحات داخلی بود. تا پایان عمر، زندگی معنوی او بیشتر از معنویت اوپوس دی نشأت می گرفت.
در سال ۲۰۱۰، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ۲۴ مارس را به عنوان «روز بین المللی حق بر حقیقت در مورد نقض فاحش حقوق بشر و کرامت قربانیان» در به رسمیت شناختن نقش رومرو در دفاع از حقوق بشر اعلام کرد. رومرو فعالانه نقض حقوق بشر آسیب پذیرترین افراد را محکوم کرده بود و از اصول حفاظت از زندگی، ارتقای کرامت انسانی و مخالفت با انواع خشونت دفاع کرد. اسقف اعظم خوزه لوئیس اسکوبار آلاس، یکی از جانشینان رومرو به عنوان اسقف اعظم متروپولیتن اسقف اعظم کاتولیک روم سن سالوادور، السالوادور، از پاپ فرانسیس خواست تا رومرو را دکتر کلیسا معرفی کند، که این تصدیق کلیسا است که آموزه های دینی او ارتدوکس است. و تأثیر بسزایی در فلسفه و کلام آن داشت.

اسکار رومرواسکار رومرواسکار رومرو
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/اسکار_رومرو

بپرس